Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Moramo eliminirati šećer, kvasac i sve mliječno iz prehrane

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Moramo eliminirati šećer, kvasac i sve mliječno iz prehrane

Naslov sve govori....moj 3 godišnjak Zbog candide u crijevima i problema sa alergijama mora, prema preporuci liječnika homeopata, na par mjeseci eliminirati u naslovu nabrojane namirnice. Zamjenu za mliječno mogu kupovati, a slatko...htjela bi mu praviti nešto gdje ne treba šećer...nisam sigurna može li konzumirati ječmeni slad zbog candide ili bašništa slatko. Ako imate kakav recept za kruh bez kvasca, kiflice bez kvasca, kolač bez šećera...koji mi je najbolji nadomjestak za kalcij u prehrani....

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemam ti sad vremena pisati detaljno, samo da ti dam podršku - moj sin se tako hrani već godinama, teško je samo početi i smisliti što i kako i kada pripremiti za prehranu... Vidjet ćeš koliko će bolje biti maleckome!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

http://forum.roda.hr/threads/16133-P...ice+bez+kvasca
    http://forum.roda.hr/threads/4157-kn...5%A1e%C4%87era
    Kalcija mislim da ima dosta u sezamu i lisnatom zelenom povrću.
    Nabavi si makrobiotičke kuharice, tamo ima super recepata. Npr. http://www.zlatananic.com/kolaci-za-zdravlje/ ili kuharice iz makrobiotičke serije Mirisi i okusi Makoronove (Planetopija) http://www.planetopija.hr/hr/knjizara/knjiga/1903

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Može li ukratko koji savje...npr. Može li se umjesto šećera stavljati ječmeni slad.. Umjesto kvasca, praśak za pecivo.... Kako nadomjestiti kalcij...

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

najprije provjeri jel uopće smije išta slatko. i ako smije, šta točno.
    mojoj mami kiflice uspijevaju s praškom za pecivo bez problema.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znam da nisi pitala baš to , ali imali smo sličan slučaj pa evo moje iskustvo.
    Prvo bi trebalo potvrditi da se radi o kandidi , obzirom da (ako ona jest u pitanju) nije dovoljno izbaciti samo navedenu hranu.
    Ako će te morati na anticandida dijetu, pročitaj upute u ovoj knjizi na linku (možeš nači članka, samo malo listaj)
    http://issuu.com/profil.hr/docs/lejl...fil/layout.xml

Ako želite potvrdu najbolje je napraviti stolicu na gljivice , to možete na uputnicu (napravite odmah na parazite i bakterije, ako vam pedijatra da uputnicu) i još izvadite krv na candidu IgG , tj. antitijela na kroničnu infekciju , a na kutnu ne morate vaditi to nije potrebno jer se vidi iz stolice. To se vadi u privatnim lab. iz vene i košta oko 300 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I da uz prehranu još su obavezni probiotici (u pripravku).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I još nešto, ako jest candida u pitanju tada i škrob smeta (krumpir, tijesto , kruh), to piše u na onom linku.
    A za oporavak cijeva jako je dobro često jesti domaću juhu od kosti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    I još nešto, ako jest candida u pitanju tada i škrob smeta (krumpir, tijesto , kruh), to piše u na onom linku.
    A za oporavak cijeva jako je dobro često jesti domaću juhu od kosti.
    Baš sam htjela ovo napisati, ali evo, sirius me prestigla.

Obavezna eliminacija škroba! Ja sam mjesecima bila na toj dijeti iz istog razloga (organiizam pun kandide, sve do suznih žlijezda - da mi je netko pričao, ne bih mu vjerovala...)

Evo iskustva - ja sam ljubitelj škroba (mlijeka čak ne toliko) a dospjela sam u situaciju da se odreknem kruha i peciva, krumpirovih valjušaka, kukuruznog grisa... uf...

Ali ima cijela ta priča i dobru stranu - vrlo brzo (nakon tjedan do deset dana) organizam se prilagodi i više nemaš potrebu za tom prehranom.

Ni voće se ne smije jesti kod anticandida dijete (tj. smije neko bobičasto, ali nema jasnih pravila što ide, a što ne). Ja sam jela zelene jabuke u malim količinama i nisam uspjela odoljeti lubenicama (koje vjerojatno nisu dozvoljene zbog velike količine šećera).

Od škroba sam se hranila zobenim pahuljicama (kašice i umjesto tjestenine u raznim vrstama juhe), razmišljala o pirovom grizu ali nisam ga našla u blizini, jela sam ječam i to je od žitarica bilo to... Ne, krivo, povremeno bih pojela proso u juhi ili varivu.

Dobre strane dijete - čovjek se jako brzo počne puno bolje osjećati. Naučiš cijeniti ono što ima i to ti uskoro postane jako fino. Od klincima zanimljivih jestvina mogu se jesti kokice (nemasne). Mislim da se može i raženi kruh, mogu se jesti mahunarke, meso je dozvoljeno. NIje to sve skupa tako strašno. I korisno je ako cijela obitelj tako jede. Meni je puno pomoglo.

Nažalost, kad mi je postalo bolje, opet sam počela "po starom" frkati gris-štrudle i orehnjače, ali ozbiljno razmišljam da se vratim makrobiotici, iako mi se simptomi candide u crijevima nisu vratili kao prije, nabrala sam kila i osjećam umor pa me ne bi iznenadilo da se to dogodi ukoliko ne stanem na loptu. Sretno!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Peterlin koje si simptome točno imala,jesi radila taj test... i ja imam candidu u rodnici pa koristim vag. al ne znam jel došlo do te mjere da moram na dijetu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako si odrasla osoba , ne moraš raditi test (uštediš na pretgagama). Ako candida postoji na sluznici sigurno ju imaš i u ostatku organizma (osim toga postojie i opisani simptomi njezine pojave u organizmu, osim na sluznicama). Preporućena prehrana ti sigurno može samo koristiti, jedanostavno kad izbaciš gotove proizvode , žitarice , šećer i miljeko, ostaje ti samo povrće, meso, riba, sjemenke, maslinovo ulje , maslac i malo voća , te povremeno kukuruz i riža, a takva prehrana može samo ćiniti dobro organizmu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin koje si simptome točno imala,jesi radila taj test... i ja imam candidu u rodnici pa koristim vag. al ne znam jel došlo do te mjere da moram na dijetu
    Osim vaginalne kandidijaze koja se nije dala riješiti lijekovima mučila me nadutost, puna crijeva plinova, loša probava, kiselo podrigivanje i sve skupa s tim, zatim još crvenilo očiju i učestala pojava afta u usnoj šupljini. Od ginekologa sam dobila mišljenje da je cijeli organizam preplavljen candidom i preporuku za prehranu. Nisam radila nikakva testiranja. Nije mi trebalo. Bila sam sigurna da je ginekolog u pravu i stvar se riješila dijetom. Zapravo, kad bolje razmislim stalno bi trebalo biti na takvoj prehrani, ali ja tak volim škrob da se toga striktno ne pridržavam. Ipak, težište prehrane pomaknula sam u smjeru povrća (makrobiotičke prehrane uz dodatak laganog mesa i ribe) i bolje je. Kad bih još bila dovoljno karakter i okanila se svojih omiljenih kolača s germom za svavremena, to bi u potpunosti riješilo stvar.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam sasvim sigurna smiju li se jesti orašasti plodovi, ali da provjeriš? Sunčica voli lješnjake, budevine koščice, suncokret, kikiriki (naravno čokoladu voli više ali njoj nije zabranjena)

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma pokušavam i ja već par dana jesti upravo tako i onda navečer odem negdje u goste pa zaribam stvar, i još nisam izbacila nescafe to mi je nekako najteže. Uvela sam svaki dan limunadu bez šećera naravno, i češnjak prokuhan u vinu (mislim da onda nema alkohola pa se može), a čitala sam da je češnjak super za to samo ako jedem svježe se osjeti zadah pa mi je ovo kao alternativa. Ne pijem mljeko ni inače a jedino sam vidjela da se jogurt sa lgg-om može, kruh jedem samo raženi to sam isto vidjela na nekoj stranici da se može pa budemo vidjeli kako ide.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ma pokušavam i ja već par dana jesti upravo tako i onda navečer odem negdje u goste pa zaribam stvar, i još nisam izbacila nescafe to mi je nekako najteže. Uvela sam svaki dan limunadu bez šećera naravno, i češnjak prokuhan u vinu (mislim da onda nema alkohola pa se može), a čitala sam da je češnjak super za to samo ako jedem svježe se osjeti zadah pa mi je ovo kao alternativa. Ne pijem mljeko ni inače a jedino sam vidjela da se jogurt sa lgg-om može, kruh jedem samo raženi to sam isto vidjela na nekoj stranici da se može pa budemo vidjeli kako ide.
    ako te brine kava , ne trebaš ju izbaciti. Ona ne smeta ako nije sa mlijekom.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ima unutra mlijeko u prahu i svašta još iako je radim s vodom, morat ću izgleda preć na crnu tursku samo ne mogu ni tu pit bez šećera
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 01.08.2011. at 18:29

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo prošao je 4 dan naše dijete. Jučer smo zaribali jer je tati bio rođendan pa je pojeo tortu i komad pizze. I njemu je postalo jasno da ne smije sve jesti pa jadničak kada dođemo u dućan pita....mama šta ja smijem jesti. kako dr. Nije tražio eliminaciju žitarica jede dosta ječma, prosa, raženi bezkvasni kruh (imate ga kupiti u dinari u zgb)..., a najveća borba je sa slatkim..danas sam u dm kupila puding bez šećera....nadam se da smije jesti namirnice za dijabetičare, jer sam mu kupila kekse bez šećera. Najviše me strah da će izgubiti na težini (ionako je bio na dojnjoj granici kilaže)....Takvu prehranu bi trebali svi imati....samo treba truda i novaca...sve je dosta skupo.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vjerojatno će izgubiti na kilaži kad odrasli izgube sa takvim načinom prehrane, jedino što može od onog što relativno deblja su masnoće ovo drugo sve je dosta dijetalno...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •