-
regres i godisnji poslije porodiljnog
imam pitanje...
otisla sam na komplikacije trudnoce u 12 mj 2010 god., znaci termin mi je 12.8.2011. zanima me da li se moram vratiti iduce godine znaci 2012 . do 30.6. da bi dobila regres i godisnji za 2011 ili se mogu vratiti kad prodje godina dana djetetu,znaci 8 mj 2012. da ne izgubim godisnji i regres za ovu godinu...
puno hvala....
-
Godisnji se moze u iznimnim situacijama (jedna od nih je i porodiljni) prenijeti i u drugu godinu prema novom zakonu o radu. Dakle, ne trebas ga iskoristiti odmah vec kad se vratis s porodiljnog u 2012 godini. A regres 2011 dobijes ako u toj godini ides na godisnji.
Dakle, ako godisnji od 2011 koristis u 2012 tada nemas pravo na regres za 2011 jer u toj godini ne koristis godisnji odmor.
-
Mozes dobiti regres bez da ides na go ako poslodavac odobri
-
Marija jel to onda ovisi od firme do firme. jel meni su rekli da ne mogu ako ne idem na godisnji u toj godini
-
A, valjda. Meni nisu postavljali uvjete.....
Probaj zguglati sta tocno pise u zor-u. Zakon o radu je minimum koji bi trebala ostvariti.
Posljednje uređivanje od MarijaP : 01.08.2011. at 21:16
-
GO za 2011.g. MORAS iskoristiti do 30.6. 2012. inace ostajes bez njega...
ja sam dobila regres bez obzira sto nisam bila u toj godini na godisnjem...
-
lukab, jesi li u privatnoj ili drzavnoj firmi
znaci to ovisi o poslodavcu valjda
-
u skolstvu...
koliko sam ja shvatila ovisi o poslodavcu, meni su objasnili da bi ionako trebala dobiti oba regresa (za proslu kad nisam radila i za ovu kad jesam) ali da je njima jednostavnije davat odmah kad i svima a ne sljedece godine duplo jer se za to mora pisati molba itd. itd.
ja se naravno nisam bunila niti sam previse ispitivala
-
ja sam u dd i dobimo regres samo ak u tekućoj godini idemo na go
-
pa ti ustvari i ides u tekucoj godini na GO... ako ga iskoristis do 30.6. sljedece godine ti si ustvari bila na GO za tu godinu... pitanje je samo dal si u vrijeme isplate regresa bila na porodiljnom ili nesto vec drugo... ako jesi - to znaci da regres trebas dobit onda kad odes na taj GO s tim da je poslodavcima tako teze isplacivati pa sam ja time dobila kad i svi ostali (jer sam najavila da cu taj GO iskoristiti u zakonskom roku)
to je moje pojasnjenje situacije
-
tako su i meni rekli, samo ako u 2011 idem na godisnji. ne, ako ga koristim do 30.06 2012. valjda ipak ovisi o poslodavcu pa se neki fleksibilniji
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma