Posljednje uređivanje od Anemona : 02.08.2011. at 23:27
ja stojim iza svojih riječi.
S tim da se ne izvlače pojedine rečenice iz polametarskog teksta nego da se čita sve u kompletu, po mogućnosti s razumijevanjem
Posljednje uređivanje od Trina : 02.08.2011. at 23:29
A gle, ja ni ne mislim pokušavati vidjeti što bi se desilo da uskratim mužu. Stvarno ne znam, i nikad ne reci nikad, pogotovo kad ih pukne kriza srednjih godina (moj saaaaaamo što nije ušo u te srednje godine, zasad se fino drži), pa podjetinje, pa svašta nešto....Zašto riskirati? I ja i dalje stojim iza svega što sam napisala. Meni se nemreju desiti 3 godine...Ni manje...
eh da, i ja obožavam izvlačenje stvari iz konteksta...jer bitna je ova jedna jedina rečenica koju sam napisala, a sve ostala kaj sam pisala nije bitno...Zašto sam se uopće natipkala toliko...Već me i noga boli od tipkanja..umjesto da se odem naspavati, da kad muž dođe s puta budem taman fino odmorna za seks...![]()
Zašto, apricot? Meni to nije bezobrazno, nego istinito.
ana.m kad uđe u srednje godine kupi si skuter ili motor pa njime kompenzira.![]()
Sve se vrti oko seksa, u svakom filmu imaš scene seksa, u svakoj reklami žena se guzi i namješta, na netu iz svakog kantuna iskaču gole ženske, svako malo neke afere s prostitutkama i poznatim muškarcima koji su ih plaćali...nisam primjetila da nam goli muškarci mašu svojim pišulincima s reklama ili da možemo reći da smo bombardirane golim muškarcima, kao što još nisam čula da je mlada ženska morala platiti nekom muškarcu za seksualne usluge. Sve reklame koje su namijenjene ženama su romantičnog štiha, sve nešto ide na ljubav, romantiku, djecu, osjećaje.. A one za muškarce su Sex. A zašto je to sve tako? Zato što smo izmislile nekakav postotak i zato što nije istina da oni funkcioniraju na takav način? Ili funkcionira 50% ali vaši muževi ne spadaju u taj postotak?
Trina, ne znam zašto se i dalje ne razumijemo?
1.) sve se vrti oko seksa je meni jedno jako teško banaliziranje života (reklama nije život, prostitutke i razno razne ine afere nisu moj život, a ni život nikoga koga poznajem)
2.) meni nije problem (bez obzira što ti misliš drugačije) prihvatiti da je u životu jednog muškarca seks jako važan
3.) čak mi nije ni problem prihvatiti da je večini muškaraca (ma može i 99%) seks jako važan
4.) nije mi problem prihvatiti ni da je mojem mužu seks jako važan, jer je, kao i meni
Ono što meni predstavlja "velik problem" i što ne mogu prihvatiti kao univerzalnu istinu je:
1.) da 99% muškaraca razmišlja strogo i samo pimpekom
2.) da će posljedica toga razmišljanja biti da svih 99% muškaraca čim ne dobije doma dovoljno seksa, isti će potražiti drugdje
To mi je banaliziranje, to mi je uvreda za muški rod, za instituciju braka,... kosi se sa mojim stavovima.
statistike kažu kako muškarac u svakome satu 4 puta pomisli na seks.
to nije "novovjekovni" običaj, kada se o seksu razmišlja kao o ugodi, nego još od prapovijesti, kada je taj nagon dolazio zbog čisto reproduktivnih razloga.
ono što, međutim, razlikuje ondašnjeg čovjeka od današnjeg, jest da ovaj današnji može obuzdati svoje nagone i ne dopustiti da taj poriv za seksom upravlja njegovim životom.
u međuvremenu su se pojavile i različite sublimacije: vikanje na utakmicama, brzi auti, ekstremni sportovi... koješta.
a kod nekih je to ostao i zdrav razum koji svih tih 48 puta dnevno kaže: stani na loptu.
eee,nemoj otvarat pandorinu kutiju pls!niko nas nije takno!
a jeste se raskokodakale majko mila....pokretacica se teme mislim nemoze nacudit koliko reply-a ima...nadam se da ce se i ona odazvat uskoro....
ja se ne osjecam kompetetntnom dati doprinos ovoj temi ali mogu potvrdit da je nevjerojatno koliko glupih,slijepih i naivnih zena ima....
neke su rodjene bez one zenske intuicije (pa sjetite se samo Kozjaka,ja sam bila uvjerena da je ono namjestaljka)....ja ne zelim nikakve price iznosit,tesko je i meni bilo povjerovat nekim slucajevima a jos poznam aktere price,kamoli ce vama ovako...
svima vam zelim sto vecu kompatibilnost i uskladjenost u potrebama sa M-ovima!
i samo nastavite ovako,uspjesno mi skrecete misli od prebacenog termina...![]()
nego... zasad skulirana, jel znaš ti koji je dobar način za potaknut trudove?![]()
Trina ja evo znam za slučaj obrnut od onog koji si ti navela, žena ima prijatelja koji maltene živi kod njih u kući, pogotovo preko ljeta jer su na moru, pa oni izlaze van skupa, ponekad povedu i muža od dotične iako on uglavnom služi da im popegla robu za van, dočeka s večerom i tako.
pretužno uglavnom, ali ti ljudi (imaju odraslu djecu) još uvijek su u braku iako nitko živ ne shvaća pobogu zašto?
ali eto, oni očito imaju svoje poimanje braka, pa ovo ujedno može biti odgovor na pianje što je kome uopće normalan brak?
nekome je to brak bez djece, nekome s puuuno djece, nekome bez sexa, nekome sa sexom, ali ne s bračnim partnerom. što reći osim da je svijet prepun različitih ljudi i različito nijansiranih odnosa.
pa tako i na forumu, svako ima svoje viđenje koje je formirano različitim iskustvima, uvjetima, svjetonazorima. jedni smatraju da je najvažnije zadovoljiti fiziološke potrebe pa onda sve ostale stvari lakše sjedaju na svoje mjesto
drugi daju prednost zajedničkim interesima, sex nije po njima toliko bitan i smatraju ove prve i njihove muževe površnima i primitivnima,
a ja osobno smatram da ako ne svaki, a ono veliki broj muškaraca ima nagon za zadovoljenje svojih fizioloških potreba, bez obzira na stupanj obrazovanja, kvocijent inteligencije, širinu svjetonazora. jer je to dio prirode. i po meni je najprirodnije da ljudi upražnjavaju te svoje potrebe, a iz vlastitog iskustav tvrdim da je sex najbolja antistresna terapija, kavu možemo popiti i poslije!
ana.m, mislim da si ovime sve rekla
da, živa istina, pogotovo ovo boldano. ako im treba razlog, izlika, naći će ga, okrivit će, naravno, ženu: varam te jer mi ne daš/ne držiš do sebe/nisi mi više privlačna bla bla bla. A istina je da varaju zato što im se vara, i ako su takvi varat će te i ako im 'daš' 2 puta dnevno.
isto tako i tući - i za to ne postoji opravdani razlog, ali, koliko ja znam, nijedan muškarac ne tuče svoju ženu bez razloga, uvijek je ona nekako kriva
ali ja ne vjerujem da su muškarci većinom takvi
ja znam da ja s tavim muškarcem ne bih bila u braku ni 5 minuta![]()
Ovo sam pročiala nekoliko puta, pa još nekoliko i ne mogu vjerovati da si to napisala ili možda ne čitam dovoljno pa zato ne razumijem. Nadam se da shvaćaš koliko vrijeđaš ovom izjavom.
Isto kao i zasad skulirana svojom izjavom o količini glupih, naivnih i slijepih žena na ovoj temi.
Nitko od nas nije rekao da muškarcima seks nije važan, ali dozvolite da nije svima jednako važan i da neće njih 99% prilikom prvih problema potrebe zadovoljiti negdje drugdje.
I zanima me ako mi je libido na nižoj razini nakon kojeg vremena bih se trebala zabrinuti da ne ode negdje drugdje, čisto da znam nakon koliko vremena bih se trebala podati tj. prisiliti na seks. Nemamo tih problema ali eto za ubuduće ako nas zadesi.
puntica pa ne bi ni ja...ali evo recimo, bila je moja frendica, cca 10 godina idile, dvoje djece, brak super, sve štima, otac divan, muž divan...dugo se nismo vidjele i onda bum...rastali su se. Zašto? Počeo ju je tuči..ON?? Kako, zašto...? Vjerujem da ni ona ne bi bila s njim ni 5 minuta u braku! pa se žena rastala...Bila je 10 godina s njim u braku, a nije ga upoznala!
Nisam sve pročitala, ali možete li zamisliti da konstantno izbjegavanje seksa od strane jednog partnera bude s druge strane protumačeno kao nedostatak ljubavi, kao znak da jedan partner više ne želi drugoga? Ma koliko bili na sladoledu.
mitovski, mislim da je dovoljno da mu daš jednom dnevno, pa si sigurna.
Ali dobro pazi, mora se prazniti jednom dnevno, jer ako mu udari iz pimpeka u glavu, ne bude dobro.![]()
Pa evo, ja bih posumnjala baš na to. Osjećala bih se neželjeno i jadno. Onak, zakaj me neće? I da, pitala bih ga naravno! Ali, tko garantira da bi on bio iskren? Jer ako bi se našao u toj situaciji da me izbjegava, ne vjerujem baš da bi mi rekao "Je, da, baš si mi fuj!" Hebeš sladoled, od toga se smo još mogu udebljati i izgleadti još manje privlačno.![]()
ana.m ovo se uvijek na žalost može dogoditi, nitko od nas to ne negira. Barem ja ne. Ja uvijek polazim od toga da smatram da partnera jako dobro poznajem, a i on mene, ali da se situacija totalno okrene, da se totalno promijenim ili ja ili on, uvijek ostaje opcija rastanka.
Trenutno smatram da se tako nešto nemože dogoditi, ali ne stavljam ruku u vatru.
Meni je to jasno, nisam tvrdila drugačije. Samo tvrdim da se u braku ne smije dogoditi da jedna strana šuti 2 godine o problemu i smetnjama, treba ih rješavati.
Pa ja tako i tumačim ove "ostavio me jer mu nisam dala" spike. Nije stvar samo u nezadovoljavanju fizičke potrebe. Jer kontrola istih nas razlikuje od životinja, a ja odbijam vjerovati da je MM u razini s jednim psom. Ali mu treba osjećaj da je voljen i poželjan, to je pak obilježje zdravog čovjeka.
Eeeeeeee, to je to! Ne možeš staviti ruku u vatru i nikad ne znaš kaj te može zadesiti. I naravno da ne treba šutiti dvije godine, ali ni razgovor ne garantira promjenama. Opet se vraćamo na Trininu priču gdje je žena mislila da je rješila sve razgovorom, da se muž pomnirio sa situacijom, kad ono, istina je puno drugačija.
Meni se cijelo vrijeme pisanje ustvari čini (čak se usudim reči da sam sigurna) da se ustvari svi slažemu u svemu, osim u načinu rješavanja nedostatka seksa.
Jasno da mi nebi bilo drago da muža ili mene ne interesira više seks i da bih se zapitala i razgovarala ali sam sretna jer znam da imam muža koji ako me više nebi volio i ne bih mu bila privlačna nebi varao nego bi me ostavio. Kod onoga tko je sposoban varati meni su upitne i sve druge kvalitete i sretna sam što sam pronašla osobu koja nema želudac za varanje i laganje koliko god vi mislile da sam naivna.
X na ovaj dio (naravno, ako izbjegavanje nema neki opravdani razlog tipa bolest, trudnoća.. i ako osoba koja seks izblegava ne želi riješiti problem).
Ono što ja mislim je da ste izpobrkale 2 stvari.
1. Dugotrajno (tipa višegodišnje, ne dvotjedno) izbjegavanje seksa, izbjegavanje pričanja o toj temi i rješavanja tog problema će u većini sluajeva uzrokovati scenarije koji uključuju udaljavanje, rastavu, pa možda i šaranje kod ponekih primjera.
Razlika je jedino što će se dijelu forumašica podrazumijevati da supružnici taj problem prvo pokušaju zajednički riješiti, a dijelu se podrazumijeva da će se seksualni supružnik seksati van braka.
2. Muškarci (i žene) ne misle onom stvari u 99% slučajeva. Možda sedamnaestogodišnjaci da, no ne izgrađeni, zreli ljudi. Naravno da postoje iznimke o kakvima priča trina. I postoje kurviši, nasilnice, manipulatori, lažovi, kradljivice (namjerno govorim i o muškom i ženskom rodu).
Isto tako vjerujem da osobi koja se susreće s takvim krugom to može činiti normalno i generalizirati da su svi takvi. OK, meni je to shvatljivo.
Ako ja kažem da ne vjerujem da su muškarci opsjednuti seksom i da će skočiti na svaku koja ih pogleda i ako netko zbog toga misli da nisam dovoljno knjiga pročitala ili da živim u zabludi - OK. To uopće nije uvreda za mene, nego za onoga tko tako napiše.
Štoviše, ispravljam sama sebe - to čak nije ni uvreda. I uopće se ne vrijeđam, neka. Bolje da oni žale mene da sam naivna nego sami sebe zbog razloga radi kojeg uopće imaju takav stav.
Posljednje uređivanje od icyoh : 03.08.2011. at 09:37
I dodajem slijedeće.
Seks je samo jedan od aspekata braka. Tu postoje i druge stvari - zajednički interesi, financijaska situacija, osjećaji, djeca...
Na bilokojem od tih područja može doći do pogoršanja unutar zdravog braka. I za vjerovati je da će se u većini brakova pojaviti barem jedan problem s nekog od tih područja.
No poanta zadravih brakova je da će svaki problem pokušati zajedno riješiti i prevladati ga - bilo to da jedan od supružnika izgubi libido, posao, afinitet prema zajedničkom hobiju...
Muža sam odabrala u dobru i zlu. I on mene.
I naravno da sam toliko naivna da vjerujem da ćemo bilokoji problem zajedno dočekati. A ne da će jedno od nas krenuti linijom manjeg otpora i da će na znak prvog problema on pobjeći sa susjedom s većim sisama od mojih, a ja sa susjedom koji ima bolji auto od mog muža (kad već generaliziramo jelte).
Čak i najbezazleniji povod može postati nepremostivi problem ako se o tome ne može razgovarati i riješava ga.
Posljednje uređivanje od icyoh : 03.08.2011. at 09:46
Nekako mislim da gdje je iskren i otvoren odnos i gdje naravo ima ljubavi da se sve može riješiti i da tu nema mjesta varanju....ali eto možda opet izbija moja naivnost.
Točno. Ljubav može bez problema riješiti DVIJE godine neseksanja sa mužem i gađenja pri pomisli na isto.
U nekom drugom svemiru.
Žao mi je da si se našla uvrijeđena sa mojom primjedbom da čitanje knjiga širi horizonte. Meni je to dobar savjet za mnoge životne situacije. Ispričavam se svima koje je ta izjava povrijedila.
Gađenje je gruba riječ ali u nekom kontekstu mogu ju i shvatiti.
Mene su djeca i dojenje sve zakomplicirali. Javila mi se neopisiva potreba da sve bude čisto, sterilno nakon seksa. Sama činjenica da mi grudi moraju za pet minuta biti spremne za cicanje pa tuširanje u gluho doba noći koje slijedi mi je ubijalo želju. Ono, može, al da se ne dodirujemo kako se ne bi trebali ići prati. Grozno.
Prošlo me je.
puntica
Što ti čitaš u mojim postovima? To nije ono što ja pišem.
Ili sam ja stvarno u paralelnom svemiru.
ne kažem da sam JA tako shvatila tvoj komentar nego ti kažem kako su shvatili ostali ljudi ono što si napisala (to je jasno iz njihovih komentara).
samo sam ti htjela objasniti kako zvuči kad tako napišeš.
a, ako nije problem, daj lease objasni što si mislila reć s ovim da čitanje širi horizonte (a da ne znači da svi mi koji ne mislimo ko ti ne čitamo i ne širimo horizonte). please
Beti3 ja nekako čisto sumnjam da se u jednom iskrenom, otvorenom odnosu u kojem ima ljubavi može dogoditi dvije godine neseksanja...vjerovatno bi u jednom takvom odnosu partneri to riješili puno prije jer bi im bilo stalo do toga da to riješi.
Nisam se našla uvrijeđena tvrdnjom da čitanje knjiga širi horizonte, nego da mi koji nemamo isto mišljenje kao i tvoje ne čitamo knjige i ne širimo horizonte....ja sam to tako shvatila.
Netočno. usputna ševa sa strane može riješiti taj problem.
Vrlo je jasno što je mitovski rekla s tom rečenicom (Nekako mislim da gdje je iskren i otvoren odnos i gdje naravo ima ljubavi da se sve može riješiti i da tu nema mjesta varanju), tako da ne vidim razloga sarkazmu i izvrtanju njenih riječi.
Problem koji se dvije godine ignorira i ne riješava teško da išta može riješiti - nekoliko ljudi je to ponavljalo.
Evo, ja ću napisati ponovo.
U mom naivnom poimanju našeg nesavršenog braka, supružnici razgovaraju o problemima. I vole se i poštuju. I u zdravom braku koje se temelji na ljubavi i povjerenju nije vrlo vjerojatno da će se neki nepremostivi problem gurnuti pod tepih i ignorirati 2godine.
Posljednje uređivanje od icyoh : 03.08.2011. at 10:37
Ma u krajnjem slučaju možeš i gurati problem pod tepih 2 godine, ali jednom dođe i prijelomni trenutak kad se taj problem ili rješava, ako ima načina, ili prekidamo.
A vjerujem da gdje ima i trunke ljubavi i poštovanja, ima i načina.
Aj nek vam ne bude lijeno kliknuti ovdjehttp://forum.roda.hr/threads/67035-Mame-koliko-se-%C4%8Desto-seksate
Mislim da mogu najprije potpisati icyoh bar od zadnjih postova.
Naravno da je seks bitan, i rijetki su brakovi koji mogu opstati bez seksa godinama a da su svi time bar donekle zadovoljni.
Ali nekako onaj post kojeg je napisala sandra23, i još vas se par nadovezalo na tu temu djeluje... pa jako pojednostavljeno i sirovo - evo da ga opet citiramZnači volite seks, super vam je s vm-ovima, i nije vam jasno kako druge žene ne shvaćaju da će im muževi nešto sa strane "trošit" ako žena odbija odnose.Makar uvijek sam bila svjesna da ako nebum dala ja,dati će neka druga,tako da toga treba biti svjestan,svi smo samo ljudi,da on ne da meni i ja bi se vjerovatno nakon nekog vremena snašla.Tako da svakako kad vam se ne da,i to dugo traje,odnos skroz bez sexa,uzmite u obzir da će kad tad naći neku drugu,ipak ste mu i vi jednom dale,pa možda ipak bar ponekad-dati
Ono što je problem: svi se mi mijenjamo tijekom godina - možda se i nekoj od vas, zbog hormonalnih promjena ili nekih drugih problema, može dogoditi da vas prođe volja za seksom, da se udebljate i poružnite, i da to ne uspijete ispraviti dovoljno brzo da vaši m-ovi ne dođu u apstinencijsku krizu. Pa koliko mislite da će oni čekati dok si nađu ljubavnicu? Hoće li to tada biti ok?
Naravno, i ja mislim da se ovakvi problemi trebaju rješavati i to što prije, ali razgovorom i suradnjom supružnika. A ne na način "zažmiri i potrpi - da ne ode drugoj"U tome je stvar.
Posljednje uređivanje od pomikaki : 03.08.2011. at 11:32
V&NMama, isprazni inbox.
Zene, da je netko otvorio temu o tome da se namjerava ubiti jer ne moze placati kredit, biste li se hvalile kako ga vi bez problema placate?!
Pa zar nitko ne zna neki broj gdje bi se ljudi mogli javiti na neko savjetovanje?!
Svako malo se netko hvali na temi o odgoju u vjeri da je bio na duhovnim obnovama za supruznike pa kako su se povezali pa kako brak cvate..... Zar nitko ne moze staviti br tel ili link gdje se mogu javiti?!