Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Savjet za ukrašavanje okvira za stolne slike školjkicama

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Savjet za ukrašavanje okvira za stolne slike školjkicama

Ovo ljeto sam ponovo nakupila brdo školjkica i izbrušenih stakalca na žalu i planirala sam s malom ukrašavati tim školjkicama okvire za stolne slikice. Tako ukrašene okvire bi s jednom ljetnom fotkicom naše curice poklonili dedama i baki.
    E sad, nisam sigurna kako bi bilo najbolje zalijepiti te školjkice, odnosno pužiće na drvene okvire za slike, da li nekim tekućim ljepilom ili onim pištoljem na patronice što se zagrijava? Molim savjet iskusnih hobby art majstorica što je bolje, nekako mislim da bi ljepljenje s ovom vrućom masom bilo bolje, ili imate kakvu bolju ideju?

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja bi pištoljem...mislim da je najjednostavnije i najpraktičnije

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako bi to radila s malenom, nekak mi ideja vrućeg pištolja i malih ručica nije prihvatljiva. :/

Ili bilokakva smrdljiva ljepila. To će sve ona udisati. Kupi neka "dječja" ljepila, mislim da na njima piše da ne sadrže otapala (valjda to inače smrdi), i probno zalijepiti par školjkica/stakalaca/pužića na željenu podlogu i vidi da li će se lijepo primiti.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi na radionicama korisimo jako često silikonski pištolj među klincima. Stariji koriste uz nadzor i sami, a manji samo gledaju i pripremaju ukrase. Treba malo opreza, ali nije to nešto što bi trebalo pod svaku cijenu izbjeći. Naravno sve ovisi koliko smo sami spretni i uvježbani. Možda da malo isorobaš sama i vidiš koliko je vruće kako se cijedi i da si sve pripremiš. Teško će ti školjkice ići s nekim blagim ljepilom- silikon je idealan.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam lani radila sa svojima nešto slično, lijepili smo silikonom, tj. ja sam ljepila, oni su pripremali ukrase i određivali gdje što.

a ako ne misliš ljepilo držati otvoreno 8 sati maloj pod nosom, ništa joj neće biti ni od običnog ljepila s kojim se i ona može koristiti. ali , sa pištoljem će biti čvršće i postojanije.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja isto koristim pištolj zajedno s djetetom od 6godina. Inače se ništa ne lijepi, dječja ljepila taman jedva papir uhvate-npr. kad radimo božićne ukrase.
    Nebi to dala 2godišnjakinji.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto koristim pištolj zajedno s djetetom od 6godina. Inače se ništa ne lijepi, dječja ljepila taman jedva papir uhvate-npr. kad radimo božićne ukrase.
    Nebi to dala 2godišnjakinji.
    E pa na to sam ja mislila. Znam da je Niina mala Marina vršnjakinja. Moja Jana si je zalijepila prste s tim pištoljem, Mari ne dam niti blizu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Probaj sa drvofixom meni to dobro lijepi ove sitnije stvari može se nanositi kistićem i kasnije bude prozirno kad se osuši! To možeš dati i djetetu, a za vruće ljepilo oprez više puta se znalo dijete opeći i to jako jer je njihova kožica osjetljivija od naše

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma da, tako sam nekako i ja mislila da mi je taj pištolj najbolji za lijepljenje, ali mi on ne dolazi u obzir, jer moja mala hoće sve živo sama i sigurno bi i ona hvatala pištolj, što mi baš nije onda opcija.
    Morat ću nabaviti neko bezazleno ljepilo koje se dugo suši npr., pa mi to poslažemo gore, a onda neka se suši ako treba 2 sata, a do tada već operemo ruke i neće biti problema. Samo ne znam koliko bi takvo ljepilo bilo postojano i da li postoji uopće nešto takvo.
    A tako bi rado da i ona sudjeluje u tome, obožava kad se nešto kreativno radi i kad je ona uključena u to
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 28.07.2011. at 09:46

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

drvofix će držati.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

onda možeš svakako drvofix. njega možeš nanijeti u debelom sloju...pa sve te školjkice fino u to...pa nek se suši.
    jedino, on s vremenom lagano požuti...pa to uzmi u obzir...ono, koje su okviri boje...bolje da nisu bijeli npr...makar ja mislim.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nia_Zg možda nisi dobro pročitala moj post, DRVOFIX ti je takvo ljepilo dakle ne moraš dalje tražiti, suši se dugo tek nakon 24 sata je potpuno suho, znači neće joj se poljepiti po rukama, ja sam ga 100 put isprobala s djecom i nema nikakvih problema!

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Nia_Zg možda nisi dobro pročitala moj post, DRVOFIX ti je takvo ljepilo dakle ne moraš dalje tražiti, suši se dugo tek nakon 24 sata je potpuno suho, znači neće joj se poljepiti po rukama, ja sam ga 100 put isprobala s djecom i nema nikakvih problema!
    Hvala, to je onda to Gdje se može nabaviti? U Hobbie art centrima ili ima i u papirnicama ili većim trgovačkim centrima?

Okviri će biti boje drveta, dakle onako svijetlo smeđe boje, pa ako malo požuti ljepilo, neće se baš toliko vidjeti od školjkica

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nemoj kupovati u hooby trgovinama. nije potrebno. samo je skuplje. u boje i lakovi...ne znam...mercur...brico...običan drvofiks.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •