ovako, mislim da je ponajprije do stava u glavi. nikako se ne slažem s Beti da je riječ o manjku ljubavi. možda u nekim slučajevima i je, ali
onako generalno govoreći, to sigurno nije određujuće. uglavnom se dešava kod parova s malom djecom, evo i ovdje uglavnom mame malih bebača imaju takve probleme (ana.m se ne računa ) što je i razumljivo! jednostavno je teško uz sve moguće obaveze uz nespavanja, tegljenja temperature nacicavanja i druge radosti naći još i snage i vremena za ljubavnički dio sebe.
moje dijete je sad veliko i mogu pričati o toj razlici, lako sad dobijem priliku kad po par sati dijete bude u vani, kod prijatelja...

sjećam se sebe u vrijeme kad je bila mala i nisam se od nje micala nikud i nigdje maltene. ma sex mi je bio tamo negdje na listi prioriteta, ali
to nije dobro. ni za samopouzdanje ni za kvalitetan odnos s partnerom. brak traži neprestani rad, ulaganje na više polja, pa tako i na intimnom.
lijep je osjećaj biti više od desetljeća u braku i zadržati (ili povratiti, kako tko) osjećaj bliskosti i intime. ja se osjećam zaštićeno, odnosno osjećam naš svijet i naš brak intimnim i privatnim i zaštićenim. jako mi godi znati da imamo želje i volje jedno za drugim usprkos svim realnim problemima koji nas muče. ali da bi postigao nivo u kojem ti je sex važan i sastavni dio odnosa i života moraš raditi na sebi, nekad ako i nisi na vrhuncu želje trebaš se malo "ufurati",onda sve od sebe krene. slažem se s tezom da što ga više imaš, sve ti više treba!

još jedna bitna stvar, mame kojima je sex postao fuj i prljav, ne osuđujem vas iako niste u pravu, sex je lijep i ispunjujući i nije međusobno
eksploatiranje partnera. ne može se to tako rastaviti na proste elemente jer onda možemo reći još i grublje da se radi o dva spolna organa koji se umeću jedan u drugoga i da je to sva mudrost. u tehničkom smislu jest, ali nismo mi ljudi životinje. imamo emocije, želje, očekivanja,
sanje, cijeli jedan splet različitih stanja. sex je puno više i zato ne treba podcijenjivati taj segment odnosa. na kraju krajeva djeca trebaju zadovoljne roditelje, ne isključuje roditeljstvo naš sexualni sklop, jer mi nismo samo i isključivo mame i tate. zato uzmite malo vremena, malo dječicu ostavite na sat vremena ako imate prilike, mislim da će svi imati koristi!