Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Bolovi u leđima- išijas

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Bolovi u leđima- išijas

Već me mjesec dana zeza donji dio leđa. Prvo me bolilo jedno 9 dana, ali umjerena bol pa sam otišla kod doktorice i dala mi je diclo-duo tablete (dakle voltaren). To sam pila 3 dana i prošlo je. Onda par dana mir pa ponovno tablete i tako evo već 3. ili 4. put. Dakle sveukupno traje mjesec dana sa pauzama između kad mi bude sasvim bezbolno. Prije tih bolova malo mi je trnila noga pa su dva liječnika zaključila da se radi o išijasu. Trenutno sam na moru i kući idem tek za petnaestak dana. Čitam na netu i svašta mi pričaju (a bolje da ništa ne čitam i da ne znam)pa sam već luda od mogućih dijagnoza. Jel se nekome dogodilo ga da je tako dugo bolilo, a da nije nešto preozbiljno i jel mislite da bih trebala prekinuti godišnji i otići na pretrage kući? Zapravo, kad god me u prošlosti uhvatilo u leđima trajalo je nekoliko dana i gotovo, a sada traje i traje. Rekli su mi plivanje pomaže no meni očito i ne jer mi se nakon plivanja stanje ponovno pogoršalo. Može biti i da se u tim bezbolnim fazama malo previše opustim pa ne pazim na držanje i dizanje tereta. Zapravo nemam pojma što da radim jer kad sam bila kod dr. stekla sam dojam da joj ti moji bolovi i nisu nešto previše zanimljivi, odnosno u nekakvom stilu ma vi ste još i super kakvi znaju doći. Samo brine me ta dužina trajanja. Help pliz!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mog supruga je takva bol (s utrnućem noge) mučila pune 3 godine bez ikakve pauze od boli, bivši je sportaš i prije su ga znala tu i tamo zaštekati leđa, ali bi trajalo par dana i prošlo bi, sve dok ga nije tako uhvatilo bez prestanka
    i mene povremeno uhvati pa traje par dana i prođe, prije me je znalo držati do najviše tjedan dana
    liječnik ti ne može baš puno pomoći osim tabletama protiv boli koje su samo privremeno rješenje, trebaš sama jako paziti na držanje, osobito na dizanje tereta i dogovoriti odlazak fizioterapeutu da ti da vježbe kojima možeš ojačati ostale mišiće kako bi rasteretila disk
    trebala bi i poslikati disk da se utvrdi oštećenje
    suprug je obišao liječnike, vrhunske fizioterapete i kiropraktičare, sve mu je pomoglo samo privremeno, već je planirao operaciju diska, kad je na blef naručio kosmodisk i stvarno mu je sve prošlo u onih 3 tjedna kako reklamiraju u onim dosadnim tv spotovima
    ne savjetujem kosmodisk kao rješenje jer je to individualno, ali uzmi u obzir možda nakon razgovora s fizioterapeutom, jedna poznanica također s išijasom je ozdravila baš plivajući, a imala je baš težak slučaj
    nadam se da će te ubrzo proći jer znam kako je to grozna bol

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, išijas.... Ima mm s tim veselje + herniju diska.

Plivanje - da, ali ne u periodu akutne boli, tad pomaže samo mirovanje jer inače se samo pogoršaju stvari. Plivanje u GRIJANOM bazenu, ne u hladnom moru...

Od lijekova mm-u se najbolji pokazao Movalis, ali stvar je drastično popravila ciljana fizikalna terapija u trajanju od 2 ili 3 tjedna, ne znam više točno. I danas vježba kad god može, da ojača mišiće leđa. Ipak, treba napomenuti da i fizikalna kreće tek kad prođe taj bolni period, a do tada samo mirovanje. Sretno! I odi fizijatru čim prije.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Dok si tu, uveče i tokom dana kad stigneš lezi na pod, ispruži ruke i noge i lagano zateži stopala prema gore. To malo umiri bol. I ne boj se, nekad zaista dugo traje... i prođe. Kod mene skoro svi u porodici imaju s tim problema, i ja.
    Svakako bi fizikalna terapija bila od pomoći, ali nema potrebe da prekidaš odmor. To kad se vratiš kući. U pravu su, dok je akutni bol, idealno bi bilo mirovanje. Ali slušaj svoje tijelo i radi ono što možeš. Najbolje bi bilo za vrijeme akutnog bola popiti voltaren i nešto za smirenje, tipa leksilijum, jer to dodatno opušta mišiće. Mada, i voltaren sam pomogne.
    Eto, nadam se da sam pomogla. Vjerujem ti da boli, meni je upravo prošla faza luđačkog bola.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajme mene je bolilo zimus jedno 2,3 mjeseca pomoglo mi je na kraju samo mirovanje i to na tvrdoj podlozi dakle kauč samo ako je tvrđi i to ležati na boku sa jastučićem među nogama, ili na leđima sa smotanim ručnikom tamo gdje je kralježnica odmaknuta i ne raditi ništa teško, moraš čim više mirovati, izbjegavaj sjedenje i stajanje na mjestu, hodati ili ležati su najbolje opcije dok bol ne popusti, a kad popusti bi trebala na fizioterapiju i zato se moraš javiti liječniku. Kod mene je jako dugo trajalo al prošlo je konačno sad i dalje vježbam za leđa, plivam i one vježbice koje sam na fizio naučila prakticiram.Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ma probaj uživat u godišnjem, bit će vrimena za pretrage. od plivanja preporučaju uglavnom leđno, a od vježbica ti za početak mogu pomoć ove na http://www.fizioterapeut.org/kinezit...aljeznicu.html
    sritno

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imala sam išijas u trudnoćama.
    majkomilabožja to boli
    pomaže normabel, opusti mišiće, možda i nadrogira, nemam pojma, al pomaže
    nakon što prođe bol kreni u akciju-kiropraktika, vježbe, stimulacije-sve. Vježbe pogotovo.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala vam na svakom odgovoru i linku za vježbe. Baš ste me utješile. Dakle nije tolika hića da moram odmah na pretrage i to mi je najbitnije, a što bude-bude. Nadam se da nije ništa strašno. Pusa svima!

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ne bih čekala s pregledom. Trebalo bi vidjeti da nije disk hernija, jer bol u leđima + širenje boli u nogu moglo bi značiti pritisak na ishiadicus. To ti ne prolazi samo od sebe, a može se i pogoršati vježbama, tj. zahtjeva baš točno određene vježbe koje preporuči fizijatar ovisno o kojem se disku radi.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

uh a jel misliš da bih trebala odamh otići s mora? ni doktorica mi se još nije vratila s godišnjeg, a ja sam mislila ostati još 15 dana.
    meni se ne širi bol u nogu, nego mi je noga trnula. sad sam 2 dana pila tablete i trenutno mi je ok.
    jel se ta disk hernija može izliječiti, zaliječiti, poboljšati, držati pod kontrolom ili što već?

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a jel misliš da bih trebala odamh otići s mora?
    Mislim da možeš pričekati povratak obzirom da ti je sada bolje, no možda se možeš već sada naručiti za pregled kod specijaliste, čisto da ne čekaš predugo kad se vratiš.

Disk hernija se može ajmo reći držati pod kontrolom, tj. može se s time živjeti dok ti ne stvara probleme, ali kad počne stalno boliti ili trnuti, onda ostaje samo operacija.

Vidim da si napisala da ti se nakon plivanja pogoršalo. Ako je u pitanju disk hernija, ili bilo kakvi problemi s kralježnicom, plivati smiješ leđno ili kraul, ne prsno.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kod nas se pregled čekao i po 3 mjeseca pa, najbolje nazvati, pitati koliko dugo se čeka i odmah se naručiti

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo da dovršim temu ako netko bude čitao i još jednom se zahvalim na svim savjetima.
    uglavnom bila sam na pretragama, slikanju leđa, kod fizijatra i ortopeda. rendgen je uredan, osim nekog mog urođenog nesraštenog kralješka, što li već. fizijatrica kaže da nije ništa za operaciju i preporuzčila mi vježbe i rehabilitaciju kako bih naučila te vježbe. ortoped kaže da mi nije ništa, da se više ne slikam i da mi ne treba nikakva rehabilitacija. sa svojom dokicom sam se dogovorila da ću vježbati nekakve vježbe koje mi je dala pa ćemo po potrebi na rehabilitaciju. meni je sada puno bolje. eto hvala svima još jednom.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam imala slicne probleme godinama prije 12-ak godina. Nakon rodjenja prvog djeteta, losih poza u dugotrajnom dojenju i slicno moja ledja su stradala. Imala sam ostru bol u kuku i trnjene jedne noge.
    U Francuskoj gdje sad zivim otkrila sam "osteopatiju". Nakon nekoliko tretmana (1 u 3 mjeseca) i jednog godisnjeg u zadnjih 5 godina, moja ledja su izljecena. Ja vodim i djecu redovito jer im to pomaze u pravilnom rastu. U Francuskoj cak novorodjencad imaju tretman nakon poroda da im oslobodi pritisak u glavi zbog poroda.
    Ne znam da li osteopati postoje u hrvatskoj, ali vrijedi pro-google-ati.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Vidim da je to bilo 2004 g., ja sad čitam, jer imam upravo takvu situaciju, na moru sam, na burzi, trebala sam ići na razg.za posao ali pod ovakvim bolovma ne mogu raditi, pa sam morala odbiti. Isto sam na moru, rekli su mi da sam premlada za išijas, 39, kad pijem tablete onda mi je mučno u želudcu, injekcije su mi super ali trenutno. Nitko od dokt.neda, zato me zanima koje tablete su ok za želudac jer mi je od ovih slabo,ketonal,voltaren, nuro......, evo idem probati se namazati sa blatom

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Društvo, podižem ovu temu ... znate li nekog dobrog fizijatra/fizioterapeuta kojem se može otići na pregled i konzultacije oko vježbi!
    (mene tu i tamo uhvati bol ... posljednje dvije godine sam bio miran, no prije tjedan dana me iz čista mira opet počelo zezati pa mislim da bih trebao malo ozbiljnije pristupiti problemu)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo dodatak: rado bih to riješio preko socijalnog, no ako znate nekog dobrog privatnika, dajte i njega!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Eh, Tatek, samo da te pozdravim-u istoj sam nevolji. U nedjelju navečer je krenulo i boli dan/noć skoro bez prekida. Na svoju ruku pijem tablete protiv bolova, a čitala sam danas da na bolno mjesto mozes stavljat vruće i hladne obloge. Nisam probala ni jedne ali ne prodje li za dan- dva i ja cu morat potrazit neku pomoc. Koja glupa bolescura!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa Vidi poruku
    Samo dodatak: rado bih to riješio preko socijalnog, no ako znate nekog dobrog privatnika, dajte i njega!
    Od socijale - mm je prije 2-3 godine išao Goranu Ivaniševiću na Rebro. Nakon pregleda mm je dobio fizikalnu terapiju, isto na Rebru. Čekao je, ne predugo, a onda išao paaaa možda mjesec dana, ne svaki dan. Moram ga pitati detalje, ali od tada nije imao problema + vježba doma kad ga potjeram.

Na zapadnom dijelu grada ne znam nikoga, ali nadam se da će se netko od ekipe javiti s informacijama od Sv.duhu.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, Tatek, samo da te pozdravim-u istoj sam nevolji. U nedjelju navečer je krenulo i boli dan/noć skoro bez prekida. Na svoju ruku pijem tablete protiv bolova, a čitala sam danas da na bolno mjesto mozes stavljat vruće i hladne obloge. Nisam probala ni jedne ali ne prodje li za dan- dva i ja cu morat potrazit neku pomoc. Koja glupa bolescura!

Ah .... meni nije tako teško, ali svejedno gnjavi, pogotovo zato što imam dosta posla koji se obavlja, jel, samo sjedeći ...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Od socijale - mm je prije 2-3 godine išao Goranu Ivaniševiću na Rebro. Nakon pregleda mm je dobio fizikalnu terapiju, isto na Rebru. Čekao je, ne predugo, a onda išao paaaa možda mjesec dana, ne svaki dan. Moram ga pitati detalje, ali od tada nije imao problema + vježba doma kad ga potjeram.

Na zapadnom dijelu grada ne znam nikoga, ali nadam se da će se netko od ekipe javiti s informacijama od Sv.duhu.
    Ajd ga pitaj, za dobrog čovjeka ću potegnuti i na drugi kraj grada ak treba! Fala!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, gleda mm papire - prim.dr. mr.sc. Goran Ivanišević, spec. fizikalne medicine i rehabilitacije (papiri su iz 2011).

KBC Zagreb, Kišpatićeva 12

Klinika za reumatske bolesti i rehabilitaciju (to je ambulanta) 2388-171
    Poliklinički odjel klinike (to je bolnica) 2388-173

Inače, moja mama koja je reumatičar ide na isti odjel dr. Porinu Periću - isto je zadovoljna. Drugo ne znam. Nadam se da će ti sve biti ok.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Peterlin, hvala ti!
    Uskoro ću na sistematski pa ću sa doktoricom popričati o tim leđima i zamoliti za uputnicu!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, hvala ti!
    Uskoro ću na sistematski pa ću sa doktoricom popričati o tim leđima i zamoliti za uputnicu!
    Nema na čemu!

Pitala sam i kolegicu s posla - ona ide u Mihanovićevu: http://www.prfr.hr/index.php?option=...&id=1&Itemid=3

Kad budeš tražio uputnicu, nek ti odmah provjeri gdje možeš prije doći na red za terapiju. Jer nije bitan samo liječnik nego i fizioterapeuti koji te dohvate kasnije.

Moj stariji sin je lani išao na vježbe u Božidarevićevu (prebrzo je narastao, pa su mu se razdvojili kralješci) - isto odlična ekipa. Tamo je došao na red u roku od tjedan dana, ali to je tako samo za djecu i maloljetne osobe.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dr rossana čizmić u mihanovićevoj.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

MM je imao gadnih problema sa išijasom. Nakon što je prošlo počeo je odlaziti kod osteopata u Kastvu pokraj Rijeke, kod kojeg je radio vježbe. Dao mu je i tinkturu od gospine trave (kantariona) za kojeg sam kasnije čitala da je super za živce i regeneraciju živaca. Od tada, već dvije sezone svake godine radimo tinkturu od gospine trave

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo za gospinu travu je dobro znati!

Hvala!

Još mi je nešto palo na pamet - moja djeca idu u slanu sobu na Peščenici, a vidjela sam da oni imaju tamo i fizikalnu terapiju i vježbe za kralježnice i neke uređaje za to....

Nemam vlastitog iskustva, ali nek se nađe: http://www.zrno-soli.com/ ili detaljnije http://www.zrno-soli.com/dekompresij...aljeznice.html
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.10.2014. at 13:06

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    dr rossana čizmić u mihanovićevoj.
    X i ja ju preporučujem!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

U zadnje vrijeme kad sjednem me probode u donjem dijelu trbuha, bas u trenutku kad sjednem nakratko ostra bol. I u petak sam to rekla ginekologici koja je rekla da to nije uobicajeno kad je s trudnocom sve u redu i da moze biti isijatikus u pitanju. Nikad nisam cula da se bol u trbuhu veze za isijas.. Jeste imale slicna iskustva?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bratić je nosio majicu (potkošulju) s magnetima navečer dok bi spavao i bolovi u ledjima su prestali, čak se povukle i vene na nogama.
    Mislim da je nešto novo na tržištu, ne znam detalje, ako nekoga zanima mogu pitati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •