Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Pomoć: Doktor kaže da moram smršati do 9 mj...

MALIANĐEO avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno Pomoć: Doktor kaže da moram smršati do 9 mj...

Veliki pozdrav svima sa foruma , hvala vam unaprijed na ovim savjetima i trudu koji ulažete i pomažete nama koji smo tek počeli...
    ja sam nova na forumu i trebam vašu pomoć..
    jučer sam bila na vv i dr. A. me je pregledao i rekao da imam PCO i jedan i drugi jajnik, kako sam prije 8 mj. prvo krenula u petrovoj se obrađivati i
    nisam ništa postigla do sada jer tamo dr koja me je vodila misli da sam mlada i da će to ići samo prirodno....onda sam u razgovoru sa svojom novom soc. ginekol. odlučila otići kod dr.A na vv, bila sam jučer i on mi je dao niz pretraga tj: mm spermiogram, ja papa, brisevi i onda 3-5 d.c. hormoni i pregled, ali do tada da probam još koju kilicu dolje ako može
    treba mi pomoć kako ste rješavali kilažu i da li je to toliko važno?
    imam 94 kg i 175 sam visoka?
    dr kaže da su mi jajnici malo ukočeni???
    molim vas vaša iskustva i savjete....kako dalje ide proces pregleda kod dr.A, kad se ide na prohodnost jajovoda.....?

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisam na VV pa ce ti cure reci kako tamo ide procedura. Nekako mi je logicno da ce tvoj muz prvi na pretrage pa onda ti, obicno je spermiogram najlaksi. Moguce je da dr misli da ce ti se ciklusi srediti ako izgubis na tezini. Recimo ja sam visoka 170 i jedan period sam imala oko 95 kg, PCOS nemam dijagnosticiran ali se sjecam da su mi ciklusi setali, bili dosta duzi a znali i preskociti po koji mjesec i sve mi se reguliralo kad sam izgubila na tezini. Nisam nikada bila na nekoj dijeti tipa ne jedi ovo ili ono nego sam se trudila vise kretati (recimo po ljeti plivanje, ici pjesice na more, pjesice do faksa umjesto busom) i probati jesti umjereno, znaci sve ali se ne prezderavati.

MALIANĐEO avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

hvala na odgovoru.
    koliko dugo ti je trebalo izgubiš i koliko si izgubila da se to reguliralo?

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I htjela bi dodati da je mozda bolje ulaziti u MPO pricu sa manje kg jer dosta cura dobije na kilazi u postupcima. Znam da su neke dobivale i po 4 do 6kg pa nek se desi da ne uspijes iz prve a ne skines visak do slijedeceg pokusaja, nakupi se i po desetak kila u godini.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja imam PCOS i iala sam problema sa viskom kg. dijela njih sam se rijesila kontrolom unosa ugljikohidrata(slatko gotovo nikako, kruh 2 kriske dnevno crnog, umjereno voca, nista gazirani sokovi) i gluforminom,kojeg mi je prepisala dr na osnovu mojih nalaza.
    dakle,ako hormoni ,uz uzv kojeg je dr uradio i rekao dijagnozu policisticnih jajnika, pokazu isto,onda nadi endokrinologa(ili strucnog ginekologa,kakv je recimo dr Radnocic) koji ce ti dati gluformin, uz koji mrsanje ide nesto brze...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam u 1. stimulaciji dobila 5 kg i potrudila sam se do drugog postupka skinuti ih. Srećom uspjelo mi je (izbacila sam grickanje pred kompjuterom - posebno na poslu), uvela integralne žitarice za doručak, kuhani ručak i laganu večeru. Nikakve gluposti između obroka. Pila samo vodu, nikakve sokove. Kavu samo s pola žlice šećera, sa što manje mlijeka i više sam se kretala.
    Postupak koji je uspio, započeo je s mojojm uobičajenom kliažom i bila sam jako ponosna na sebe. Sada sam digla nazad tih 5 kg, ali bar imam opravdanje.

Apropo savjeta liječnika, kad sam čekala na humanoj jedna je pacijentica s kojom sa se skompala ušla prije mene, izašla punih očiju suza. Dr joj rekao da ne može u postupak dok ne skine 7-10 kila (OK, kod nje je pretilost bila ozbiljna) jer po njemu masne naslage "gutaju" stimulaciju, pa bi joj bilo potrebno puno više hormona za postizanje istog efekta, a također i visok BMI nije pogodan za začeće. U većini literature sam pronašla teze da bi BMI index (index tjelesne mase) najpovoljniji za začeće kad se kreće između 23,5 i 24,5. Obrazloženje je bilo da tijelu ipak treba određena količina masnih naslaga, ali da višak istih nepovoljno djeluje.
    Moj savjet je da pokušaš malo skinuti, ništa drastično jer drastične dijete isto ne koriste tijelu, pa ćeš se osjećati lakše, zadovoljnije sama sa sobom. I nakon postupka - tj.u trudnoći, bit će ti lakše s malo prednosti

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

malianđeo ako ikako možeš probaj smršaviti jer vidiš što dr. kaže možda bi imala slabiju reakciju kod stimulacije zbog prekomjerne težine, hormoni ti se isto zbrćkaju, kakav ti je tlak? Jednu moju nije pustio u postupke zbog visokog tlaka jer je to u trudnoći štetno.
    I ovo što cure kažu je istina na stimulacijama ćeš vjerojatno još natući koju kilu, ja sam 10 godina održavala svoju težinu pa kad sam počela s ovim dobila sam 5,6 kg i ne idu mi dole. Malo uspijem skinuti između postupaka pa onda vratim sve natrag i tako se vrtimo u krug. Zato ti je bolje da skineš koliko možeš prije nego što uopće kreneš s time.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koju kilicu?!?! Taj doktor je bio ful ful pristojan...

Počni vježbati, prestani jesti... kile se lako dobiju, a teško rješe...

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dr mi je rekla da kod PCOS se stanje cesto "spontano" poboljsa ukoliko zena naglo smrsavi 5-10% kilaze (u slucajevima umjerenog viska kilograma) i da je to uvijek prvi savjet u slucaju te dijagnoze...

sretno
    Posljednje uređivanje od smedja : 29.07.2011. at 10:49

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam preko zime dobila svojih uobicajenih 5 kg i umjesto da krenem sa svojim uobicajenim programom dijete i treninga krajem zime krenula sam u postupke i sa svakim dobila po tri kile, ne od stimulacije nego jednostavno od cijele te price koja je meni poremetila rutinu koja je palila godinama. Tako da sad imam preko 10 kg viska. Obzirom na visinu jos uvijek nisam u nekoj kriticnoj skupini ali ako se ovako nastavi nece biti dobro.
    Kao i Kikica kroz puno godina promatranja sam uocila povezanost mase i duzine ciklusa. Svaki put kad bih presla odredjene kilograme ciklus bi mi se znacajno produzio i imala bih muke da ga stavim pod kontrolu, a takodjer nigdje nemam konkretan nalaz da imam pcos, ali znam da mi je dr. par puta gledajuci na uzv znao reci da mi jajnici malo naginju policisticnima i to bi bilo uvijek u tim "debljim" fazama.
    Smatram da je najbolja moguca stvar uci u ovu pricu i tijelom i duhom maksimalno pripremljen. Nekoliko mjeseci prije postupka dobro birati sto jedemo ipijemo, detox od cigareta i svega ostalog, lagano kretanje (prejako trening ne ide u prilog ostvarivanju trudnoce) itd. Ima puno literature na tu temu.
    Ali me jako cudi da je dr. trazio da se u prakticki mjesec dana skidaju nekakvi znacajni kilogrami. Bas svuda gdje sam citala o mrsavljenju i zatrudnjivanju, bilo prirodnom bilo u postupku ivf-a kazu da nikako nisu dobre oscilacije u tezini ni prema gore ni prema dolje. Opcenito nisu pozeljne nikakve velike oscilacije u icemu par mjeseci prije jer se time zbunjuje organizam. Ako ona skine 3-4 kg to je OK, osobito na 175, ali to nece uciniti nikakvu razliku. A vise od toga mislim da nije preporucljivo.
    Mozda bi idealna opcija bila posvetiti se pola godine postupnom vracanju na priblizno idealnu masu, promjenom nekih manjih navika, nista drasticno, pa pustiti mjesec-dva da se odrzi stanje i onda krenuti u mpo. Osobito ako dob to dopusta.
    Sretno bez obzira
    PS. mislim da te nitko nece slati na hsg (pregled prohodnosti jajovoda) dok se ne ustanovi kakav je spermiogram, to je dosta invazivna metoda i u ivf-u nije prioritetna jer se jajovodi ionako zaobilaze u postupku. Evo, mene nisu slali za sada.
    Napravite lijepo sve ovo sto su vas uputili za sada i skini par kilica tek toliko pa ces sa svim tim nalazima u 9 mj. vidjeti na cemu si
    Ps2. Koliko imas godina?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    Dr mi je rekla da kod PCOS se stanje cesto "spontano" poboljsa ukoliko zena naglo smrsavi 5-10% kilaze (u slucajevima umjerenog viska kilograma) i da je to uvijek prvi savjet u slucaju te dijagnoze...

sretno
    X
    Kod mene se i ispostavilo točno.
    Meni vrlo mali dobitak na kilaži remeti ciklus.

sissy75 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Evo ja pijem čaj od vrkute već drugi mjesec i primjetila sam da sam se fino ušpicila
    a i čitala sam o vrkuti da je dobra za mršavljenje i popravlja tonus mišića- nakon mjesec dana
    baš sam se osjetila stegnuta a prehrana je prava dalmatinska i meni najbolja-sve lešo i maslinovo ulje i ne papat nakon 18h navečer.
    Vrkuta mi je i ciklus vratila sa 25-26 dana na školskih 28 dana

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam 2 tjedna prije postupka krenula sa ovom dijetom jer sam htjela skinuti 2 kg (koje dobijem u postupku) i skinula sam ih bez poblema. Kako ja ne volim puno zelenjavu i neke druge namirnice, ovo mi je jedina dijeta koja mi paše.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam u svoj prvi postupak krenula sa 92 kg na 170 visine, u postupku dobila neka 2 kg- a postupak rezultirao trudnoćom koja je nažalost loše završila , slijedi depresija i u 1-1,5 mj. izgubila 16kg tako da sam u slijedeće postupke ulazila sa dosta manje kg a ß ipak negativna...Tak da mislim da osim kg ima i dosta drugih činioca koji utječu na usješnost. Sretno!

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

To sam i ja cula sto ti je smedja rekla, znam da su hormoni topivi u masti i zato se zenama sa PCOS savjetuje da reguliraju tezinu. Ako imas namjeru skidati vise kilograma, uzmi si da ce ti sigurno trebati bar godina dana da dodjes na normalu pa i vise. Kreni polako ali sigurno. E sad, ni ja sama nisam nesto karakter pa da cu skroz promijeniti navike a i nisam vise cura koja zivi sama nego mi je hrana stalno pod nosom radi muza i malog i nekako mi se ne da meni kuhati samu zelenjavu kad kod kuce imam dva mesozdera Ja nekako uspjevam odrzavati tezinu izmedju 73 i 75 vec desetak godina. U prvom ivf-u nisam dobila ni grama, za divno cudno ostala sam trudna iz prve....ne smatram se nesto pretilom ali bi mogla imati 6-8kg manje...dr mi je rekao neka u trudnoci pazim, da mi je plafon dobiti 14kg jer da necu ostalo moci skinuti. E sad, trudnoca mi je bila zbilja drugo stanje do samog kraja, vecinu hrane nisam mogla uopce jesti a prva tri mj doslovce nista nisam mogla zadrzati u sebi. Do kraja sam dobila 12,5 kg, nakon poroda mi je ostalo 4 i sve se otopilo stvarno brzo i jos sam otisla u minus. Isto tako znam puno cura koje se od dojenja udebljaju. Uglavnom, drzala sam kakvih 67kg svo to vrijeme nakon poroda dok nisam krenula u stimulacije za drugo dijete. Nakon prve je sve podivljalo i zacas sam imala 3-4 kg viska, osjetila sam da mi probava skroz steka i da imam osjecaj da mi hrana stoji u zelucu od jutra do sutra. Malo jesam uspjela pripaziti i vratiti se koju kilu dolje ali nakon druge stimulacije dosla sam opet na 73-74 i ne daju se da se na glavu nasadis.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Snekice a koja je to dijeta, kako se zove točno? Više ima tog sa strane a na naslovnici Bethoven torta

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za visoki BMI i opcenito visak kilograma (ne pricam sad o kili, dvije ili pet) dovoljno je smrsaviti 10% ukupne kilaze za znacajnu promjenu u ciklusu. Na bolje, jel. A to se, pogotovo kod velikog viska kila, moze napraviti bez problema. Smanjiti porcije, ne jesti junk i kretati se sasvim je dovoljno za tih 10%. Otici ce u obliku vode prvih par tjedana. Nakon toga krece sporije, ali i dalje se moze.

U Americi je, na nasoj klinici, granica za postupak BMI 37.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ovu stranicu što je postavita o ishrani ,najbolje ti je da malo pročitaš o zelenoj kuri i onda skroz dole u komentare imaš jedno postavljeno pitanje baš o vezi naše ishrane i ivf,pa pročitaj si ,sretno svima

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zaboravih reci da NE podrzavam dijete (limunske, UN-ovse, ovakve i onakve) i opcenito imam prestrasno lose misljenje o njima. Djelomicno i iz iskustva. Super su za izgubiti par kila u par dana, a onda dobiti preko nekoliko u par minuta. Trajni rezultat nemoguc i nepostojec.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Za visoki BMI i opcenito visak kilograma (ne pricam sad o kili, dvije ili pet) dovoljno je smrsaviti 10% ukupne kilaze za znacajnu promjenu u ciklusu. Na bolje, jel. A to se, pogotovo kod velikog viska kila, moze napraviti bez problema. Smanjiti porcije, ne jesti junk i kretati se sasvim je dovoljno za tih 10%. Otici ce u obliku vode prvih par tjedana. Nakon toga krece sporije, ali i dalje se moze.

U Americi je, na nasoj klinici, granica za postupak BMI 37.
    Kaae onda sam si ja tipićna amerikanka ,da ja dođem tamo po njihovom,ovdje kod nas još uvijek se drže na nekoj minimali k9d nas u hr sve je na minimali pa tako BMI

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma tu nema nista minimalno. Cak ni kuglice sladoleda.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma i kod nas su mjerila prilično elastična. Uzmimo moj primjer - 160 cm i 67 kg nakon 1. neuspjelog postupka i dr. kaže da nije strašno (vidio me uživo, nije slijep). Nakon 4 mjeseca dolazim kod njega sa 62 kg i on i dalje kaže da je ovo OK, ali da ni ono prije nije bilo strašno A ja se osjećala kao nilski konj sa 67 kg

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moje mišljenje je da svi smo mi indvidualni što se tiče naših kg, tu je i dijagnoza i sve kako naše tijelo to prihvača,za sebe bih rekla da ja sam niski konj 160cm i ljepih 95kg. prošle godine kad sam bila u postupku imala sam ih i više 112kg,ja osobno dosta dobro reagiram na stimulaciju u zdanjem postupku na 19 gonala dobili hrpu folikula koji su narasli ko divovi i popucali 11dc,dr.l nikada mi nije rekao moraš smršaviti radi stimulacije več mi je to napomenuo da bih trebala skinuti kile kako bi mi bilo lakše u samoj trudnoći,svjesna sam da imam previše kg i da to moram riješiti ja bih osobno bila zadovoljna da skinem još jedno 10kg,ja sam si se uvijek sama sebi svđala sa malo više kg. koliko znam nemam pcos niti neke ozbiljne probleme osim začepljenog jajovoda ,sve ostalo ok i naravno novo otkriveno trombofilija gdje moram iči na heparin poslije transfera,ali sam primjetila da kad sam se hranila po propisima Zelene kure i jela više proteina moji ciklusi su sa 30 dc a poprilično su mi točni počela sam dobivati svakih 28d,i to je nepobitna istina da žene koje imaju pcos moraju izbjgavati unos velikih količina ugljikohidrata pa i od samog voća,nadam se da nisam udavila i da se nisam previše udaljila od teme

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo o mene...ubile su me te stimulacije, supresija i utrici..pogotovo je uz utrice apetit do neba. trenutno mi je bmi na 26..granicno je, ali se ja osjecam kao miss piggy. trebam smrsati barem 4-5kgo dijetama nemam posebno misljenje tako da mi preostaje uvesti neke druge mjere.zdravo se hranim no slatkisi su mi slaba tocka. ne da ih jede. u izobilju, ali kad mi padne secer pojela bi i dzljon a kamoli ne komad cokolade :Ddakle mjere za mrsanje- ne jesti iza 18.00- pola sata na dan biti na steperu- dovoljno spavati..otici na vrijeme u krevet..ako jedem u 18h, pa naravno da ce me uhvatiti glad oko 23h..hehe- izbacila sam skoro sve zasicene masnoce- cips&co ne postoje u nasoj kuci- puno tekucine, obicno cajeve i vodu..citam da se prekomjerna kilaza moze odraziti na reakciju\stimulaciju..ako mrsanje ne pomogne glede toga, barem sam nesto ucinila za zdravlje..

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U zadnjih pet godina nakupilo se 10-tak kilograma viška. Nisam pobornik dijeta, nekako mi je ispod časti biti na dijeti jer treba stvoriti bolju naviku u prehrani, a ne biti na dijeti i onda ne znaš što i kako dalje. Uglavnom moja dosadašnja razmišljanja - pazi na hranu, jedi zdravije - nije urodilo plodom, nije mi polazilo za rukom poslušati se u tome. Sredinom svibnja odem na net, ajde da pogledam neku brzu dijetu samo eto da vidim kako to izgleda (jer protiv dijete sam). Naiđem na medicinsku koja se preporuča srčanim bolesnicima i većina je hvali. Pokušam minimalno razdoblje, 5 dana jer vidim da je dijeta kvalitetna - ima bjelančevina, ugljikohidrata, ne radi se nikakav šok organizmu ... Smršavim oko 2 kg (ostali na forumima pišu - više), a ja ne želim prebrzo pa sam jako zadovoljna. Pred kraj petodnevne dijete shvatim da je u pitanju čista matematika. Unos kalorija. Krenem dalje na svoj način, svakodnevno pišem kalorije koje unosim, znam da mi oko 1700 treba ako se puno ne krećem, treba mi da se ne debljam više. Pišem u excelu i pratim se kroz dan, ubrzo zapamtim koliko (otprilike) kalorija ima koja hrana (npr kruh, mlijeko, jogurt, voće, čokolada, kolač...), odem u lipnju na more, nemam komp, uzmem mob i u bilješke upisujem kalorije, svaka dva broja odmah zbrojim i znam gdje sam u toku dana. Jedem sve što volim. Ali kad želim jesti, prvo promislim - da li u ovom trenutku smijem uzeti više ili manje kaloričnu hranu. U početku smo na poslu par dana za redom naručivale lignje i pomfrit, kolegica ode u mirovinu pa fina papica u kojoj sam naravno sudjelovala, ali sve sam zapisivala, popila bi sok ili pojela nešto i navečer u 23 h (u krevetu ). Malo pomalo želudac se stisne, trenutno lakše odbijem hranu nego uzmem jer mi je žao mojih brojeva u mob-u ... Sredinom svibnja imala sam 70 kg, sada imam 62,5 kg. Jedem voće, povrće, ribu, slatko (malo!!), biram manje kalorično da mogu više jesti. Ali dva normalna obroka dnevno nisu dovoljna da dođeš na 1700 kcal. Čovjeka unište papice sa strane, popije se više soka nego što treba, pa kolač više, pa grickalice, pojede se nešto reda radi jer kad je već za ručak (ne jedem ako mi ne odgovara, ranije da)...
    Još mi nije jasno kako sam uspjela, bezbolno 100%. I jedem kvalitetno. Ranije mi je često znao pasti šećer, običnu šetnju ne bi izdržala. Sada mi se to uopće ne dogodi.
    Meni je ovo sjelo onako sto posto, možda zato jer volim stalno nešto piskarati, zbrajati na sitno. Nekome bi to bila velika gnjavaža. Treba imati sreće i pronaći za sebe ono što pojedincu odgovara.
    Ovih dana mi se dogodi da pomislim - pa neću valjda pretjerati u suprotnom smjeru?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Gdje si to našla koliko kalorija ima koja hrana?

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Najprije sam uzimala na Coolinarica, a kasnije na stranicama fitness.com...Kasnije sam počela pratiti kod kupovine namirnica, npr. na čokoladi piše 550 kcal (100 g), uvijek piše za 100 g., ponekad i za 1 kom. ... Pogledaj fitness...
    http://www.coolinarika.com/namirnica...dba-namirnica/
    http://www.fitness.com.hr/prehrana/n...-kalorija.aspx

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

okvirno znam koliko kalorija ima u razlicitim namirnicama..kao i udio masnoce, zasicenih masnoca..gledanje sastojaka kad nesto kupujem je obaveza i zbog svih mogucih konzervansa..ne samo zbog mene vec i zbog ostalih clanova bande

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Visoka sam 162, u postupak krenula sa oko 73-74, izašla iz njega sa 75,5. Dakle, imala sam oko 15 kg viška kad sam zatrudnila. Par mjeseci prije toga drugi MPO doktor mi je rekao da moram skinuti kile. I dobro je rekao, ali mi nije uspijelo.
    Ne kažem da višak kila nije bitan... ali izgleda nije ni presudan. Važnije je što unosimo u organizam... iako, nikad se nisam lošije hranila nego pred postupak. Bivši polu-makrobiotičar koji je završio na pohanoj piletini iz kantine i čipsu.

Ne vjerujem u dijete, jer često samo iscrpe organizam... Pročitala sam Kulierovu knjigu o dijetama, sve ih je lijepo obradio i objasnio... konačni zaključak je: smanji unos, povećaj potrošnju. Bez toga nema trajnog gubitka kilograma. Tiki, super, upravo to si ti napravila. Bravo!

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

MALI ANĐEO, nisi mogla bolji period godine izabrati za mršavljenje, tako da ćes vjerujem uspjeti bez problema u tome!!!Dakle, puno plivaj, hodaj (super su lagane šetnje, ali jos su bolje one brze i žustre), jedi voća (sad ga hvala bogu imas u izobilju-pogotovo lubenica i dinja) i povrća (krastavi imaju jako malo kalorija, tikvice također, ali ne pohane, već kuhane), izbaci sladoled i grickalice- grickaj radije breskve), a kruh pokušaj skroz izbaciti, ako ne uspiješ-preporučam dinkelov kruh u bio i bio bez kvasca(ne više od dvije fete na dan). Nadalje, ja svugdje ubacim malo cimeta(npr. u proso s jabukama ili u običan jogurt (ali s malo masnoća) jer taj začin ima velika detox svojstva...Nemoj gladovati, jedi često,ali malo, a ako osjetiš jaku glad pojedi par badema...SRETN0!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sad sam otprilike izračunala za danas samo ne znam recimo koliko bi iznosila hrenovka u tijestu iz pekare tog nema pa sam odoka stavila 700 cal. jel to moguće? I mislim da previše pijem onih nescafea i kava to bih trebala srezati. Ostalo mi se čini ok.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Tikia_a potpisujem tvoj post u cjelosti, to je jedina mudrost, potrositi nesto vise od onog sto se unese. Ja sam bila na raznim dijetama i sve su one djelovale, ali zasto da jedem nesto sto mi je netko ispisao, kad mogu postici isti efekt ako jedem ono sto inace jedem ali unutar odredjene dnevne kalorijske vrijednosti.
    To je to!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mali Mimi, hrenovke su niskokaloricne, a peciva te velicine imaju cca. 200-tinjak kalorija. Ovako odoka rekla bih da je hrenovka u tijestu oko 250-300 kcal max, osim ako je bila neka gigantska:D
    Usporedbe radi, jedna Milka cokolada ima oko 550 kcal. to bih uvijek i kao ljubitelj slatkog imala na pameti kad bih isla trcati, jer treba otprilike 6 km otrcati da se istopi jedna Milka:D

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kome je do brojanja kalorija i mršavljenja načinom smanjiti unos+povećati potošnju (meni npr.), ovo je odličan sajt za pomoć http://www.sparkpeople.com/
    valjda sva hrana je navedena + video sa vježbama ako nemate nešto svoje+alati za praćenje ovoga i onoga+puno zanimljivih članaka - besplatno
    ima i croatia team tamo

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

u 100g hernovki ima 300 kcal, od toga ca. 28g masnoce i 10g proteina..nasuprot pilecim prsima koje u 100g imaju ca. 80kcal, 16g proteina i 1g masnoce
    hrenovke uopce nisu niskokaloricne..kao ni oni klasicni naresci tipa parizer, mortadella..itd..sto vise, u njima se nalaze te tzv. skrivene, nezasicene masnoce koje nikome ne koriste, naprotiv.

upravo zato sto izgled tih proizvoda pomalo vara nije zgorega skicnuti na pakovanje koliko cega ima po 100g..
    mislim ok, ako se pojede pola hrenovke u tijestu ona ima kojih 50g ili tu negdje..neka se radi o 70-100g peciva..pecivo je nesto kaloricnije od kruha..sakupe se kalorije, ali ako se radi o jednom komadu tu i tamo..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moze biti 700, ali vjerojatno nije. Prije je oko 500, ako pecivo nije ogromno. Ako si jela lisnato, onda si mozebitno pojela i puno vise od tih procijenjenih kalorija.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

http://nutritiondata.self.com/ Definitivno najbolja stranica s kalorijama.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Drzim u ruci Cekin pakiranje pilecih hrenovki od 100 grama. Pise da je u sto grama 262 kcal, 13 g proteina, 20 g masti. Ne uznam kako je s ostalim hrenovkama, nisam 12 godina jela meso i neznam bas sto koje ima, ali evo kod pilecih je ovako. Uglavnom u ovom konkretnom paketu su 4 hrenovke od oko 8 cm koje uglavnom vidjam u nasim pekarama u sklopu tog tijesta, dakle, jedna hrenovka 262/4=65 kcal. Pecivo te velicine obicno ima oko 200 kcal, ali moram priznati da nisam imala pojma da su lisnata puno kaloricnija, sad sam bas gledala na netu, i doista ako je hrenovka bila u lisnatom moze biti da je sve skupa iznosilo oko 500 kcal. Mislim da ipak nije vise, plus nessica s mlijekom = oko 600 kcal. Pa dobro, ako je dorucak bio u pitanju i ako nije svaki dan, meni se to cini cisto OK.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ali u tom lisnatom, hrenovkama i nessici nema baš nekih hranjivih sastojaka... Sve su to prerađevine, pune aditiva, svega i svačega. Nije samo stvar u broju kalorija. Važno je i što unosimo u organizam. Ovo navedeno nije hrana. To je proizvod zapakiran kao hrana.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

naravno da kalorije variraju ovisno o tome od kog su mesa napravljene..klasicne su od svinjetine koja je masna. ali u odnosu na kolicinu masnoce u mesu je to opet puno..jedino svinjetina ima oko 20-23g masnoce po 100g, ostale vrste mesa imaju puno manje masnoce..hocu reci da je korisnije pojesti komad mesa nego komad hrenovke, pa cak i ako je pileca..
    lisnato se klasicno pravi s maslacem..ok, ovo industrijsko lisnato je vjerovatno s jeftinim rafiniranim uljem, no opet ima kalorija...bolje ne znati koliko :D

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Niti ja ne bi upisala 700, možda oko 400, ali radije malo više upišem, za svaki slučaj. Kad sam bila puna bakterija u mokraći, Mojca mi je napisala da jedem kiselo povrće, kupila sam kisele krastavce i oni su mi u startu super došli u prehrani, često bi ih grickala prije spavanja, pasali su mi k'o nekoj trudnici. Sladoled sam nepravedno osuđivala, jedna kuglica vanilije mi je inače dosta, kornet ne volim, a o preljevu baš ne ovisim, znači jedva 100 kcal, a užitak veliki. Sirevi jako kalorični, ali pročitam da feta nije, a feta mi je fiiiina, jedna kocka meni taman (uz još nešto, naravno, ali kao udio bjelančevina (jer od mesa jedem samo ribu). Iznenadile me omiljene lignje, nisu jako kalorične (ako se nisu napile masnoće)...

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

riblja masnoca nije sporna jer sadrzi visestruko nezasicene masnoce..omega 3..
    ja se vec duze vrijeme za dorucak ubijam u mlijecnom namazu, klicama od brokule ili rotkvice i lososom..
    tu i tamo ubacim krisku sira, mozda 1-2 tjedno, radije jedem svjezi..i tako..ma pravi fight..

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mliječni namaz nisam uzimala misleči da je jako kaloričan kad pročitam da nije. Svaki puta jedno novo lijepo iznenađenje. spodoba, što znači ovaj plačko??? Nije mi se učinilo da se mučiš...

MALIANĐEO avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

hvala svima na odg. i na savjetima te stranicama koje su mi zanimljive...
    kako sam se prvo počrla kontrolirati u petrovoj kod jedne dr koja mi je rekla da sam mlada i da skidam kile i samo sve prirodno s tim da mi je dala metformin i duphaston kao th., ali na nagovor moje nove soc,ginek. sam prešla na w kod dr.A, koji mi je savjetovao da kole još dolje, ali bez ikakvih dijeta, nego samo smanjiti jelo i više se kretati....ja sam do prije 3 god imala max 75kg u svojoj tada najgoroj fazi, ali kako smo taman planirali svadbu , sve sređeno i iznenada mi umre tata te sam od te tuge dobila kroz par mj. 15 kg jer sam sve držala u sebi i samo jela slatko...sadba je prošla, svi su ok, ali ja nikako da skinem kile...krenuli smo u teretani i tamo sam znala po 2 sata provesti vježbajući i super je krenulo ali sam počela raditi u smjenama, kao za inat jedina teretana u selu se zatvorila i ja opet kile gore.....malo sam bila na kojekakvim dijetama i one su me koštale poslije toga jo-jo efekta....i sad je tako kako je....
    tlak mi je normalan i krva slika ok, tako da sad jedino preostaje izbaciti onaj ljubljeni sladoled i ubaciti više voća, u šetnju i vožnja biciklom.
    tikiasa tvojim postom se slažem u potpunosti, tako je i meni sve bilo kasna večerica, česti domjenci, poklončići u obliku čokolade.....
    LilyOfTheValley MUŽ MI JE NAKON JEDNOG SPERMIOGRAMA RAĐENOG U PETROVOJ IMAO DG. TERATOZOSPERMIA, tako da se nadam da ću ipak proći i to propuhivanje jer sam znala imati česte i bolne upale jajnika....
    ali sada sam čvrsto odlučila i imam cilj koji želim postići: MANJAK KILA +PRIRODNO ILI UZ POMOĆ= BEBICA
    DO SAD JE BILO;BUDE VEĆ NEKAKO I POJELA SLATKO....
    HVALA VAM SVIMA NA ODG.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

imas mlijecnih namaza koji sadrze cak 60% masnoce, ali ima i onih koji su napravljeni s jogurtom..manijak uvijek gleda koliko masnoce ima
    obozavam to sto jedem..danas sam npr. pravila basmati rizu s povrcem i sojinim klicama (nalazim se u folikularnoj fazi)..ali me copila pred rucak neka glad da sam na brzinu progutala pola banane i neki keks..sto bas i nije najbolje..zato placko..ali sam zato za veceru pojela ananas..

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...sad kupovina puno duže traje ...Sirni namaz - ABC je daleko najbolji od drugih pa samo to imamo doma, ali ranije bi sa žližicom, a sada je namaz .. Pola banane ...ma skroz ok 50...

Moj današnji dan - da me netko vidio što jedem rekao bi ova će nabrati još koju kilicu, ali nalaz urina bi sigurno sutra ujutro pokazao prisustvo ketona u mokraći jer kad sam sve zbrojila ispalo je oko 1580 kcal (tri kave, banana, pržene papaline, luk i kruh (20% nisam pojela), kupine, pola pive, navečer pica sir (dvije kriške nisam mogla). U dva navrata kalorična hrana.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
    ...sad kupovina puno duže traje ...Sirni namaz - ABC je daleko najbolji od drugih pa samo to imamo doma, ali ranije bi sa žližicom, a sada je namaz .. Pola banane ...ma skroz ok 50...

Moj današnji dan - da me netko vidio što jedem rekao bi ova će nabrati još koju kilicu, ali nalaz urina bi sigurno sutra ujutro pokazao prisustvo ketona u mokraći jer kad sam sve zbrojila ispalo je oko 1580 kcal (tri kave, banana, pržene papaline, luk i kruh (20% nisam pojela), kupine, pola pive, navečer pica sir (dvije kriške nisam mogla). U dva navrata kalorična hrana.
    hehe tiki..mora da si kopala kad si imala takav apetit..a kupovina se obavlja bez muza, da ne bi njezna polovica dobila slom zivaca dok se gledaju sastojci proizvoda
    ali ne zvuci lose..pa cak i pizza nije toliki tabu..recimo ona od integralnog brasna, pa na nju pomidori i rucola (ruka)..mmm

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kuglica sladoleda od 100 kalorija nije veca od, otprilike, jedne i pol zlice za juhu. Dakle, normalna kuglica sladoleda od vanilije ima puno vise od 100 kalorija.

Pola banane mozda ima 50 kalorija, ali znas li koliko je velika ta banana?

Vaga je puno pametnija mjera od polovica, zlica i slicnog, barem dok se ne popamte svi redovi velicina i ostale kombinacije.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U startu sam odlučila da neću previše komplicirati u smislu pa jesam li baš točno odredila koliko recimo banana ima kalorija? Kruh sam odoka uvijek procijenila da je teži, ugodno sam se iznenadila kada sam ga počela stavljati na vagu. Banana me minimalno zeznula, ali recimo za 10-20 kcal što nije vrijedno spomena. Jer precizno ionako ne mogu utvrditi, važno je da bude oko 80-90% točno na dnevnoj razini. Mala banana ima 100, veća i do 180. MCD sladoled u kornetu (znači i kornet) 135 kcal (ima na njihovim stranicama za sva jela). A na vagu ne možeš stalno s namirnicama, nije praktično jer ne jede se samo doma, a mislim da i nema potrebe, bila bi mi gnjavaža (meni, nekome će tako odgovarati). Kada sam u dilemi oko neke namirnice pogledam točno koliko je u tabeli, izmjerim na vagi i kada je ponovo koristim procijenjujem. I u pravilu jedem uobičajenu hranu, no hoćeš nećeš povuće te na onu zdraviju što je dobro.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MALIANĐEO prvotno napisa Vidi poruku
    tikia... tako je i meni sve bilo kasna večerica, česti domjenci, poklončići u obliku čokolade.....
    MALIANĐEO, u prvom pisanju sam se nespretno izrazila. Ona česta čašćenja i papica u 23h su bila u periodu mog mršavljenja. Nakon takvih dana ujutro 100-200 g manje na vagi. Jer upisala sam recimo 800-1300 kcal i znala da još imam poslije posla 500 - 1000 u rezervi za potrošiti, a to znači da mogu još jesti recimo 5 puta (ali ne bilo kakvu hranu). U početku bi često za pauzu na poslu uzimala pekarsku picu jer mi ja bila jaaako fina i to mi je bilo važno, da se ne kočim u užitku . Sada je to rijeđe jer mi se u glavi nekako samo po sebi drugačije posložilo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •