-
Ja sam u 1. stimulaciji dobila 5 kg i potrudila sam se do drugog postupka skinuti ih. Srećom uspjelo mi je (izbacila sam grickanje pred kompjuterom - posebno na poslu), uvela integralne žitarice za doručak, kuhani ručak i laganu večeru. Nikakve gluposti između obroka. Pila samo vodu, nikakve sokove. Kavu samo s pola žlice šećera, sa što manje mlijeka i više sam se kretala.
Postupak koji je uspio, započeo je s mojojm uobičajenom kliažom i bila sam jako ponosna na sebe. Sada sam digla nazad tih 5 kg, ali bar imam opravdanje.
Apropo savjeta liječnika, kad sam čekala na humanoj jedna je pacijentica s kojom sa se skompala ušla prije mene, izašla punih očiju suza. Dr joj rekao da ne može u postupak dok ne skine 7-10 kila (OK, kod nje je pretilost bila ozbiljna) jer po njemu masne naslage "gutaju" stimulaciju, pa bi joj bilo potrebno puno više hormona za postizanje istog efekta, a također i visok BMI nije pogodan za začeće. U većini literature sam pronašla teze da bi BMI index (index tjelesne mase) najpovoljniji za začeće kad se kreće između 23,5 i 24,5. Obrazloženje je bilo da tijelu ipak treba određena količina masnih naslaga, ali da višak istih nepovoljno djeluje.
Moj savjet je da pokušaš malo skinuti, ništa drastično jer drastične dijete isto ne koriste tijelu, pa ćeš se osjećati lakše, zadovoljnije sama sa sobom. I nakon postupka - tj.u trudnoći, bit će ti lakše s malo prednosti
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma