Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Dostinex - učinkovitost u odnosu na Bromergon

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Dostinex - učinkovitost u odnosu na Bromergon

Ima li tko iskustva s Dostinexom?

Nakon prestanka dojenja pila sam Bromergon 2x1 mjesec dana, međutim mlijeko nije stalo.Meni to ne bi ni smetalo da mi se ciklus opet nije počeo skraćivati prema 20 dana (istu situaciju imala sam prije druge trudnoće, ostala trudna pod Bromergonom, iako je prolaktin i onda i sad malo ispod gornje granice normale). Dozu Bromergona ne mogu povećavati zbog nuspojava.

Razmišljam da probam Dostinex, znam da je manje nuspojava, a je li učinkovitiji?

edit: temu namjerno otvaram na ovom pdf-u jer mislim da ću tu najprije dobiti odgovor.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 26.07.2011. at 16:27

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

martinaP, ja sam posljednjih ca 7 god pod Dostinexom a prije toga 10ak godina sam uzimala Bromergon ali iz nesto drugacijih razloga nego sto je tvoj. Name, moj PRL je bio prilično povišen, oko 256 nekih jedinica a gornja granica je 23. Bromergon mi je slabije regulirao visinu PRL jer je i uz terapiju stalno bio povišen a kada sam došla na 4 tbl/dn dobila sam preporuku za Dostinex jer sam od posljedica Bromergona bila kao na umoru (nizak tlak, pospanost, drhtanje ruku). Dostinex-u je trebalo malo vremena da snizi PRL ali sada je vec godinama skroz ok s tim da uzimam 2xtj/pola tbl. Nažalost, od trudnoće ni T.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Hvala, taca70. Još ću malo razmisliti do jeseni, gin mi nije od velike pomoći.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

to skracivanje ciklusa nema veze s prolaktinom vec vjerovatno sa slabom lutealnom fazom.cekiraj spolne hormone na 3dc i potom progesteron na 7dpo..dakle 7 dana nakon ovulacije.ja sam par mjeseci pila bromergon jer sam i par mj nakon prestanka dojenja imala koju kapljicu mlijeka. prl je bio u normali ali na gornjoj granici..nakon tih tableta je mlijeka isto bilo, mada je prl bio normalan ali na donjoj granici.sad ne uzimam nista i vrijednost je ok..zadnja je bila 19..imam opet koju kapljicu..citam da neke zene godinama imaju slicnu situaciju i vise se ne zamaram..ne dojim 20mj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •