S obzirom da sam kod donošenja odluke kako riješiti pitanje čuvanja naše djevojčice koja nije dobila mjesto u vrtiću upijala sva iskustva koja sam pronašla na forumima, osjećam potrebu da podijelim naše iskustvo s vama, i možda, na taj način, pomognem nekome.
Naime, našli smo tetu čuvalicu koja mi se javila na oglas, vrlo dragu, prirodnu, smirenu, nasmijanu majku dvoje djece koja živi u našem kvartu. Bila sam zadovoljna, dobro se slagala sa našim curama (imamo i stariju djevojčicu koju bi pričuvala nakon škole), dok nisam počela primjećivati da mi ormari nisu složeni onako kako ih je ostavljam, da su sve stvari na policama dirane.
Počela sam otkrivati kako nedostaju stvari - dječje hlače, stolnjak, krema za sunčanje.......bili smo u totalnoj nevjerici, jer nismo mogli pojmiti što će nekom moj stolnjak!?
To je trajalo nekih desetak dana, nikako nisam mogla samu sebe uvjeriti da je to zbilja, da nam teta krade. Dok nisam skužila da je teta odnijela i zlato...
Kada sam razgovarala s njom i tražila da mi ga vrati, hladnokrvno, bez ikakvog uzrujavanja je odgovarala da mi ne može vratiti jer ona to nema.
Slijedio je poziv policiji, razgovor, izjava, zapisnik, prijava ...............
Naravno, ništa od svega toga jer, sada kada sam malo ušla u "problematiku" znam ono što je, očito, moja teta znala puno prije mene - jedini dokaz za krađu je da sam ju uhvatila u njoj, a sve ostalo je moja (naivna) riječ protiv njezine (dobro "obrazovane").
Danas, mjesec dana kasnije, još uvijek se pitam kako sam mogla biti tako lakovjerna, zašto nisam reagirala istog trenutka, ali lako je sada biti pametan.
Iako i dalje nemamo riješeno čuvanje našeg djeteta, jer ni ove godine vrtić nismo dobili, i snalazimo se doslovno iz dana u dan, nikada više se ne bih odlučila na tetu čuvalicu.
Znam da ima jako dobrih, poštenih teta ali mi nismo bili te sreće da "nađemo" takvu.
Ne bih željela nikoga odgovarati od teta, ali želim vam poručiti: dobro otvorite oči i reagirajte ODMAH, bilo da se radi o odnosu teta - dijete, o hrani ili ormarima - ne čekajte!!!!
Jer sutra možda bude prekasno!
Sretno!