-
Ja sam preko zime dobila svojih uobicajenih 5 kg i umjesto da krenem sa svojim uobicajenim programom dijete i treninga krajem zime krenula sam u postupke i sa svakim dobila po tri kile, ne od stimulacije nego jednostavno od cijele te price koja je meni poremetila rutinu koja je palila godinama. Tako da sad imam preko 10 kg viska. Obzirom na visinu jos uvijek nisam u nekoj kriticnoj skupini ali ako se ovako nastavi nece biti dobro.
Kao i Kikica kroz puno godina promatranja sam uocila povezanost mase i duzine ciklusa. Svaki put kad bih presla odredjene kilograme ciklus bi mi se znacajno produzio i imala bih muke da ga stavim pod kontrolu, a takodjer nigdje nemam konkretan nalaz da imam pcos, ali znam da mi je dr. par puta gledajuci na uzv znao reci da mi jajnici malo naginju policisticnima i to bi bilo uvijek u tim "debljim" fazama.
Smatram da je najbolja moguca stvar uci u ovu pricu i tijelom i duhom maksimalno pripremljen. Nekoliko mjeseci prije postupka dobro birati sto jedemo ipijemo, detox od cigareta i svega ostalog, lagano kretanje (prejako trening ne ide u prilog ostvarivanju trudnoce) itd. Ima puno literature na tu temu.
Ali me jako cudi da je dr. trazio da se u prakticki mjesec dana skidaju nekakvi znacajni kilogrami. Bas svuda gdje sam citala o mrsavljenju i zatrudnjivanju, bilo prirodnom bilo u postupku ivf-a kazu da nikako nisu dobre oscilacije u tezini ni prema gore ni prema dolje. Opcenito nisu pozeljne nikakve velike oscilacije u icemu par mjeseci prije jer se time zbunjuje organizam. Ako ona skine 3-4 kg to je OK, osobito na 175, ali to nece uciniti nikakvu razliku. A vise od toga mislim da nije preporucljivo.
Mozda bi idealna opcija bila posvetiti se pola godine postupnom vracanju na priblizno idealnu masu, promjenom nekih manjih navika, nista drasticno, pa pustiti mjesec-dva da se odrzi stanje i onda krenuti u mpo. Osobito ako dob to dopusta.
Sretno bez obzira
PS. mislim da te nitko nece slati na hsg (pregled prohodnosti jajovoda) dok se ne ustanovi kakav je spermiogram, to je dosta invazivna metoda i u ivf-u nije prioritetna jer se jajovodi ionako zaobilaze u postupku. Evo, mene nisu slali za sada.
Napravite lijepo sve ovo sto su vas uputili za sada i skini par kilica tek toliko pa ces sa svim tim nalazima u 9 mj. vidjeti na cemu si
Ps2. Koliko imas godina?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma