Nisam sve pročitala, ali možete li zamisliti da konstantno izbjegavanje seksa od strane jednog partnera bude s druge strane protumačeno kao nedostatak ljubavi, kao znak da jedan partner više ne želi drugoga? Ma koliko bili na sladoledu.
Nisam sve pročitala, ali možete li zamisliti da konstantno izbjegavanje seksa od strane jednog partnera bude s druge strane protumačeno kao nedostatak ljubavi, kao znak da jedan partner više ne želi drugoga? Ma koliko bili na sladoledu.
Pa evo, ja bih posumnjala baš na to. Osjećala bih se neželjeno i jadno. Onak, zakaj me neće? I da, pitala bih ga naravno! Ali, tko garantira da bi on bio iskren? Jer ako bi se našao u toj situaciji da me izbjegava, ne vjerujem baš da bi mi rekao "Je, da, baš si mi fuj!" Hebeš sladoled, od toga se smo još mogu udebljati i izgleadti još manje privlačno.![]()
Pa ja tako i tumačim ove "ostavio me jer mu nisam dala" spike. Nije stvar samo u nezadovoljavanju fizičke potrebe. Jer kontrola istih nas razlikuje od životinja, a ja odbijam vjerovati da je MM u razini s jednim psom. Ali mu treba osjećaj da je voljen i poželjan, to je pak obilježje zdravog čovjeka.
ana.m ovo se uvijek na žalost može dogoditi, nitko od nas to ne negira. Barem ja ne. Ja uvijek polazim od toga da smatram da partnera jako dobro poznajem, a i on mene, ali da se situacija totalno okrene, da se totalno promijenim ili ja ili on, uvijek ostaje opcija rastanka.
Trenutno smatram da se tako nešto nemože dogoditi, ali ne stavljam ruku u vatru.
Meni je to jasno, nisam tvrdila drugačije. Samo tvrdim da se u braku ne smije dogoditi da jedna strana šuti 2 godine o problemu i smetnjama, treba ih rješavati.
X na ovaj dio (naravno, ako izbjegavanje nema neki opravdani razlog tipa bolest, trudnoća.. i ako osoba koja seks izblegava ne želi riješiti problem).
Ono što ja mislim je da ste izpobrkale 2 stvari.
1. Dugotrajno (tipa višegodišnje, ne dvotjedno) izbjegavanje seksa, izbjegavanje pričanja o toj temi i rješavanja tog problema će u većini sluajeva uzrokovati scenarije koji uključuju udaljavanje, rastavu, pa možda i šaranje kod ponekih primjera.
Razlika je jedino što će se dijelu forumašica podrazumijevati da supružnici taj problem prvo pokušaju zajednički riješiti, a dijelu se podrazumijeva da će se seksualni supružnik seksati van braka.
2. Muškarci (i žene) ne misle onom stvari u 99% slučajeva. Možda sedamnaestogodišnjaci da, no ne izgrađeni, zreli ljudi. Naravno da postoje iznimke o kakvima priča trina. I postoje kurviši, nasilnice, manipulatori, lažovi, kradljivice (namjerno govorim i o muškom i ženskom rodu).
Isto tako vjerujem da osobi koja se susreće s takvim krugom to može činiti normalno i generalizirati da su svi takvi. OK, meni je to shvatljivo.
Ako ja kažem da ne vjerujem da su muškarci opsjednuti seksom i da će skočiti na svaku koja ih pogleda i ako netko zbog toga misli da nisam dovoljno knjiga pročitala ili da živim u zabludi - OK. To uopće nije uvreda za mene, nego za onoga tko tako napiše.
Štoviše, ispravljam sama sebe - to čak nije ni uvreda. I uopće se ne vrijeđam, neka. Bolje da oni žale mene da sam naivna nego sami sebe zbog razloga radi kojeg uopće imaju takav stav.
Posljednje uređivanje od icyoh : 03.08.2011. at 09:37