Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Ultimate priča o porodima - Jedan svijet za jedan porođaj

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Ultimate priča o porodima - Jedan svijet za jedan porođaj

'One World Birth' je dokumentarni film zamišljen kao interaktivni način spajanja svih sudionika svijeta porodništva s ciljem udruživanja i zajedničkog rada na promjenama u sustavu.

Sudionici dokumentarca su zvučna imena porodništva poput Michela Odenta i Sheile Kitzinger, ali i brojne primalje, doule i aktivisti(ce) koje donose svoje priče i iskustva s prvih crta, omogućavajući stvaranje globalne slike stanja u porodništvu, koja je od vitalne važnosti za pokretanje pozitivnih promjena.

Pratite razvijanje ovog zanimljivog interaktivnog projekta u čijem stvaranju sudjeluju i posjetitelji web stranice sa svojim pričama i iskustvima iz cijeloga svijeta.

Roda Vam s veseljem preporuča i najavu za dokumentarni film 'One World Birth' sada s titlovima na hrvatskom jeziku. Pogledajte i komentirajte najavu! Promjene će se dogoditi kada ih mi budemo zahtijevali!

Kratke upute: Nakon što stisnete 'Play' u donjem desnom kutu stisnite strelicu prema gore i mišem označite CC, uskočit će vam mali meni sa jezicima i ovdje odaberite 'Croatian' i pojavit će se titl na hrvatskom.

Jedva čekam čuti vaše komentare
    Posljednje uređivanje od Danci_Krmed : 26.07.2011. at 15:32 Razlog: zaboravila nešto

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nevjerojatno ja sam identičnog uvjerenja - stvari se mogu promijeniti i hoće

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

veselim se vidjeti doc

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pogledala sam, i čim sam vidjela Sheilu Kitzinger znala sam da je to prava stvar. Njena knjiga o trudnoći i porodu mi je bila vodič u svim mojim trudnoćama, u njoj sam našla utjehu kad mi je trebala i savjet. Meni nije trebala tehnička strana svega, to sam znala, nego toplom ljudskom rječju objašnjeno ono što nisam mogla ni zamisliti dok nisam probala.

I njeno objašnjenje boli u porodu sam često citirala ovdje budućim mamama. Ne moraju svi biti oduševljeni, ali bilo bi dobro pročitati.

A saznanje o 93% poroda carskim rezom u Brazilu me je osupnulo. Zašto? Pa, žena može roditi, zašto samo rezati. Kod nas je stanje daleko bolje, i ne treba se toliko "boriti" sa sistemom i zaradom, kao što moraju u SAD i Kanadi.
    Ipak smo po CR daleko iza njih. I po indukcijama. Mojih par prijateljica( Belgija i SAD) je unaprijed znalo dan i sat poroda, i njima je to normalno, one kao da ne shvaćaju da porod može početi prirodno.

Ustvari, ne znam više što misliti, ne znam hoće li se to moći promijeniti, predugo traje sav taj tehnološki način na zapadu. Ako većina želi da tako ostane, One World Birth neće uspjeti u svom naumu, ili će uspjeti u uskom krugu. Većini nas bolnica daje sigurnost, ali bolnica i osoblje koje pomaže, a ne programira.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

postotak CRa u Hrvatskoj je trenutno oko 15-20%, i trend je (brzog) rasta, tako da neće proći dugo nažalost dok nismo i mi na 30% kao i SAD.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

(naravno ja se ne zalažem da raste i dalje, nego studije i komentare koje sam čitala iz Hrvatske bile su tipa 'trend je rasta i nastaviti će se jer je jednostavno tako svugdje pa tako i kod nas')

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Staviti ću i ovdje link o riječkom rodilištu koje je treće u svijetu zahvaljujući i malom broju CR.
    http://www.youtube.com/watch?v=jVlCe63-i3k
    Eppur si muove!

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •