Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 123

Tema: Koje kupit?

Papillon

Početno Koje kupit?

Koliko sam shvatila, ima ih u Kamarisu. Da kupim te ili?
    Misli smo kupit onaj komplet kaj ima sve pa smo mirni.
    Il su bolje neke kaj se naruče prek neta?
    Pozdrav svima!
    Ja sam ponosna teta nečakinje Tare od 5.1. al mama leži jer su joj se šavovi upalili pa ja srfam u njeno ime.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam kupila taj paket i evo uspješno ga koristimo već 2 mjeseca
    preporučam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kamaris pelene su ok. Iako, moje skromno misljenje je da ima i boljih. Npr. pelene od frotira puno bolje upijaju nego pelene od flanela.
    Nama su nekako najbolje pelene twosize i onesize od popolini. Motherease su manje vise iste pa moze i to. Iako, mislim da su onesize bolje od popolini.
    Materijal je i kod jednih i kod drugih kratkodlaki, rastezljivi frotir , upijaju stvarno dobro. Kvaliteta je peri deri.
    Gace su im jednako dobre.
    Inace, prijateljica mi je poslala dvi tots bots pelene i wrapove i isto su jako dobri.
    Meni je sve drugo ok, ali da moram sada ponovo sve kupovati uzela bi nesto od gore navedenog.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama su kamaris pelene bile dobre, i dobro su nas služile
    kad su postale na knap, odnosno smetale između nogica, imala sam sreću i naletila na pelene od flanela koje šiva jedna mama u americi doma.
    kako je taj flanel mekan :shock: i nikad, nikad nema fleka :shock: :shock:
    ja sam luda za njima, i nabavila još 8)
    ali kamaris ti definitivno skrati muke traženja i naručivanja okolo.

dok ne opipaš i ne vidiš više vrsta, ne možeš znati, i isto tako ne sviđa se svima isto.

mislim da će ti kamaris dobro služiti

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pretim vec neko vreme ove teme i volela bih da za svoju bebu (koja treba da se rodi na leto) od pocetka koristim platnene pelene. Pregledala sam i sajtove za narucivanje, gledala sta vi ovde koristite i kakvi su vam utisci... Imam jos vremena da odlucim, a dobrodosao bi mi i savet iskusnijih.

Konkretno, interesuje me sledece - koje su pelene najbolje za start sa novorodjenom bebom? Cini mi se da su ove one-size uglavnom za nijansu velike sa novorodjencad (mozda gresim?). Koliko pelena i ulozaka treba za start? Napominjem da nemam masinu za susenje, mada ocekujem jako toplo vreme kada bebica dodje.

Bilo bi super i kada biste, ako imate volje, sastavile svoje kombinacije za start, a zatim i sta kupiti za malo kasnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel ti onda hoces kupiti samo pelene u dvi velicine ili ne iskljucujes onesize?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam napisati i svoje kombinacije.
    Ja bi u svakom slucaju uzela dio onesize pelena i na to dodala odredjen broj malih i velikih.
    Uzela bi mozda ovako: popolini onesize (imaju osam drukera pa je sigurnije da ce moci do kraja pelenaskog razdoblja, mislim da ME ima samo sest) deset komada. Na to bi uzela desetak ili twosize od popolini ili tots bots broj jedan (valjda je kod njih po brojevima), e sad odlucila bi naknadno koju vrstu tots bots. Posto ti je susenje problem mozda bi uzela bamboozle jer sam citala da se one suse brze od pamucnih i frotirnih pelena. Uzela bi isto tako deset velikih ili twosize popolini ili tots bots. (moze i sandy od motherease umjesto twosize, mislim da su skoro pa iste)
    Uzela bi definitivno gacice ili popolini ili motherease ili tots bots. Sve troje su super. Racunaj za svaki period barem po troje. To znaci troje S, troje M i troje L. S tim da racunas da se ove nabrojene gacice uvijek mogu namjestiti i da budu za manju velicinu od propisane, ako su s cickom. Mi smo npr. vec odavno poceli koristiti L gacice, iako mi dijete jos nema kilazu za njih. A i M joj jos mogu. Pa s tim mozes izvoditi neke kombinacije. Npr. uzeti 2 komada male, dva komada medium i tri large. Ili tako nesto...
    e sad, dvadeset komada za koristenje ti je taman da moras stalno prati. pa odluci sta ti je isplatnije. Ili uzeti jos nekoliko nekih onesize pelena ili po pet od svake vrste.
    Ako ti se to cini preskupo, nemas onda druge nego uzeti puno onesize pelena pa s tim gurati.
    Ako pravis kombinacije pelena, onda ti je najbolje naci neki site koji ima dosta ponudjenih stvari pa ti vidis sta hoces i to je to.
    Mislim da www.twinkleontheweb.co.uk ima dosta toga.
    Ili www.nappymania.co.uk.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi dodala da je tots bots isplativije uzeti odmah 2-ku, jer se mogu savinuti za malu bebu , pa ispadaju kao one-size, a 1-ica se kratko koristi.

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala na predlozima. Imam jos vremena da razmislim o kombinacijama, i mnogo mi znace uputstva vec iskusnih.

Ne iskljucujem one-size pelene, samo me je zanima koju kombinaciju biste vi napravile. Verovatno cu ih uzeti malo vise, da ne moram stalno da budem knap sa pranjem i susenjem. (Mogu da priustim, i nije mi zao, da dam za dobre pelene, ali bih volela koliko-toliko da budem sigurna u svoj izbor.)

Pozdrav i sve najbolje!

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A da, zanima me i sledece. Koliko je potrebno ulozaka za pelene? Da li ih stalno koristite ili stavljate samo u odredjenim situacijama (npr. nocu)? Moze li se umesto uloska staviti obicna stara dobra kvadratna pelena ili to bude preglomazno na bebi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja stavljam u svaku pelenu. Po noci najcesce stavim tetra pelenu umjesto uloska. Inace, po noci nam je uvijek najbolja kombinacija neke frotirne pelene i unutra tetra pelena. Ili frotirna sa dva uloska.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo da se ovde prištekam da ne otvaram novi topic.

razmišljem da uzmem par komada popolini pelena i interesira me preporuka onih koje su ih koristile a trebalo bi mi i zaštitnih gaćica pa pomagajte.

mi imamao kamaris pelene i zadovoljna sam ali sam negdje gore vidjela da je klmama napisala da su joj postale knap pa me zanima trebam li se spremati za neke druge pelena ako se to i nama dogodi :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo i ja imam jedno pitanje...
    moja sreća ima 7 mj. i oko 8.5 kg, 72cm (kažem otprilike jer smo se mjerili prije mjesec dana).
    prešli bi na platnene. imam mogućnost da mi ih dofuraju iz amerike.
    e ja sad ne znam koje bi. gledala sam po netu rumpsters, fuzzi bunz i mother-ease.
    jesu li navedene veličine na njihovim stranicama ok, ili vam se neke pelene čine veće ili manje? koje najbolje upijaju?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Popolini bravo je prevelika i za nas (6kg) a za malu bebu :/
    Kissaluvs je zakon za malu bebicu, od svih koje ja imam! Super drži (znamo ostati u njoj od 8 navečer do 10 ujutro) sa doublerom i popolini zaštitnim. Ja to preporučam za malene!!!
    Za velike... još nisam u tom filmu... to će bolje znati mame većih bebica, ali uglavnom mi je bolja varijanta s obrubom endlerice nego onak kako ima ME

Vesna3 ako naručuješ popolino (znači od nekog iz Njemačke) razmisli si o ovoj peleni, meni je genijalna
    http://www.zwerge.de/wcshop/index.ph...ln-mitwachsend

a ove zaštitne, služe bez greške
    http://www.zwerge.de/wcshop/index.ph...erhosen-Microf

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamao kamaris pelene i zadovoljna sam ali sam negdje gore vidjela da je klmama napisala da su joj postale knap pa me zanima trebam li se spremati za neke druge pelena ako se to i nama dogodi
    da se ogradim, kamaris pelene, sasvim sigurno, još mogu na brunu
    no njoj smeta široka pelena između nogica, pa sam morala uvrtati taj dio unutra.
    a moja bruna je sa svojih 16 kila izvan kategorije, ja na nju ne mogu navući ni bumkins xl, tako da se nemoj brinuti zbog mene

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e ja sad ne znam koje bi. gledala sam po netu rumpsters, fuzzi bunz i mother-ease.[/quote]

A, ja mislim da se moraš prvo odlučiti što želiš, fitted, AIO ili pocket pelenu ili sve tri vrste ovako kako si nabrojala :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[[/quote]

a moja bruna je sa svojih 16 kila izvan kategorije, [/quote]

ovo mene brine jer moja A je ko bumbar, ima preko 12kg a ima 11mj.

i od cijelog mora pelena ne mogu ni ja odlučiti šta bi mi bilo bolje fitted,aio ili pocket :? [/quote]

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel moze netko objasniti sto je fitted a sto je pocket?
    aio je all in one, dake pelene + zastitne gacice zajedno. a ovo drugo?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

fitted je platnena pelena na koju obavezno idu zaštitne gaćice. a pocket je pelena s vanjskim nepropusnim slojem, s gornje strane ima džepić (pocket) u koju se ubaci uložak, prefols pelena a može i naša tetra - onda služi kao AIO

A-ha, kako je ćekana naštrebala gradivo 8)

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj vesna3 prvotno napisa
    [

a moja bruna je sa svojih 16 kila izvan kategorije, [/quote]

i od cijelog mora pelena ne mogu ni ja odlučiti šta bi mi bilo bolje fitted,aio ili pocket :? [/quote][/quote]

Možda ti klmama može pomoći, (iskustvo s brunom )ali u svakom slučaju mislim da ti trebaju fitted pelene, osim ako možeš financijeki nabaviti AIO i pockete za svako previjanje, pa još za dva, tri dana dok ih ne sakupiš za pranje :shock:
    Kombiniraš!
    Hajde mamice velikih bebica, javite se, ja baš nisam primjer, samo ovisnosti :D

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

SUPER SAM NAPRAVILA OVO S CITATIMA nikako me neće

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    Citiraj cekana prvotno napisa
    A-ha, kako je ćekana naštrebala gradivo 8)
    Aha, moraš još naštrebati kako se koristi tipka "quote" !
    Nisam odolila ...
    Zločesta Cocci!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako imaš love na bacanje Rumpsters je meni najodličnija pelena, kompaktna a držiiiiiiii!
    Nisam baš oduševljena sa Woonderos, baš zbog razloga što su preširoke između nogu pa onda Irma hoda ko John Wayne.
    HH su mi odlične, no na moju veliku žalost, printovi uopće ne drže tak dobro.
    Za novu bebu imam Kissaluvs size 0 i to je nešto najmekanije kaj sam probala! Odmah sam naručila još 6 komada size 1!

Uglavnom, Irma ( koja danas ima 2 godine ) koristi AOI i pocket pelene - Kushies, Woonderos i Happy Heinis, No od 4 mj.- kada smo prešli na platno koristili smo Indisposibles - sa kojima sam bila zadovoljna, no za malo veće dijete čine mi se preglomazne i imaju taj John Wayne učinak.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[
    [/quote]

ali bi sa godinu dana trebala stati s kilažom, pa ti ja preporučam da iskoristiš kamaris dok god ti idu na bebu, a polako skupljaš aio ili pocket. pocket pelene su brzo suhe i jako izdržljive (zbog materijala od kojih su napravljene) ali u startu dosta skuplje.

aio su jeftinije i praktičnije, ali se sporije suše.

istina je da printane pelene češće puste.

a i nama je džon vejn veći problem od brunine kilaže.
    ja iskreno mislim da nećeš imati problema s kilažom uskoro, ali uvijek imaš vremena promijeniti postavu pelena

bar sam ja mijenjala jedno 10 puta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a do kada bi otprilike kamaris mogao služiti?

i zar nije džon vejn problem sa svim platnenim pelenama?

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

većini djece sasvim sigurno do privikavanja na kahlicu, predviđene su do najveće veličine.

postoje pelene koje nisu široke među nogicama, fitted nisam vidjela niti jedne, ja imam Grateful Buns koje šije mama negdje u pustoši Amerike i drugi su tip od kamarisa, imaju one džepiće sa strane nogu, i nevjerovatno su uske. i XL su 8)

druge niti jedne nisam vidjela uske.

od AIO koje imam uske jedino su Popolini Easy fix, a od Pocket Swaddlebees. Swaddlebees pelena uživo izgleda kao da je small, ali se savršeno rastegne oko djeteta, i izgleda kao da ima gaćice najobičnije, a ne pelenu. Mana im je da ne drže dugo. imaju Swaddlebees i fitted pelene koje izgledaju premekano, ali će mi zasad ostati pusta želja zbog cijene, no američke mame ih ne mogu nahvaliti.

evo linkovi za sve što sam pričala, osim Grateful Buns

http://www.swaddlebees.com/c-1-test-cat.aspx
    http://www.swaddlebees.com/c-10-fitted-diapers.aspx
    http://www.popolini.com/produkte/ind...ile=detail.php

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dizzy, na tu kilazu ti je mozda najbolje uzeti Motherease Sandy pelene. Large. Ja imam doma popolini twosize koje su identicne po materijalu i kroju. To je nesto genijalno, od upijanja pa nadalje. Onesize su isto super, al kod njih postoji opasnost da ih dijete preraste prije nego sto bi trebalo. Ali, ako ti se takve pelene bas svidjaju, onda su bolje onesize popolini. Jer za razliku od motherease cije onesize imaju sest drukera, popolini imaju osam.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ubacujem se . Ima li tko popolini bravo pelene? Frotirske fitted one size (evo ja se kužim u terminologiju). Zanima me kako se drže, kakve su za malu bebu? Čitala sam da ako su velike, može ih se zakopčati tako da se okrenu naopako, a onda se prednja i stražnja strana preklope da opet budu na pravoj strani- tako postaju ful male. (Nadam se da sam bila jasna). Pa ako se tko kuži u te pelene, nek se javi! Meni se čine zgodne jer su 7eura komad, a koliko sam upućena frotir je dobra varijanta.

http://www.popolini.com/ [/img]

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam ih ja. Meni su skroz dobre. Doduse, ne znam kako stoje na maloj bebi, al citala sam i ja to da se samo trebaju presaviti sa straznje strane. Mene jedino malo strah jer sam citala neke kritike da im brzo crkne guma. Al opet, ne mora to nista znaciti. Barem se nadam. Moja Jasena ima nesto malo preko devet kg i stvarno fino "sjednu" oko guze.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i zar nije džon vejn problem sa svim platnenim pelenama?
    nije sa coccinim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nije bas ni sa Bravo pelenama. Ustvari, ja sam se skroz navikla na te pelene pa mi sva djeca u jednokratnima izgledaju nekako mrsavo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja sam skroz zadovoljna sa kamarisom ali htjela bi nešto aio ili pocket da mi je manja gnjavaža kad smo vani a i sa robom mi je problem jer sve izgleda ko da je rađeno za anoreksičnu djecu a ako uzmem veći broj onda su rukavi ili nogavice predugi

swaddlebees su mi isto zapele za oko pa će nam valjda izdžati sa malo boljim uloškom dok smo u šetnji :?

ima li tko preporuku za kissaluvs br.2?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pa brate mili, dosta mi je jedna da vidim furamo li se u njoj na kauboja ili indijanca.
    al ozbać, nije mu bad u njoj, malo je nezgrapnija od jednokratnih, ali nije waynovska.
    ja to čist objektivno velim, cocci, ne hvalim te bez temelja.
    uostalom, znaš i sama da kad mi nešto ne valja da bum rekla da ne valja.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uh, skoro mi je promaklo ovo s kissaluvs jer mi MM zabranio na Net zbog virusa 8) sad ga nema kod kuće
    žalim već što nisam ostavila jednu neopranu, mekanu da spavam s njom, onako raširim po jastuku... a i mlijeko cureće bi dobro pokupila
    pa već sam pisala da lijena mater ne presvlači dijete iz kissaluvsa po 14, 15 sati i super drži s doublerom.
    Jedino što su plitke za razliku od svih gore navedenih

Već se vidim u budućnosti kako tužim što nemaju vel.3

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A-ha nisam komentirala popolini bravo (viš ti kak mene taj kissaluvs izbaci iz filma) bravo nama još uvijek dođe do ispod pazuha, ali cocci bravo sa frotirom iz Sombora 8) to je legenda!

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

POTPISUJEM SVE GORE NAVEDENO, OSIM ŠTO MI NISMO IMALI SREĆE SA KISSALUVS DVOJKOM
    UPPS velika slova
    ubrzo su nam bile premale, ali to što su nisko rezane je super za debeljuce
    nego sklerozna sam i zaboravljam-imali smo i tots bots frotirske (identične popolini bravo) i super su, nisu široke , ali i njih smo prerasli.
    nakon što sam im pisala valjda 100 puta, nabavila sam i ovo:

http://www.totsbots.com/ShowProduct....ductCat=CAT116

http://www.totsbots.com/ShowProduct....ductCat=CAT117

prva, odmilja zvana bambuzla je prekrasno svilena, i jako jako tanka, uska među nogicama i za razliku od frotirske super sjeda na brunu

druga je deblja, suha za pola sata, napravili su mi je s drukerima, i imamo još dva srukera da je prerastemo

ja sam s njih dvije prezadovoljna, kako sam ih samo mogla zaboraviti....

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

...možda bi Bruna mogla ovo ljeto i bez pelena, ali mama ne bi

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sta je
    Contour Diapers
    od Kissaluvs

jel to ulozak koji ide u pelene?

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije, to je modernizirana tetra, oblikovana kao obična pelena, ali bez čička, drukera, uloška.....
    ima nekoliko slojeva materijala.

ali može poslužiti kao uložak

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    ...možda bi Bruna mogla ovo ljeto i bez pelena, ali mama ne bi
    šanse da se bruna skine ovo ljeto iz pelene su mi 99,99%
    ne znam jel sam ponosna ili bi plakala

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

klmama
    ja cekam aukciju koja ce uslijediti nakon toga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Placi od ponosa

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

da li neko ima iskustva sa "imse vimse".
    meni su one zapale za oko, ali vidim slabo ih pominjete.. jel' to sto nisu dobre ili ih niste isprobale.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ili nismo za njih čuli... ajd' nabaci link

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

http://greenbabyco.com/acatalog/Gree..._Vimse_19.html

i samo da dodam da su svedske proizvodnje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni ove od frotira super izgledaju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Meni ove od frotira super izgledaju.
    i meni

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a vidite ove njihove zastitne, prelepi dezeni

http://www.earthbaby.com/bumpy.html

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taman kad sam ja odlucila da vise NECU kupovati, netko dodje sa novim linkom.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Znali netko, proizvode li Norvežani išta od platnenih pelena? Da malo tamo užicam 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •