-
-
-
veselim se vidjeti doc
-
Pogledala sam, i čim sam vidjela Sheilu Kitzinger znala sam da je to prava stvar. Njena knjiga o trudnoći i porodu mi je bila vodič u svim mojim trudnoćama, u njoj sam našla utjehu kad mi je trebala i savjet. Meni nije trebala tehnička strana svega, to sam znala, nego toplom ljudskom rječju objašnjeno ono što nisam mogla ni zamisliti dok nisam probala.
I njeno objašnjenje boli u porodu sam često citirala ovdje budućim mamama. Ne moraju svi biti oduševljeni, ali bilo bi dobro pročitati.
A saznanje o 93% poroda carskim rezom u Brazilu me je osupnulo. Zašto? Pa, žena može roditi, zašto samo rezati. Kod nas je stanje daleko bolje, i ne treba se toliko "boriti" sa sistemom i zaradom, kao što moraju u SAD i Kanadi.
Ipak smo po CR daleko iza njih. I po indukcijama. Mojih par prijateljica( Belgija i SAD) je unaprijed znalo dan i sat poroda, i njima je to normalno, one kao da ne shvaćaju da porod može početi prirodno.
Ustvari, ne znam više što misliti, ne znam hoće li se to moći promijeniti, predugo traje sav taj tehnološki način na zapadu. Ako većina želi da tako ostane, One World Birth neće uspjeti u svom naumu, ili će uspjeti u uskom krugu. Većini nas bolnica daje sigurnost, ali bolnica i osoblje koje pomaže, a ne programira.
-
Osoblje foruma
postotak CRa u Hrvatskoj je trenutno oko 15-20%, i trend je (brzog) rasta, tako da neće proći dugo nažalost dok nismo i mi na 30% kao i SAD.
-
Osoblje foruma
(naravno ja se ne zalažem da raste i dalje, nego studije i komentare koje sam čitala iz Hrvatske bile su tipa 'trend je rasta i nastaviti će se jer je jednostavno tako svugdje pa tako i kod nas')
-
Staviti ću i ovdje link o riječkom rodilištu koje je treće u svijetu zahvaljujući i malom broju CR.
http://www.youtube.com/watch?v=jVlCe63-i3k
Eppur si muove!
-
Osoblje foruma
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma