-
Probiotik za bebe...tesko se pokaka
molim vas ljepo curica od 7 mj pocela dohranu i sad sljede problemi.nemre kakat po 3 dana.uz suze i veliko plakanje vise neznam sta cu.sve smo probali al to je sve predugo.zato molim ak ima nesto za bebe da joj mogu dat kad ju to zafrkne da ju i odmah potjera da se pokaka.hvala mame.
-
probaj biogaia kapi, i naravno izbjegavat hranu koja zatvara
-
Probaj joj smekšati stolicu namirnicama koje otvaraju. Nemoj više dana za redom nuditi namirnice koje zatvaraju (npr. riža, banana). Ako je moguće, kombiniraj namirnice koje otvaraju sa onima koje zatvaraju. Nek pije puno vode (a i majčino mlijeko ima laksativno djelovanje).
-
sezona je sljiva,krusaka,marelica pa probaj postupno s tim vočem ili u obliku sokiča,a izbjegavaj hranu koja zatvara tipa banane. nama je rečeno da tako maloj djeci nije pozeljno davati probiotike,pa smo se toga drzali i pokusavali na druge načine. dok od susjede malecka je imala ozbiljnih problema i dan danas ima s nekakanjem pa u dogovoru s pedijatrom počela je davati portalak - sto tebi nikako nebi preporučila...
-
evo uz VEEEEEEEEEEEELIKE suze i pogled-MAMA POMOGNI MI danas je obavila kakicu.uh sto je tog bilo.ona jede posebno mljeko jer je alergicna i to s rizinim pahuljicama.a uvijek mislim da u obrok ide...mrkva krumpir...i piletina npr.a za voce ide tak sljiva jab.ili kruska.bananu nesmije jer je alergicna...tak da ono nije uvijek isto.hvala na savjetu ali moram genius odgovorit kad je ovakva frka mi jedino portalakom rijesavamo.al ona inace ima urednu stolicu svaki dan.samo sam molila savjet ak je tak dugo bez stolice sta da joj dam da bi ju brze poteralo jer cepice nesmijem dati.curke hvala.
-
ma znam da bi joj dala sve samo da joj olaksas......
-
a jesi probala onaj sirup od smokve i mislim sljive u kombinaciji...? i one kapi ,netko je gore naveo biogaia one su oko 80 kn, a sausjedinoj maloj su isto bile odlične
-
neznam dal kapi i sirup idu za tak male bebe.ona se ljeci kod gastro u klaicevoj i reko je samo portalak 4 ml i nista drugo.osim kasica..jab sljiva i sl .kaj otvara-.
-
Zaslađen čaj od kamilice (i to baš zaslađen) uvijek pomaže. I iscijedi sok od kruške. Napravi kašicu od pečenih šljiva. Stavi malo lanenih sjemenki u kašicu ako ništa od ovoga ne ide, ali ne vjerujem da neće "proraditi" već na čaj.
Jesi li išta od toga probala?
-
U krajnjoj liniji, ako ništa ne uspije zašto joj ne dati Portalak ako ljekar savjetuje? Bolje i to nego da se muči.
-
Osoblje foruma
mary, moraju li ići rižine pahuljice u to mlijeko?
ako ne, izbaci, vjerojatno je to zatvara.
namoči suhe šljive preko noći, pa neka pije tu vodu i jede omekšale šljive.
jako zrele kruške, marelice, zrele breskve,
izbaci mrkvu, krumpir, rižu u bilo kojem obliku.
ja ne bih nikako davala zašećerenu kamilicu, a portalak ako doktor tako kaže,
i što više tekućine, u prvom redu vode, a onda sokovi koje sama napraviš (opet kruška, šljiva, marelica)
i, pokušaj ne pretjerivati sa dohranom, još je mala i nema potrebe da odjednom jede gomilu namirnica.
jednu vrstu voća dnevno, neka joj olakša probavu koja se možda "zblesirala" od različitih vrsta namirnica koje se različito probavljaju.
Posljednje uređivanje od apricot : 30.07.2011. at 09:54
-
A zašto ne zašećerenu kamilicu? To je nama pomoglo odmah, po savjetu pedijatra. I poslije uredno nastavili sve bez šećera.
-
Osoblje foruma
ja ne bih.
jer je šećer do godine dana apsolutno loš.
bez obzira što kaže pedijatar.
-
Meni je lošije da se dijete pati ili da pije hemiju ako ne mora. Naravno da je loš, čak i poslije godine. Uvijek glasam za med umjesto šećera i tako i pravimo slatkiše. Ali mi je slatka kamilica bolja od sirupa.
-
Osoblje foruma
nije portalak ništa veća kemija od bijeloga šećera.
-
kada sam pisala za portalak mislila sam naravno u dogovoru s pedijatrom,a nikako na svoju ruku....osobno nisam za kamilicu s šečerom i naša ped,je rekla da isto nije preporučljivo. ja sam izbjegavala šečer kroz prvu godinu života,a kroz evo drugu nastojala u što manjim količinama.
kao sto je apri rekla vjerovatno je dio toga nastalo od uvođenja dohrane ,a mislim da se i dobar dio da riješiti s puno vode i voča,a sirupi su nužno zlo -kad zaista ništa drugo ne pomaže.
-
rizine pahuljice jede od kad se rodila to joj gastro dao u bolnici.ali sad cemo malo smanjit dohranu jer da se crijeva oporave.voce cemo davat.a cure moje to dijete uopce nece piti ni vodu.ni sok od kad se rodila.sve to uzme prek mljeka.portalak dajem samo na kraju kad je zadnje.prvo voce il masiram busu a onda ljek.tak da sad je ok.
-
Jedini laksativ koji je preporučljiv djeci od 3 mj nadalje je Portalak sirup. Ništa drugo. Ali nažalost, ne djeluje brzo, treba mu 24-48 sati.
Možda da probaš ovo sa namočenim šljivama što apricot piše.
-
Moj mali je na Biogaia kapima od dva mjeseca starosti (to su jedine takve kapi koje su ispitane i sigurne i za korištenje kod dojenčadi) i mogu samo reć: 
Iako, mi posljednjih par dana imamo problem s prečestim kakanjem (prvi put u životu)... reče jedna doktorica iz susjedstva tu na moru koja da je očito vrijeme za konkretnije papanje, jer očito se mijenja probavni sustav (za 10 dana ćemo napuniti 6 mjeseci)
-
to sam i ja mislila .hrana je novo nesto u bebinim crijevima.zato se to događa da ju zatvara.mi damo portalak i onda sljivu il jabuku ..itd.sve sto otvara.i stolica krene,al to je ono sa velikim mukama jer beba me tak gleda koda se boji kakati..CURKE HVALA...
-
mary moju kćer su isto rižine pahuljice zatvarale...onda sam joj miješala sa mlijekom instant pahuljice od 8 žitarica (isto imaš u DM) i to ju je otvaralo
a tvoja bebica se sad navikla da kakanje povezuje sa boli pa će trebati neko vrijeme dok ne shvati da to više nije strašno
-
hvala.ej trazim ima isto rizine sa 5 vrsta voca al nigdi nema ni u dm..pisat cu u podravku da mi oni vele koji ducani to imaju.hvala ti.
-
-
ej curke.ja kupila kukuruz-riža i stavljam u mljeko,da vidite kako sad kaka bez ikakvog placa,,,
,hvala svima na potpori i na savjetima.pusssa od moje princeze,
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma