Results 1 to 8 of 8

Thread: Natječaji-rok 8 dana

Default Natječaji-rok 8 dana

Da li se kod objave javnih natječaja za zapošljavanje u ovih 8 dana broje i praznici i nedjelje? Dakle, ako je natječaj raspisan 29.07., vrijedi do o6.08. ili...?

Zubic vila's Avatar

Trebalo bi biti ovako:
    Rok teče od slijedećeg dana, dakle od 30.- og, broje se i praznici i nedjelje, ali ako zadnji dan roka pada na praznik ili nedjelju, onda rok istječe krajem prvog slijedećeg radnog dana. S obzirom da je u ovom tvom slučaju rok subota, mislim da bi rok istekao u ponedjeljak 08.08. ako je ta subota 06.08. neradni dan u instituciji koja je raspisala natječaj i gdje trebaš predati prijavu.

Zubic vila, hvala ti na odgovoru. Ako je tako, to mi puno pomaze

Osoblje foruma ivarica's Avatar

sutra je radni dan pa ih nazovi i provjeri, da ti se ne bi dogodilo da je rok ipak 6. kolovoza

Zubic vila's Avatar

Dobro kaže ivarica, i ja uvijek volim provjeriti i nikad ne predavati zadnji dan (ziheraš).
    Jer subotom se može predati natječaj poštom pa bi se moglo i tako protumačiti da je rok 06.08.
    Iako recimo kad trebaš nešto predati na sud zakon jasno kaže da ako sud ne radi na zadnji dan roka onda je rok slijedeći radni dan, bez obzira što i za sud možeš slati poštom podneske i što se uzima datum preporučenog slanja.

Jesam, zvala sam ih odmah ujutro. I kazu- sto prije...Cini mi se da ni sami ne znaju kada ce odrediti zadnji dan. Ma svejedno...Pitala sam jer sam imala problema sa jednim od zatrazenih dokumenata. Ali, hvala Bogu, rijesila sam pa mogu danas poslati

Osoblje foruma ivarica's Avatar

sretno

Quote Originally Posted by ivarica View Post
    sretno
    Hvala, trebat ce mi Mislim, s obzirom na to kako kod nas prolaze javni natjecaji