Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: lidokain uz dojenje?

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno lidokain uz dojenje?

može li mi koja savjetnica reći smijem li dobiti lidokain dok dojim?
    radi se naime o tome da bih trebala što hitnije vaditi umnjak, stanje je koma. osim njega mislim da mi prijeti odstranjivanje par madeža - znam da je anestetik koji se tad lokalno koristi lidokain pa me zanima jel štetan za mog sisavca?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lidokain se može koristiti i kod trudnica i kod dojilja.
    Ali to je pitanje koje trebaš postaviti svom liječniku odnosno stomatologu, a ne savjetnicama (osim ako je koja medicinske struke).

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala ti na odgovoru!
    ja radije pitam ovdje jer računam da su se cure susrele s takvim pitanjima šta se smije šta se ne smije a što se dr. tiče - često za neke stvari ne znaju smije li se dojiti uz to ili ne. tj. iz predostrožnosti će reći ne, već je znam.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

INFORMACIJE O LIJEKOVIMA i NJIHOVU SIGURNOST ZA DOJENJE
    mozete dobiti na 2348342 (Centar za farmakologiju) i 2388284 Zavod za kliničku farmakologiju, KBC
    dobit cete iscrpne informacije o rezultatima istraživanja, te rizicima pojedinih lijekova

Sto je sigurno, sigurno je

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da je netko napisao da ne daju informacije preko telefona, ali nisam 100% sigurna, probaj.
    Ali sumnjam da će ti baš preko telefona obrazlagat rezultate istraživanja.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, daju info preko telefona

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    može li mi koja savjetnica reći smijem li dobiti lidokain dok dojim?
    radi se naime o tome da bih trebala što hitnije vaditi umnjak, stanje je koma. osim njega mislim da mi prijeti odstranjivanje par madeža - znam da je anestetik koji se tad lokalno koristi lidokain pa me zanima jel štetan za mog sisavca?
    Koliko znam, koristi se novokain. Lidokainom eventualno mazu mjesto prije uboda injekcijom u kojoj je novokain. To sto se vadjenja zuba tice. Za madeze ne znam, ali nema razloga zasto ne bi bilo isto za lokalnu anesteziju.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko znam, koristi se novokain. Lidokainom eventualno mazu mjesto prije uboda injekcijom u kojoj je novokain. To sto se vadjenja zuba tice. Za madeze ne znam, ali nema razloga zasto ne bi bilo isto za lokalnu anesteziju.

zato što smo mi još uvijek na lidokainu kao lokalnom anestetiku

dakle ide lidokain i za ekstrakciju zuba i za skidanje nevusa, a i za sve ostalo..

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

jednom sam zvala broj koji se prije spominje (imala sam isto problema sa zubima i moj stomatolog nije bio baš 100%siguran) i nakon što sam se presdtavila, predstavila se gđa iz zavoda i provjerila mi je za lijek te dala podatak da ga smijem piti. nije ništa spominjala da ne smije telefonski davati informacije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •