Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: sisa baj-baj

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno sisa baj-baj

K. ima malo preko 19 mjeseci i odlučila sam da je našem dojenju došao kraj. Imam zdravstvenih poteškoća i već neko vrijeme odgađam uzimanje lijekova, ali budući da mi je mm predložio da uzme malog i ode s njim na more (dobio je godišnji tjedan prije mene) čini mi se da bi mogli tako pokušati prestati s dojenjem. E sad, oboje nas je frka kako će mali to podnijeti - odvajanje od mene/odvajanje od sise/nova okolina. Do sada nikad nije bio sam s tatom dulje od mog radnog vremena, nikad nisu niti putovali sami. Inače, veliki je ovisnik o sisanju. Sisa 100 puta na dan. I naravno na noć S tatom si je super. Ima li tko među vama iskustva s takvim način prekida dojenja? Kakve probleme možemo očekivati? Imate li kakav savjet za zabrinutog oca koji glumi da nije u brizi I šta da radim ako mi nakon tjedan kada, kada im se oridružim, zatraži sisu?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

u sličnom sam loncu. i ja čekam da prestanem dojiti i popijem lijekove. jutros je muž otišao s elom i filipom mojim roditeljima iako ja nisam spremna prestati dojiti.
    kad je filip bio nešto preko dvije godine ja sam bila otišla na korziku na tjedan dana, i bila sam prespremna prestati dojiti jer sam bila mrtva od noćnog nacicavanja. kažu da je plakao par večeri, a kad sam došla doma naravno da je tražio. ono čeg se sjećam je da sam izbjegavala pokazivati cice i dovoditi se u situacije koje vode dojenju. bilo je stvarno teško.
    ovaj put se nadam da će biti lakše jer elu cicanje ustvari ne zanima, ja sam problematičnija ovaj put.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo upravo tako prestali, s 26mj, otišli su kod djeda i bake i sad-kad se vidimo-cice više nema
    ne znam jesam li tužna ili sretna, iako sam to htjela
    pripremi se na to da će i tebi biti teška kombinacija odvajanje od djeteta+prestanak dojenja.
    ona je to prihvatila sasvim ok. Vidjet ću što će bit kad me vidi, mada mislim da više neće tražiti niti zna sisati.
    Sad smo odvojeni 15ak dana ukupno i čini mi se da sve to skupa meni teže pada nego njoj-ponaša se vrlo zrelo, plače u situacijama kad su roditelji teško zamjenjivi (pospanost, udarac..), inače se ludo zabavlja.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo tako prestali i sa 24 i sa 16 mjeseci. Nijedno nije poslije tražilo cicati, tj starija je, al sam rekla da vise nema mlijeka. Nije više pitala. Al su oboje prešli na držanje cike pri uspavljivanju.
    Sad se nadam da će s ovom odvojenošću i to prestati.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo i mene u ovom klubu. 22 mjeseca, tata i carica se krajem kolovoza spremaju cca 10-tak dana sami na more, kod bake, ponajviše s ciljem usmjeravanja fokusa na nešto drugo osim cice. Istovremeno sam uzbuđena oko mogućeg (već priželjkivanog) prestanka dojenja, pomalo zabrinuta oko toga kako će to odvajanje uopće proći (nikad nismo bile odvojene preko noći) i tužnjikava jer se jednom lijepom periodu polako bliži kraj.

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam, meni se čini malo prehard da ga odvojiš od sebe, pa odvikavanje, pa nova okolina...Previše promjena.. Naše iskustvo je da nakon beskrajnih noćnih nacicavanja, a i bližio se dan kad počinjem raditi, a često sam na putovanjima pa sam odlučila prestat dojit točno kad je mali imao 12 mjeseci, ali nisam imala ga srca ostavit na par dana kod baka i deda ( to su mi savjetovali da je najbolja metoda za prestanak dojenja).
    Muž i ja naoružali se živcima i krenuli prvo sa ukidanjem noćnih podoja, tri noći je bilo histerije,plakali smo mali i ja skupa, ali nisam mu dala. Četvrtu noć mali je spavao cijelu u komadu što znači da nije niti tažio cicu, ostalih par dana postepeno smo ukidali dnevne podoje. Moje mišljenje je da ovako postepenim odvikavanjem nije bilo toliko stresa za njega i sve je išlo nekako prirodno.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sensei prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, meni se čini malo prehard da ga odvojiš od sebe, pa odvikavanje, pa nova okolina...
    Ostaje s ocem cijelih tjedan dana.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To je individualno , meni npr. nije bilo smisleno odvajati dijete od godinu dana od cice zbog putovanja i posla. Navikla se i kad je bilo cice-i kad nije. Cicala je još 14mj od mog početka rada-s pauzama od 2,3,4,5 dana-bez problema. Tako da...svak misli i osjeća što je ispravno.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi se do sad nismo odvajali osim max 8-9 sati koliko sam na poslu, ali sad je već 'velik' pa si mislim da bi moglo to bit okej. i s tatom si je stvarno super. s druge strane, mislim da milom i dogovorom neće ići prestanak sisanja. jednostavno je od one djece koja staaaaalno sisaju. eto, cijelu noć je proveo na sisi. i to mu nije prva. ima 16 zuba pa mislim da mu ne rastu novi i da ne sisa zbog nekog problema. a ja sam stvarno jadna. i umorna. i teško mi je i još me napala neka boleština. iskreno, ako ovo ne upali fakat ne znam što ću jer ne mogu više, a nisam od onih koji mogu pustiti da dijete plače

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Naše iskustvo s rastankom i odvojenošću od sise na nešto duži period:
    K je ostala s nonom od ponedjeljka do petka kad je imala nešto manje od 15 mjeseci. Super je podnijela odvajanje i super spavala bez sise. Kad sam se vratila bila je ljuta i nije odmah htjela meni. Sisu nije ni tražila ali, s obzirom da ja nisam htjela da još prestanemo, sama sam joj ponudila - prvo se malo nećkala a kad je primila nije se skidala.
    Ja prvu noć nisam mogla spavati koliko su mi bolile sise unatoč izdajanju, ali svaki dan je bilo sve bolje, s time da sam se u četvrtak nešto sitno izdojila a u petak ništa (vratili smo se doma oko 16).

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure, evo još jedna mama vam se pridružuje u priželjkivanju kraja dojenja. Naravno, dvadesetomjesečni sin još ništa ni ne sluti i uživa, ali meni je polako već dosta. Trudna sam 10 tjedana i podoji su mi počeli biti dosta bolni i neugodni. On ne sisa puno, dva podoja za uspavljivanje i 1 do 2 noćna, ali je jako ovisan o njima. Problem je što se bojim njegovog plakanja na koje sam strašno slaba. Mama mi je već predlagala da ga ostavim kod njih, ali mi nismo još spremni na duže odvajanje.

Citiraj sensei prvotno napisa Vidi poruku
    Muž i ja naoružali se živcima i krenuli prvo sa ukidanjem noćnih podoja, tri noći je bilo histerije,plakali smo mali i ja skupa, ali nisam mu dala. Četvrtu noć mali je spavao cijelu u komadu što znači da nije niti tažio cicu, ostalih par dana postepeno smo ukidali dnevne podoje. Moje mišljenje je da ovako postepenim odvikavanjem nije bilo toliko stresa za njega i sve je išlo nekako prirodno.
    Sensei, zanima me jesu li ti periodi plakanja za sikom dugo trajali i koliko je beba uopće spavala? Jeste li mu dali vode ili nešto drugo da popije kad se budio?
    Uh, baš mi je teško odlučiti kada reći dosta

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mara68 prvotno napisa Vidi poruku
    Sensei, zanima me jesu li ti periodi plakanja za sikom dugo trajali i koliko je beba uopće spavala? Jeste li mu dali vode ili nešto drugo da popije kad se budio?
    Uh, baš mi je teško odlučiti kada reći dosta
    Znam kako ti, ja sam se psihički pripremala nekoliko tjedana, čak sam i nakon par noći odustajala i dala mu nakraju cicu, dok nisam stvarno čvrsto odlučila, sad je dosta.
    Plakao je po sat vremena, ali sam ga držila u krilu uz sebe i mazila ga,pjevala mu, dala mu malo vodice, pa je zaspao, pa se opet probudio nakon sat, dva, naravno hoće cicu, pa opet plakanje po sat,dva i tako dok nije zaspao od umora i histerije.
    Svaku iduću noć je period plakanja i bio sve kraći i mirniji, najgora je bila prva noć. Samo nemoj odustati! Budi dosljedna sebi i nemoj popustiti. Od kada smo ukinuli noće podoje spavamo po cijele noći bez buđenja i naravno ja sam se preporodila i nisam više zombi!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moji su ostali na moru, znali su da mene nema, nema cice te nisu plakali niti se budili po noći.
    Tako da iz mog iskustva, dijete koje je sa osobama koje zna i voli (otac, djedovi, bake) ne doživljava prestanaka cicanja kako nešto što mu je majka odlučila uskratiti. Nema je, pa nema ni cice.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

sisamo i dalje pet dana je izdržao bez mene bez problema, a čim sam došla se povampirio za sisom tako da sam ja svoju terapiju odgodila do daljnjeg. toliko je navaljivao da mislim da stvarno nije spreman prestati. a ako nije on, nisam ni ja iako bi uistinu voljela malo smanjiti broj podoja jer sisa sto puta na dan (i noć)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •