-
HELP-malo dobija na tezini
nazalost nisam mogla dojiti, uz silne pokusaje sedmicama beba je odbijala cijelo vrijeme da doji, ali formulu je odmah prihvatila tako da ga hranim na flasicu. beba ima 2,5 mjeseca. rodio se sa 3550, izasao sa 3150. na prvoj kontroli za dvadesetak dana dobio oko 400 grama, za sljedecih 20 dana dobio samo 150
. pedijatrica nas narucila za sedam dana. na pregledu ustanovili da je za samo sedam dana dobio 150
. presretna ja!! doktorica rekla da je to sada krenulo i da dodem tek za 20 dana. nakon dvadeset dana ,jucer, porazavajuci rezultati
opet samo 130 grama. do sada je jeo (kršitelj koda), od jucer smo presli na (kršitelj koda). bebac je veseo , veoooma aktivan, puno se smije, stolica redovna i uredna.......sve je super osim rezultata na vagi. koji je uzrok tako sporog dobijanja na tezini? da li to znaci da nesto nije u redu s njim ili da je bolestan? trudim se da mislim pozitivno, ali ne mogu si pomoc brinem se. molim pomoc
-
Osoblje foruma
kakve ste građe ti i suprug?
-
-
Osoblje foruma
pa znači.
genetika je ipak važna.
ako ste i muž i ti bili sitnija djeca, nije neobično da vam i dijete bude sitnije građe.
ima li maleni uredne stolice, piški li dovoljno?
jede li onako kako piše na uputama?
-
ima uredne stolice, piski redovito, jede u prosjeku 90-120 ml po obroku a jede svaka 2,5 do 3 sata. po noci mi je doduse spavao po cijelu noc ali od sinoc sam ukljucila i jedan nocni obrok
-
Osoblje foruma
ne znam ti ništa reći što se količina tiče, ali pretpostavljam da slijediš upute koje pišu na kutiji.
ako se on tebi inače čini zdravim, ako pedijatrica ništa ne alarmira, ja bih rekla da je scve u redu i da dijete ima neki svoj ritam.
važno je da dobiva, da ne gubi...
-
-
Dok ti je dijete dobro raspoloženo i uredno piški i kaki, mislim da nemaš nekakvog velikog razloga za brigu. Naše djevojčice cijelo vrijeme različito dobivaju na težini i ni u jednom trenutku pedijatrica nije rekla da je to problem. Jednostavno - nisu sva djeca ista i ne napreduju točno po napisanim krivuljama.
Važno je pratiti opće stanje djeteta, a ne samo gledati na vagu.
-
Nemam baš nikakvog iskustva van dojenja, ali imam u tim manjim prirastima težine, pa bih ti samo preporučila da(naravno, ako je sve u redu sa zdravljem) se opustiš i ne važeš bebu svako malo jer te to samo dodatno opterećuje. Gledaj opće stanje bebe i ignoriraj priče i "dobronamjerne" savjete!!
-
Ne dobivaju svi isto.. i vrlo je lako moguće da vi imate nerealna očekivanja od vašeg djeteta. Generalno gledajući, dojena djeca dobivaju manje nego djeca na adaptiranom, no to NIJE loše.. dokazano je da je to zdravije, da tako treba biti i da djeca koja su na adaptiranom često pojedu više nego što im realno treba samo zato što to mlijeko na bočicu curi i curi - što na dojci nije slučaj.
U vašem slučaju, ako je sve ok s dojenjem a na kilaži dobiva, rađe bih napravila kontrolu zdravlja djeteta nego uvodila adaptirano.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma