-
Naša iskustva s čuvalicama su jako dobra. ALI... Meni je proces izbora prve tete čuvalice bio stresniji nego kad sama sama išla na intervjue za posao. Ozbiljno.
Imali smo oglas na jednom portalu, javilo se jaaako puno ljudi, na razgovor smo ih pozvali preko 10. Nema garancija ali ipak par savjeta iz našeg iskustva...svatko zna što je njemu važno ali ja sam prvi dojam imala već na temelju molbe, kako je napisana; bilo mi je važnije da osoba ima po mogućnosti višegodišnje iskustvo čuvanja, a pedagoško obrazovanje je dodatni plus; pratila sam je li osoba s obitelji provela punu godinu/dvije do vrtića ili ne i zašto; sa svakom osobom koja zadovoljava uvjete pola sata razgovora, uobičajena pitanja, osobni dojam mene i MM, na kraju smo konsenzusom izabrali curu koja se kasnije pokazala uglavnom odlična. Naravno da je bilo malih zamjerki jer nitko nije savršen ali ništa važno jer nije imalo veze s djetetom.
Prilagodba je trajala 2 tjedna tijekom kojih sam upijala kakva je ta cura (netko može odglumiti ali teško može baš biti pod samokontrolom svaku minutu), a i kasnije su znali doći moji roditelji ili svekri u parkić ili ranije pokupiti dijete (doduše uvijek uz najavu) pa sam imala i njihove, srećom pozitivne, dojmove.
Nakon godinu dana tražili smo novu curu, ponovo isti proces, ali ovaj puta sam bila opuštenija, dijete je veće, a stara čuvalica je odradila prilagodbu s novom i za sada se čini dobro...Oba puta na žalost nismo imali nikakve preporuke poznatih nego isključivo preporuke bivših poslodavaca koje sam i osobno nazvala, zbog dojma (nije svejedno ni tko napiše preporuku, jelte).
Možda ovo nekome olakša proces traženja - znam da je meni bilo jako, jako teško.
Posljednje uređivanje od Charlie : 22.09.2011. at 11:26
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma