da, Trina, ali upravo o tome se i radi
kad ti fakat ne želiš, onda to TM i poštuje
neke cure kažu da se treba "podati" i tada (kad ne želiš) iz svih razloga koje je Anemona napisala
i to je ono što čudi
da, Trina, ali upravo o tome se i radi
kad ti fakat ne želiš, onda to TM i poštuje
neke cure kažu da se treba "podati" i tada (kad ne želiš) iz svih razloga koje je Anemona napisala
i to je ono što čudi
Pa jedno je ne želiti par puta, tjedana, ma čak i par mjeseci ako si u nekoj krizi ili si umorna, bezvolja itd. Ali da ti se ne da mjesecima jer ti se gadi mužev dodir to je već problem o kojem treba ozbiljno razgovarati a ne očekivat da on poštuje naše želje i šuti.
A baš me zanima kako mi žene ragiramo ako nas muž odbije? Mene je moj odbio, zapravo pokušao odbiti par put u životu kad je bio mrtav umoran, i napravila sam takvu dramu da to nije normalno, jer za njih se podrazumjeva da im se uvijek da a mi tražimo razumjevanje ako "ne možemo" mjesecima.
RozaGroza, tvoje razmišljanje je normalno razmišljanje žene u dobrom braku. Meni su ova druga čudna.
"Ja mu nedam, jer mi se neda" i to često, meni je jako ponižavajuće i duboko zabrinjavajuće za muškarca.
Kad ponekad gledam "Raymonda" i njegove muke da dođe do intimnosti, toliko se naljutim da bih lupila Debru da mi je blizu. Svome mužu reći "Ne" radi nekakvog ćeifa je baš nipodaštavanje istog. Kao i obratno, ako muž kaže Ne bez razloga. Ili sa zlim razlogom.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 09.08.2011. at 18:01
Ako ikad povjerujem u to da se muskarci (svi, jelte.. ma i dio njih) brinu o mladuncadi i obitelji samo kad redovito "dobiju" od zene, ici cu se upucati. To je takvo omalovazavanje muskog roda da je ruzno citati, a tragicno zivjeti sa saznanjem da itko u to vjeruje (iskreno mislim da je zenama koje u to vjeruju jako tesko).
Je, muskarcima je cesto seks vazniji nego zenama, ali ostaju u braku jednako kao i zene cije emotivne i ostale potrebe nisu zadovoljene (od muza) u mjeri u kojoj bi zeljele. Oni koji saraju i oni koji odlaze, otisli bi svakako, a nedostatak seksa je dobar izgovor koji ocito kod dijela zena pali kao dobro opravdanje.
Trina, ana.m i ostale s "muskim" cipom za seks ... blago vam se.![]()
Meni je ovo toliko glupo da ti ne mogu opisati koliko. Ponižavajuće je za muža ako se ženi neda? Znaš, ja sam rekla da moj muž jako voli seks i jako mu je važan, i to je činjenica, kao i kod onog velikog postotka muškaraca kojeg sam već spomenula (i to je istina, iako neke supruge naivno vjeruju da kod njihovih muževa to nije tako). Ali kad bi ja znala da mene moj muž, s kojim sam stvorila obitelj, s kojim dijelim život, kuću, osjećaje, ljubav, sve svoje misli i s kojim me osim svega navedenog veže i veliko prijateljstvo, gleda kao nešto što hoda i u sredini ima nešto predivno oko čega se njegov život vrti, ja više nikad nebi spavala s njim. On mene poštuje kao ženu i kao osobu. Poštujem i ja njega kao čovjeka. Ševimo se jer to volimo. Ali da ja to MORAM onda nebi. Kužiš?
bome, Trina, ovo što si napisala na prethodnoj stranici je potpuno onako kako se meni sviđa.
i to nije ni na tragu onome "ne da mi se, ali ću dati" zbog...
mira u kući
novih tapeta
da ne ode kod mare iz susjedne ulice
e jeste neke
ja napišem da popustim da mi kuća bude bezbojna
i još pride dadem
a niko ni riječ hvale
ccc
trebala si biti muško!
ja sam mislila da samo životinje i ljudi s problemima na mogu kontrolirati nagone.
"aprin muž ne diše seks"-nevjerojatno.
Sad će ispasti da postoje žene koje se HVALE time da ih muževi poštuju taman toliko da su obavezne seksat se s njima (oprosti, ifigenija, ne "davati", nego dijeliti kakoono ljubavne radosti-ili da osjećaju da bi bilo u redu!!) kad im je do čitanja i igranja tenisa.
Ja ću mrtva ladna reći da bi normalan muž pobjego da se žena seksa s njim 4 puta dnevno-a da jedan put bude iz razloga iz kojeg se vi seksate. Baš mu je to za pohvalit se, evo-žena se ne pali previše na mene, ali ja sam njoj izašao u susret s kaučom, pa će ona meni sa htjela sam reći čim, al Clitnon je reko da to nije seks.
a ne, šteta bi bilo
ja sam jedna jako ženstvena i krhka pojava
niko ni ne sluti kakvi se muškarački porivi kriju u meni![]()
jer je i ona bila gladna, ne samo muž
I ja sam uvijek gladna, kao i moj muž. Pogotovo kad ga tjednima nema doma, pa dođe...
nije tema razgovora.
tema je jesti, a ne biti gladan.
iliti "trpanje" u sebe.
Cubana
Pratim, ne pišem.
Drugi (Apricot, Anemona, Trina...) napišu i pitaju sve za mene![]()
Nije čovjek vodopad pa da pada tamo gdje ga zapadne, slobodnim padom, pa sad pred frižider, u krevet ili na muža - a što ćeš, kako se zbude, kak se probudim, kako mi dođe.
Ova struja diskusije koja je protiv svjesnog ulaženja u mužev zagrljaj stalno nešto zamjera - pa što ak se njemu hoće, ali isto tako se vodi filozofijom - kak se meni hoće...
Ali valjda je moje da mi se - ne da mi se važnije od njegovog, je li tako.
Poanta je bila da ja volim svoj ćeif i da ga nekad stavim ispred MMa. I, iskreno, opet me neki postovi ovdje asociraju na Stepford. Samo nek je muškarac zadovoljan, i zadovoljen. I ok, ako su vam muzevi takvi. Ali dozvolite da ne živimo svi u Stepfordu i da neki muzevi vole da im žene imaju i svoju glavu, svoje želje i svoje potrebe. I svoje "ne".
Beti3 napisa
?????? Stvarno ne razumijem što je pisac htio reći, da žene koje odbiju seks kad nisu raspoložene sebi uskraćuju najbolji dio braka?a stvarno ne razumijem zašto netko želi sebi uskratiti jedan od najboljih dijelova braka.
Aaahhhh! Stvar je u raspoloženju!
A, j..i ga, ja sam uvijek dobro raspoložena kad je MM doma. Ne znam drugačije.
Mislim da smo temu dobro isprale i ocijedile, te da postoje dvije grupe žena:
One koje razmišljaju da je sex bitan i vode osjećaja da sexa bude(pa čak i onda kad im se ne da) redovno
One koje razmišljaju o sexu kao o jednom sastavnom dijelu braka(ali ne presudnom) i koje se sexaju samo onda kada im je libido jednak libidu likova iz "Devet i pol nedjelja"
Možda bismo rekli da postoji i treća(nisu se jasno izrazile): grupa kojoj je sex dio braka, ne posebno važan, i koje se sexaju radi ljubavi u vezi koju gaje......
Posljednje uređivanje od eris : 10.08.2011. at 08:50
pa ja ću odustati jer je priča standardna i očekivana. mijenjaju se samo teme, al uloge su iste, i tvrdim da neki od nas, tebe uključujući, mlataramo uprazno. Nema tu "kruva".Srećom, izbliza poznajem takvu psihologiju, koja nije Stepfordska, nego se svodi na ono da se žene služe već navedenim "ženskim čarima", a to "naravno" nije intelekt, nego seks, rađanje, uljepšavanje i ine mudrolije-a da bi dobile što žele. Dakle, smješno mi je što se dobrim ženama smatraju zato jer daju da bi dobile-to se, naime, zove "kao" kompromis
eris, a ti si apsolutno u krivu, to što se netko ne seksa radi muža, nego -kad mu/joj se seksa, ne znači da se seksa rijetko. To je lijepo rekla anam.
I potpuno je druga stvar nekad se neraspoložen prepustit, suprotna od svjesnog kalkuliranja prije ulaska u odnose.
Ja ne razumijem zašto muškarac onda nebi radije odabrao ženu koja ga želi-sad da me ubijete.
Eris, i one koje smatraju da je sex sastavni dio braka, i života.
I koje ga ne smatraju kompromisom i zadovoljavanjem muževih potreba, već i svojih.
Koje se ne seksaju zbog nekih ustupaka niti mira u kući i sl.
Ne dobiju za seks ništa, niti novi kauč, niti zadovoljenog muža.
Dobiju (i daju) samo seks.
Našla sam na odličnu knjigu, doduše tek sam pročitala prvih 40 stranica, "Zašto muškarci žele seks, a žene sanjaju o ljubavi", odlično je objašnjena fiziologija, hormoni i razlike u mozgu i reakcijama, plus začinjeno s vicevima i odličnim humorom.
ima sigurno i onih koje žicaju muža da se malo ostavi kompjutera
jeste se raspisale, statističarke jedne
reklo bi se da samo muškima fali seksa...
Ja isto, skoro pa uvijek. Al mislim da poanta teme nije da nabijamo pokretačici to što ona nije kao "mi". Ima žena kojima se jednostavno dogodi nešto u nekom periodu života i ne mogu. A ja sam joj rekla, ako joj se muž gadi i ne voli da je dodiruje, ima malo veči problem od pukong "ne da mi se", jer i kad ti se ne da, mužev dodir godi koži.
hehe
Beti, nisi ti uzela u obzir da je tvoj na moru (jel je? ili sam opet nešto pobrkala)
a obzirom da si vjerna žena pomorca a ne kao što se inače priča, normalno da kad se vidite ne propustite priliku
Ni ja je ne propuštam, moj nije na moru nego je za kompom
ali mogu se uživjeti da nekom nije tako
pogotovo kraj vrlo malog djeteta
ovo je vrlo bitan moment u cijeloj priči, znati da te dodiruje jer te voli i da taj dodir može biti poziv na sex
ali i ne mora završiti nužno sexom ako ti tog trena nisi u takvom raspoloženju
i znati da tvoja reakcija neće izazvati salvu uvrijeđenosti, već naprotiv razumijevanje
ali taj dodir može predstavljati samo iskaz ljubavi, intimnosti i razumijevanja
u stilu znam da ti je sad teško, da si potištena/tužna/bolesna
dopusti da ti pokažem da sam tu kraj tebe i da te volim i kad si takva
inače ja smatram da imam prava biti i onakva i ovakva ali se nakon podosta godina nekakvog pesimizma
i gledanja samo negativnih strana učim svaki dan iznova gledati i stvarati što pozitivnije situacije u svom
životu općenito. i priznajem da mi sex u tom izvrsno pomaže, pa je sve manje tih nekih mračnih stanja
jednostavno mi tako došlo s vremenom...
Pa to i ja velim, uglavnom se sexam radi sebeEris, i one koje smatraju da je sex sastavni dio braka, i života.
I koje ga ne smatraju kompromisom i zadovoljavanjem muževih potreba, već i svojih.
Koje se ne seksaju zbog nekih ustupaka niti mira u kući i sl.
Ne dobiju za seks ništa, niti novi kauč, niti zadovoljenog muža.
Dobiju (i daju) samo seks.
![]()
sad stajemo s uvredama...
Beti, tvoj muž je pomorac?
Znači, postoje periodi u kojima niste zajedno, nema fizičkog kontakta?
To znači da u tom razdoblju ti odobravaš da on bude s drugom jer ti nisi dostupna?
Posljednje uređivanje od apricot : 10.08.2011. at 13:10