Citiraj ivanas prvotno napisa Vidi poruku
Meni je jedna gadna upala mjehura prije par mjeseci otkrila puno toga, a ono glavno je da smo mi žene isprogramirane tisućama godina da UDOVOLJAVAMO svima osim sebi, partneru, djeci, roditeljima, društvu, da radimo hrpu toga da udovoljimo drugima iz raznoraznih razloga, straha od odbacivanja, nepripadanja, želje da se svidimo, da održimo sami sebi u glavi nekakvu sliku. Seks je samo vrh ledene sante.
Ovako kako si ti to postavila to je samo manjak sampouzdanja koje stvarno nema veze sa spolom.Sigurno ima mnogo muškaraca koji prelaze preko koječega zbog straha od samoće i tko zna čega, ne mislim da je to rodno pitanje. Ja mislim da smo mi svi kao ljudi programirani tisućama godina, kako ti kažeš, da živimo u zajednici da si pomažemo, da se prilagođavamo,da učimo jedni o drugima, da se volimo na sukladan način i da bez toga niti jedna zajednica pa ni bračna nema nimalo smisla. Tako i to udovoljavanje ako je iskreno od srca i bez računice može biti prekrasno, as računicom stvarno nije daleko poznatog "zanata", ali mislimda to nitko ovdje nije tako mislio nego su se ljudi služili primjerima iz svakodneovnog života za kompromis pa su neki to sveli na isto