Cure moje meni se pije ova nova piva s limunom ima 2 % alkohola. Sta mislite dali se smije popiti jedna-dvije na tjedan?
Cure moje meni se pije ova nova piva s limunom ima 2 % alkohola. Sta mislite dali se smije popiti jedna-dvije na tjedan?
Ja mislim da smije
Ali mislim da bih popila samo pola odjednom, za svaki slučaj.
Ja sam tu i tamo pila po pola deca vina npr uz ručak.
ne pusim,ne pijem kavu niti gazirano valjda mi nece biti nista od jedne pivice ak probam![]()
Ma neće ti biti nista, ali neću ti savjetovati da u trudnoći pijes alkohol![]()
ja dec crnog vina obavezno poslje ribe popijem,casu pive tu i tamo....ne mislim da tako mala kolicina moze naskodit....taj radler sam isto provala,ostadoh razocarana....bolja mi je onda limunada...neki cudni mix ako mene pitas....
zestoki alkohol naravno ni u ludilu....
Ma zestoko me ne privlaci samo mi jako mirise ta piva kad netko pije![]()
Ja ne pijem alkohol i u principu nemam nikad neke žudnje, al što se meni u ovoj trudnoći pije ta žuja s limunom to je čudo jedno! Popila sam bila par guceva, ono kad su bile one užasne vručine, ajme divote! Al nisam išla dalje jer mene to šukne a to mi nekako ne paše.
Nemam savjet samo suosjećam![]()
pa pogotovo ako te tako privlači i miriši ti ugodi si!
mene evo sad jaaako privlaci sladoled od manga u fizideru,pa nesmjemo si uskracivat porive!)))
piva s limunom
u svakom dućanu/bircu ima limunada ili biterlemon
Meni je isto piva na početku ljeta pasala, pa bi popila po deci jednom - dva put tjedno. I onda me prošlo nakon par tjedana. Vino sam samo po gutljaj nakon dobrog ručka, nije me vuklo više, samo da osjetim okus. Ali gazirano koje baš nikad ne pijem, fuj mi je inače i ne volim ga nikako me držalo jedno dva mjeseca.![]()
ja sam pila pivu u trudnoći.baš me bila želja uvatila.a inace ne pušim,i znala sam popiti dok sam izlazila.
a za pivu sam cula da je dobra u trudnoci radi bakterija-mjehura itd.
pivu nisam pila niti prije trudnoće. zato je crno vino moj porok... prije sam znala često popiti si čašicu, ali sad baš i ne. do sada 2 ili 3 bevandice...
preporučam radije bezalkoholonu bavariu
Ja sam pila samo vino sve dok nisam ostala trudna.
Onda me bacilo na pivo, vino nisam mogla ni pogledati. Luda za pivom :roll
Kad sam rodila vratila sam se na vino...
neće ti biti ništa od jedne čaše...
iako u cijeloj trudnoći ništa nisam popila..
popila sam sada čašu radlera na krstitkama isto iz probe.. ništa posebno...
iako dojim.. malcu nije bilo ništa... tj. to niti nije bila čaša već 1 dcl jer mi je bilo fuj.. i dalje sam nastavila po limunadi iz fructisa))...
Glasam za DA. Naravno, u umjerenim kolicinama, bitno je ne pretjerivati. Ne vjerujem da ce tebi ni bebacu biti ista ako popijes recimo 1-2 case pive na tjedan.
Uostalom (preuzeto s Coolinarike):
Energetski sadržaj 100 g piva iznosi 43 kcal / 181 kJ. Od toga je 3,6 % ugljikohidrata i 0,46 % proteina. Pivo sadrži sve značajne minerale, fosfor (14 mg), magnezij (6 mg), kalcij (4 mg), željezo (0,02 mg), cink (0,01 mg), fluor (44 µg) i selen (0,6 µg).
Od vitamina pivo je poznati izvor vitamina B kompleksa, niacina (0,513 mg), vitamina B6 (0,046 mg), pantotenske kiseline (0,041mg), riboflavina (0,025 mg) i folne kiseline (3,6 µg).
Ideš. A zaboravili na alkohol!?Uostalom (preuzeto s Coolinarike):
Energetski sadržaj 100 g piva iznosi 43 kcal / 181 kJ. Od toga je 3,6 % ugljikohidrata i 0,46 % proteina. Pivo sadrži sve značajne minerale, fosfor (14 mg), magnezij (6 mg), kalcij (4 mg), željezo (0,02 mg), cink (0,01 mg), fluor (44 µg) i selen (0,6 µg).
Od vitamina pivo je poznati izvor vitamina B kompleksa, niacina (0,513 mg), vitamina B6 (0,046 mg), pantotenske kiseline (0,041mg), riboflavina (0,025 mg) i folne kiseline (3,6 µg).
alkohol je ocit,pise ti na ambalazi u kojem postotku ga ima u boci,ovo ostalo bome ne![]()
Sve to dodatno možete dobiti iz hrane i pića koji ne sadržavaju alkohol.
o joj pa ne propagiramo naljevanje pivom i gasenje zedji istom,zeni se prohtjelo popit casu i neka popije ako ju bas privlaci...
nije rijec o vodki ili apsintu pa da je se kloni ko vrag tamjana!
zene tokom trudnoce svjesno (ili nesvjesno) rade puno stetnije stvari od unosa 2% alkohola u sebe!
postavila je pitanje: pivo ili ne!
odgovor je ne, ali nitko joj ne brani da pije,
niti itko kaže da će se ne znam što dogoditi...
i opet svatko ima svoje, krute ili manje krute, granice i svatko pod nas će dati svoj, osebujan ili manje osebujan, odgovor.
ionako će napraviti onako kako hoće, jer je pametan odgovor znala i prije.
A ja nakon tri godine dojenja jos uvijek ne kuzim te sheme s izdajanjem/odgadjanjem.... nisam ja za to sposobna. Kad je gladan jede cicu a kad mene boli glava ili trebam popit lijek ja ih popijem neovisno o dojenju koje je ionako totalno nepredvidiva kategorije. Sjecam se npr. kad sam dobila zadnje antibiotik mi je dr. rekao da probam popiti odmah nakon podoja, i tako ja napravila i naravno mali se bas taj put probudio 15 min nakon sto je zaspao i sto ces drugo s 2-mjesecnom bebom nego dat cicu... da ne spominjem da je i on sam iduci dan zavrsio na tom istom antibiotiku... izdajanje mi je pak takva muka i gnjavaza da to radim samo u krajnjoj nuzdi a deci vina mi ne spada u tu kategoriju
Ma dajte molim vas što komplicirate zbog 2% alkohola. Pa normalno da možeš popiti čašu pive, i obične, kamoli ove što i nije prava piva. Malo janje, ne zamaraj se ovim komentarima
od malo nečega nikada ne boli glava,tako kažu, i ja sam pila tu limun pivu u trudnoći pa se nije ništa dogodilo, a to je 2% alkohola
Ja glasam za NE opciju ali ne zato jer mislim da je jako štetno i pogubno za bebu, nego iz uvjerenja da ne radim u trudnoći ništa što bi moglo biti opasno za bebu. Niti u tragovima.
A ja sam imala i popis "poroka" kojih sam se odrekla - cigarete, kava, pivo, stres, morski plodovi, gorgonzola... itd.
Ma još malo, pa ćeš i pive moć piti bez da se pitaš da li je to ok.
Pa preporuča se s oprezom ili nikako konzumirati u tr. morske plodove, meke i plemenite sireve ...
Šta se tiče alkohola, zatrudnila sam sredinom prosinca, a za doček N.G., ne znajući da sam trudna, strusila bocu Batide de Coco...ne znam točno koliko ima alkohola, al sigurno je više od 2%. Srećom, bez posljedica. Do kraja tr. i sad kroz dojilački staž od gotovo godinu dana, nisam okusila ni pivo, a kamoli kakvu žesticu...napit ću se kad prestanem dojit (...jednoga dana).
kap alkohola nisam popila u trudnoći i godinama dojenja
ali nije mi ni falilo
sad guštam baš u tom radleru i podržavam da se tu i tamo popije i u trudnoći, to je stvarno mala količina alkohola pa ako guštaš zašto ne tu i tamo koji guc
Ja nisam jela dagnje osim kad sam 100% znala odakle su
Ooooooo,trebalo bi zakljucat temu....mislim da je Malo Janje dobila dovoljno postova da odluci kako hoce, mozda je znala ili nije odgovor prije (koji definitivno nije iskljuciv) ali je svejedno dosla pitat jer je zanimaju tudja misljenja i iskustva trudnica....cijela poanta foruma....
A sad cemo se cini mi se prebacit na 'rizicne' skupine namirnica,termicke obrade....pa onda stvarno nikad kraja....
ja ne bih ali razumijem u potpunosti koliko ti se pijeja sam slucajno pronasla neku jako dobru bezalkoholnu njemacku pivu i u trudnoci sam je cuvala ljubomorno kao najvece blago!!! a sada kada dojim opet mi se pije pa pijem bezalkoholno bijelo i roze pivo. mmmmm...
Ja nisam i ne bi. Sad sam tokom dojenja popila jednu bezalkoholnu i napila se. Jer ni ona ustvari nije bezalkoholna. Ima 0,5% alkohola. Dovoljno da me ošamuti nakon godina i godina nepijenja alkohola.
Moj muž je ribar i ljeti spremamo svašta-sve moguće školjke i ribe. Nekako sumnjam da može škoditi nešto tako friško i zdravo. Što se alkohola tiče, ja sam ga izbacila skroz, naravno. I cigarete. Iako sanjam kad ću ponovo propušiti i popiti jednu karlovačku.
Friško i dobro skuhano.
Kad muž donese možeš vjerovati da je friško. U ribarnici ili restoranu teško.
Nije na odmet za spomenti da sva moguća "bezalkoholna" piva i Bavaria stvarno bezalkoholno pivo sadrže ogromne količine kemikalija da bi se pivo učinilo bezalkoholnim... Slično kao i bezkofeinska kava.
Već samo zbog te kemije ne bi ga popila... ni inače... a kamoli sad.
Oprosti ali ovo temeljiš na nekom članku ili? Evo što kaže moja omiljena wikipedia o načinu pravljenja bezalkoholnog piva:
Znači - ili se alkohol ekstrahira evaporacijom ili osmozom - uglavnom mehanički postupci bez trunke kemikalija.Low-alcohol beer starts out as regular alcoholic beer, which is then cooked in order to evaporate the alcohol. This is possible because alcohol has a lower boiling point than water, making it easier to boil off. As opposed to water, which boils at 100 °C (212 °F), alcohol will boil at 78.6 °C (173.5 °F). Most modern breweries also utilize vacuum evaporation to preserve flavor and speed up the boiling process. In essence, the beer is placed under a light vacuum to facilitate the alcohol molecules going into gaseous phase. If a sufficient vacuum is applied, it may not even be necessary to cook the beer.
An alternative process called reverse osmosis does not require heating. The beer is passed through a filter with pores small enough that only alcohol and water (and a few volatile acids) can pass through. The alcohol is distilled out of the alcohol-water mix using conventional distillation methods. After adding the water and remaining acids back into the syrupy mixture of sugars and flavor compounds left on the other side of the filter, the process is then complete.
Ja i inače pijem bezalkoholnu pivu, trudna ili ne, meni je to fino i osvježavajuće ljeti a bez razmišljanja da li ću se napiti, da li smijem voziti i sl.![]()