Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Par pitanja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Par pitanja

Kako sa Svenom nisam uspjela ovaj put je moja zelja jos jaca.
    Ali imam par nedoumica.
    Kad poceti sa davanjem jedne sise u 2 sata? Pitam jer je tek doslo ono prijelazno mlijeko, imam ga jaaako puno jer malac puno sise, al dogodi se da odspava i po 6 sati i onda se sise prepune. Vec sam dobila 2 manje kvrge na svakoj koje sam, srecom, sinoc uspjela rijesit masazom pod vrucim tusem. Kad dojim nakon tako duge pauze stavljam ga na jednu pa na drugu jer inace iz ove druge mlijeko tece u potocima. Dal da se rade izdajam rucno pa mu dajem samo jednu dok sve ne povuce?
    Ali nesto me muci najvise, bol koju osjecam tokom podoja. Ne bole me bradavce nimalo, uopce nisu ni crvene ni unistene, bole me sami kanalici, ne znam kako da objasnim, kad vuce ja osjecam kao da ce te kanalice izvuc van, pogotovo dok povuce prvih 3-4 puta. To kao da mi iz kicme izvlaci. Nije bolje ni u kojem polozaju. Pitala sam sestre u bolnici i svaka ima drukciju teoriju o tome, jedna kaze da sam jednostavno osjetljiva, druga da nesto ne valja s polozajem, treca ne vjeruje da me toliko boli... Ali uz kontrakcije maternice i tu bol ja uopce ne mogu onako blazeno uzivati. Jel to normalno? Hoce li to prestati s vremenom?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prestati će sa vremenom, možda za tjedan , dva , tri. Imala sam isti problem i znam da sam zvijezde vidjela dok se nije uhodalo. Nije do lošeg položaja , tada bi stalno imala osjećaj boli.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i ja bih rekla da ce ti sve "nadoci" s vremenom, odgovor na sva tvoja pitanja. samo nemoj upasti u zamku panike, izdajanja itd. ja i sada nakon dva mjeseca imam kvrge koje jednostavno isisa beba a desilo se i slucajno da nisam uspjela otici na konsultacije "zbog previse mlijeka" gdje bih sigurno kupila i izdajalicu jer ih tamo prodaju. i sto jos nekih stvari i nedoumica sam imala i sad nakon dva mjeseca kada sve tece "k'o mlijeko" drago mi je da nisam napravila nikakvu intervenciju. slusaj bebu i sebe i to je dovoljno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja bih ti savjetovala da gledaš bebu. Ako je beba zadovoljna, ako su pelene mokre, ako na njemu vidiš kako se deblja (najbolje na prstićima, od onih tankih štapića već drugi tjedan postanu bucmasti jastučići), znak je da je s dojenjem sve u redu.

Ne razmišljaj o vrsti svog mlijeka, ni količini, pa ni o tome koju si dojku zadnju dala, jer ako se i zabuniš, nije problem.

Bol će uskoro prestati. Naviknut ćeš se na to izvlačenje "iz kičme".

Jednostavno treba mislit kako je majčino mlijeko ono najbolje što se može dati bebici i opustiti se. Ali nije baš tako jednostavno, zar ne?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koksy, super da si se na vrijeme javila!

trebala bi imati minimalno 8-10 podoja u 24 sata.
    je li to dugačko spavanje od 6 sati u komadu - noću, ili se i danju dešava?
    sa koliko je rođen, kolika mu je bila otpusna težina?
    koliko piški i kaka u 24 sata?

ako ti se čini da su dojke prepunjene, izdoji, ali ne previše, tek toliko da ne budu prepunjene, da popusti napetost.
    ali onda neka drugu siše sve dok ne bude zadovoljan.

ta bol... ona je oštra i probadajuća?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nas ritam je otprilike ovakav (zasad) Po noci spava super od prve noci. Evo nocas je odvalio punih 9 sati u komadu, Ali preko dana je konstantno na sisi, pauze izmedu podoja su 10-15 minuta. Ima perioda da je budan, gleda okolo, i miran je, znaci zadovoljan.
    Kaka 4-5 puta dnevno i to se posteno pokaka, piski isto toliko, koji put bude jedna -dvije pelene vise popisane.
    Bol u dojci je bas takva, ostra i probadajuca svaki put kad povuce. Vidim da pojede dobro jer cujem i vidim da guta a i stalno u ustima ima mlijeka.
    Muci me malo to sto po noci ne jede, znam da je to najbitnije doba za dojenje tj. stvaranje mlijeka. Al ne vidim da mu fali preko dana.
    8-12 podoja odradimo do podneva, stvarno je neprestano na sisi. Sestre u bolnici su se cudile, cak i malo brinule kad je drugi dan bio punih 12 sati na sisi, samo sam ga selila s lijeve na desnu, ali su i same vidjele da mlijeka ima, cak su govorile da mogu cijeli odjel nahranit.
    Roden je sa 3670 a doma smo dosli sa 3340. Pedijatar je bio zadovoljan.
    Sto se mene i mog osjecaja tice mi uspjesno dojimo. Ja sam potpuno opustena, mogu ga dojiti u bilo kojem polozaju bez problema, a i ponavljam, on stvarno djeluje zadovoljno.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I da dodam, sinoc sam opet napipala par kvrzica, nisu one velike, kao jagodica prsta, nisu ni jako bolne, bas ako stisnem osjetim, ja ih masiram pod tusem koliko mogu al panicno se bojim mastitisa, cak sam nocas sanjala da sam ga dobila. A ni dojke mi opcenito nisu bolne, povremeno budu malo toplije kad bude duza pauza izmedu podoja, osjecam samo napetost zbog prepunjenosti ali taj visak sam iscuri, evo i sad u grudnjaku za dojenje imam tetru jer nema tih jastucica koji ce sprijecit poplavu. Sve to samo zato jer malac spava vec preko pola sata.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim da je za tak malu bebu predugo da spava 9 sati u komadu, hm...
    Kaj se tiče boli u kanalićima, to sam osjećala i ja sva tri puta (sam intenzitet je bio podnošljiv, malo neugodan) valjda dok sve ne proradi kak spada.
    Ako ti tak često sisa preko dana, blo bi dobro da mu više puta za redom, recimo unutar 2 sata daješ istu cicu.
    I mislim da sve to kaj si nabrojala je ok, bitno da sve odrađuješ na vrijeme i da ne prepuštaš slučaju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sve mi zvuči odlično!

znam da je sada divno to što spava toliko u komadu, ali bilo bi dobro izvući barem jedan noćni podoj. ne toliko zbog stvaranja mlijeka, jer ga očito imaš dovoljno i djete je zadovoljno i lijepo puni pelene, nego upravo zbog tog redovitog pražnjenja i tvojega straha od mastitisa.

ako je navečer zadnji podoj oko 21 h, pokušaj ga barem u snu podojiti oko 3.
    iz svih gore navedenih razloga.

što se boli tiče... moguće je da imaš gljivice.
    ima li kakvih bijelih naslaga u njegovoj usnoj šupljini?
    znam da je jako mali, ali pokušaj pogledati.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja nemam niš pametno za reći na tvoje pitanje, a što cure već nisu rekle samo - prespava po 6 sati u komadu???? ja to još nisam doživjela sretno s dojenjem

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nema naslaga, sve je lijepo i cisto. Mislim da ce ta bol proci, vec sad je manja u odnosu na prvi dan, bol je jaka samo prvih 5-10 sekundi, stisnem zube i cekam da prode. Isto mi je bilo sa Svenom samo su me s njim boljele i bradavice od ragada, krvarile su vec prvi dan jer mi nije imao tko pokazat kako pravilno staviti dijete. Tako da mislim da je ova bol bas nesto sto se nekima dogada a nekima ne, nadam se da ce prestati kako kaze puntica.

anamix, a nisi vidjela da je nocas 9 sati odspavao?
    Vjeruj mi, ja sam bila spremna na budenja svakih pola sata ali on, cim se svjetlo ugasi, pojede zadnji put i spava ko klada.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaboravih pitat, jel normalno da dojena beba ima skroz rijetku stolicu? Zlatne je boje al bas vodena i puna nekakvih grudica? Kad kaka kao da zrak izlazi s tom kakicom, bas ga je sad navecer ulovilo i dugo i puno je tako kakao a nakon tog blazeno zaspao. Prije toga je bio malo nervozan... Jel to od nagutanog zraka prilikom dojenja? Podrigne on al ne bas svaki put.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravih pitat, jel normalno da dojena beba ima skroz rijetku stolicu? Zlatne je boje al bas vodena i puna nekakvih grudica? Kad kaka kao da zrak izlazi s tom kakicom, bas ga je sad navecer ulovilo i dugo i puno je tako kakao a nakon tog blazeno zaspao. Prije toga je bio malo nervozan... Jel to od nagutanog zraka prilikom dojenja? Podrigne on al ne bas svaki put.
    rijetka - sve do uvođenja krute hrane
    (barem je tako bilo kod mojih)

zrak isto izlazi
    prvih tri tjedna se znaju dosta grčiti, ispuštati razne zvukove dok se probava ne izregulira

lijepo što je miran i što vam dobro ide, ali ja se isto ne bih usudila tako dugo bebu pustiti da spava - posebno ako je imala naznake žutice
    9 sati bez hrane?! meni je to nezamislivo kod dojene bebe ... znam da prvih mjesec-dva uglavnom spavaju (moji po 20 sati dnevno), ali toliki san je uvijek bio isprekidan dojenjem (buđenje svakih pola sata, sat, dva, najviše tri sata spavanja u komadu, ovisno o doba dana, raspoloženju, mukama po trbuščiću i sl.))

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ta bol od 10 sec kod mene je trajala oko mjesec i pol, to je valjda normalno.
    Meni je postalo normalno da su večeri malo nervoznije kod male djece, ono od 18h pa na dalje.
    A za stolicu, pa nije valjda samo kao voda, tekuće jeje, ali ipak ne kao voda.
    I također mislim da je 9 sati nedojenja premalo za tak malu bebicu, ja se ne bi usudila.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj ima skoro 3 mj i super napreduje (dobio 3 kg), a spava noc bez problema. Ja se isto nisam usudila da tako rano spava u komadu pa sam ga budila, ali je rijetko kad uopce htio dojiti. Samo sam ga ljutila. Njega je jako tesko natjerati da doji kad nece.

I starija je jako rano pocela sa dugim nocnim spavanjem. Isto ju nisam dugo uspjela doviti da doji po noci. Tek negdje sa 3-4 mj i tad je napokon pocela smanjivati preeeeedugacke dnevne podoje. Dojila je od jutra do mraka.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Male bebe mogu da sisaju u snu da se i ne bude. Ako je frka od mastitisa, ja bih ponudila negde u sred tog dugog spavanja dojku (u mraku, tisini).
    Peckanje u dojci na pocetku je meni trajalo cak dva meseca, nesto manje kontrakcije materice, a jos uvek mi se desava posle 6 meseci da na drugu dojku ide mleko kad iz jedne sisa.
    Ja sam uvek za to da se da jedna cica, pa tek ako nije dosta druga. Inace se moze navici da lako ide, pa posle nece hteti da izvuce masnije mleko.
    Posljednje uređivanje od lady.x : 01.08.2011. at 12:05

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala vam na odgovorima! Nocas je spavao 6 sati, od 22 do 4. Kad se u 4 poceo meskoljiti dala sam mu jesti i zaspao je nazad na sat vremena, onda je svaki sat jeo. Iz lijeve je tokom noci iscurilo samo od sebe, desna je bila prepuna pa sam mu davala desnu kroz 3 sata a onda tek lijevu. Bas su do jutra bile ispraznjene. Sad malo vise pazim na to koju dajem, bas da ju ksroz isprazni, nista se ne buni ako mora malo jace vuci, bitno mu je da je sisa u ustima. On ustvari jako brzo zaspi na sisi, jede 5 min pa zaspi bas cvrsto, pusti sisu, odspava 5-10 minuta i onda trazi opet. Pa mu tad nudim istu. I tako par puta dok ju ne isprazni. Jel to ok? Takav nam je ritam kroz cijeli dan. Ja ponoci moram tetra pelenu stavit u grudnjak jer to toliko curi da bi mogla jos dvoje djece nahranit. Kvrga vise nema tako da mi je malo lakse sad. Necu ga vise pustat da tako dugo spava bez jela, 6 sati mi je limit.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koksy, ma to je sve super, samo ako ti možeš tako
    odmaraj se što više, spavaj kad on spava...

što se stolice tiče, kod dojene djece ona može biti tekuća, rijetka i gusta.
    znači, sve je u redu... važno da je ima.
    osim ako nisu smrdljive, eksplozivne i preučestale...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Dobro večer!

Moj kikić je prvih 2 mjeseca visio na cici cijeli dan. Sada se to malo ustalilo te ga dojim svaka 3 sata.... sad ima 2 mjeseca i 3 tjedna i ima 8,5 kg... Znam da je to puno...Rođen sa 4,330kg i 54 cm. Izgleda debelo, ali stalno se ovdje spominje kako dojena djeca ne mogu biti predebela... Kako je počeo manje jesti meni su se cice upalile jer se nisam izdajala.
    Sada mučim muku s tim već 10 dana i nikako da prođe.... Svaki put se ponadam kako sam uspjela sve kvrge riješiti, a one se slijedeći dan ponovno pojave.... Što da radim?

Bol je oštra i probadajuća pogotovo u bradavici i aureoli. Išla sam kod doktora, ali mi nije htjela ništa dati jer nemam temperaturu. Nije se toliko jako upalilo,al opasno boli.
    Sama sam doma s kikićem koji btw zahtjeva jako puno pažnje. Malo spava prek dana i na neku foru hoće stalno biti na rukama tako da se nikako ne mogu posvetiti cicama dok muž ne dođe. Ne mogu ga držati koliko me boli!!!
    Je li netko imao problema s time? Molim za savjet!

P.S. zvala sam u subotu sos telefon. gospođa mi je rekla što da radim (ponudim mu samo jednu cicu koju mora isprazniti do kraja, a drugu samo malo izdojim da pritisak popusti).

Kada će bol proći?
    Boli li me još uvijek samo zato jer neke kvrge nikako ne mogu maknuti?
    Kako da ublažim upalu?

HELP!!!!!!!!!!!!!!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma ne cekam ja, al stvarno su obje bile prazne jer on sise konstantno. I kad kazem konstantno mislim to doslovno. Bio bi najsretniji kad bi ja mogla cijeli dan lezat s njim a on da ima sisu u ustima. Ja ne stignem ni na wc iako on cvrsto zaspi nakon podoja, on se vec budi i trazi jos. Tako je cijeli dan, od jutra, negdje oko 9, pa do navecer dok neide spavat. Jednostavno se toliko mlijeka ni ne stigne stvorit. Al zato kad navecer zaspi onda spava i nitko i nista ga ne moze probudit. Ima on preko dana budnih faza, kad lezi i gleda okolo, pa se malo nosimo...al to ne traje duze od 10 min, onda opet sisa. Evo i sad, nakon tog spavanja u marami, probudio se, jeo i ostao budan nekih 20-tak minuta, bas je izgledao zadovoljan, ja sam mu pricala, on me radoznalo pratio pogledom...ma milina. I onda opet napad na sise, jedu pa drugu, opet nezadovoljstvo, meskoljenje, plac, ja nudim, on vuce pa place. Nekako sam ga nakon sat vremena uspjela umiriti na rukama i sad spava. Ne razumijem to, da je stvarno gladan nebi spavao zar ne? A zasto onda place? Zasto je toliko nervozan? Nije kakao od jutra, cujem da mu probava radi, mozda ga to muci?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zapela sam...prvi ocaj i prve suze. Moje, naravno...
    Naime malac i dalje spava ponoci, doduse sad bude 4, max 5 sati u komadu. Probala sam ga dojiti u meduvremenu al potpuno je nezainteresiran. Ja se malo izdojim da popusti pritisak svaki put kad osjetim da treba.
    Problem je preko dana, on i dalje sise konstantno a ja vidim da je mlijeka manje nego prije. Pretpostavila sam da se malo regulirala ponuda-potraznja ali ocito postoji neki drugi problem jer on isprazni obje a i dalje place. Ne place, urla!! Ja opet nudim, selim s jedne na drugu, on vuce, trudi se, pa se ljuti jer neide. Probala sam ga umirit nosanjem, vozila ga u kolicima...nista ne pali, vristi i urla, gura ruke u usta kao da nije jeo danima. Sad sam ga utrpala u maramu i evo vec 45 minuta spava, barem malo dok se nesto mlijeka ne stvori.
    16 dana dojimo a mene vec obuzima panika da nema dosta mlijeka i da mi je dijete gladno. Necu odustat, ne zelim, ignoiram sve "dobronamjerne" savjete o dohrani ali bude mi bas tesko kad tako nutjesno place...
    Ne razumijem gdje grijesim. Da se budim nocu i izdajam svaka 2 sata da se stvara vise mlijeka? Dal njega muci jako kratka ona opna ispod jezika pa ni nemoze povuc kad je pri kraju? Vidim da zeli, nije da strajka, uhvati se sise kao mala zvijer, dvaput povuce i krene vristat... Pomoc molim...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mislim da nije dobro čekati da se stvori, treba ga što češće na dojku da potakne proizvodnju. Jesi li probala raditi kompresije, malo stisnuti dojku da mu brže ide? Možda pomogne. U svakom slučaju, vjerujem da nije lako, ali mlijeko ne može samo tako nestati. Hrabro!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Misliš li da su možda skokovi u razvoju? Dok žele staalno provoditi vrijeme na cici (kako koje dijete)
    da si stvori što više mlijeka? Možda kakve kolike iako ipak mislim da bi bili skokovi...
    Mlijeka ti ne ponestaje, već on toliko cica i čim više cica u naredno periodu će toliko biti više mlijeka,
    pa će on malo stati na loptu pa će se opet javiti možda 'višak'..i tako s vremena na vrijeme.

Čuj, glavno je da on ima uredno mokre i kakane pelene i ne dovodi u pitanje manjak mlijeka ako stalno cica. to onda štima.
    Pokušaj uzeti sling ili maramu i nosi u položaju koljevke sa cicom u ustima, pa kad ju već želi nek ju ima
    Treba neko vrijeme da se spraksira taj položaj.

Moja je nakon podoja obje šakice gurala u usta, svi su govorili...sve i svašta..
    dobivala je 1-1,5kg i pucala po šavovima, znači nikako nije bila gladna već je to jednostavno takvo dijete, bez razloga...

Ovo za jezik i prekratko..o tome ne znam...
    Rekla si 'vuče pa plače'- soor(gljivice kod tebe ili bebe) ste isključili?

držim fige da prebrodite...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Oka ne znam dal si procitala sve ispocetka, mi takav ritam da on soava ponoci i stalno jede danju imamo od prvog dana samo sto sad vise nema toliko "viska" mlijeka. Dosad sam spavala s tetrom u grudnjaku a i to bi promocilo, nocas sam samo s jastucicima za dojilje, nije promocilo, znaci manje curi. Tako i preko dana, dosad su mi majice bile vjecno mokre jer dok je bio na jednoj iz druge bi curili slapovi Niagare. Ali i toga vise nema. To je ono sto me brine.
    Na gljivice sam i ja prvo pomislila ali nema nista ni u njegovim ustima ni na mojim sisama.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda se samo privikava na svijet pa ga vanjski podražaji plaše, a kad osjeti da je kod tebe se ne boji toliko. A se jako boji svoje braće i sestara i onda je sva u panici kad su oni oko nje. Čim oni navečer zaspu, ona isto zaspi.

Kod nas je slično kao kod tebe, kad je preumorna onda se isto tako ponaša. Ponekad počne plakati usred dojenja i onda nakon minutu dvije samo okrene glavu na stranu i zaspi na par minuta. I navečer spava od 22 do 5:45 bez buđenja, a po danu u periodima od po 10ak minuta. U ova dva mjeseca je dobila 2 kg iako spava po cijelu noć.

A sad je negdje vrijeme i za skok u razvoju, moguće da je i to.

Mene je isto tako mučila bol u kanalićima, prestalo je nakon nekih 6 tjedana. Obično me bolilo kad i maternica pa sam pretpostavila da je povezano.

Nadam se da sam te bar malo utješila, sretno

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Točno to sam i ja prolazila prvi puta, a sa mjesec dana sam mislila da je mlijeku odzvonilo.

A radi se o postepenom uspostavljanju ponude mlijeka i potražnje ili
    bih prije rekla da se radi o skokovima u razvoju.
    Znači dijete polako reaste, jače je, istu količinu mlijeka pocica krače i brže pa naravno pokušava
    uzeti još i onda stalno visi na cici jer si na taj način stvara mlijeko.
    Jer ako ga ne stavljaš na cicu tvoje tijelo misli da je mlijeka dovoljno,
    a ako on stalno visi na cici, stalno nešto cica, i šalje poruke tvojem tijelu da mu treba još mlijeka.
    I tvoje tijelo stvara još. A s obzirom da tvoj maleni više spava po noći onda stalno traži po danu. (moja je jela i po danu i po noći stalno..)
    On jednostavno voli cicati, a kad proživljava skokove traži i još više pa se pretvara u malog nezasitnog bebača.

A taj višak mlijeka koji tebe muči, polako se smanjuje i stvorit će se sklad između tvojeg tijela i bebinih zahtjeva.
    Vjerovatno ti taj višak ulijeva sigurost jer ga vidiš, a dok ga nema bojiš se da li ima dovoljno. to ti je dojenje, nema mililitra i bočica.
    Prate se mokre pelene, daje se bebi na zahtjev i to je sve. Istina nije lako (ja bih rekla jako zahtjevno), škakljivo je i ako se previše brineš vjerovatno će te
    taj osjećaj pratiti još neko vrijeme, ali proči će s vremenom.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni je poznato to sisanje pa urlanje ili urlanje...radi...bogznačega...sada mi je jasno da to nije bila glad jer u cicama uvijek ima mlijeka!!! Taj strah da je beba gladna mi je oduvijek najgori i jedva sam čekala da mi h. poraste i zna reći kada je gladna.

Ne znam ti puno pomoći osim da ovo što radiš je ok, i vjerujem dovoljno a sve što se događa - prolazno! Da mu se ne podriguje?

E da, ja sam malom jednom tijekom takvih plakanja napravila AD - i pojeo je, malo prase! Naravno - iz flašice samo kapa! No, nisam pala u bed (s helenom bi, tada sam još bila "zelena") nego sam se zainatila i rekla - ma nećeš ti mene zezat - cicat ćeš i gotovo, borili smo se! I tako i bi - evo ga 6 mj. ima. No, ide nam lagano valjda tek unatrag max. 2 mjeseca!

Jesam zbrčkala post...sorry - uz krilu mi je pa se borimo za tipkovnicu!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala vam cure, bas ste me utjesile, lakse mi je kad vidim da se to i drugima dogada i da treba samo upornost. Evo sad se sat vremena nacicavao, nadala sam se da ce zaspat a eno ga budan ko dan, gleda svijet oko sebe. Do maloprije je urlao... Sad cu probat ponovno, nema mi druge.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja kao manijek i dan danas nudim svako malo, kad god si milim da bi želio (fulam češće nego rjeđe)...da zna govoriti sigurno bi mi rekao - ma daj više me pusti s tom cicom!

Izdrži - isplati se!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moja prijateljica je s malim prve mjesece imala isti takav ritam. Spavao je samo u šetnji u kolicima, doma skoro pa nikako, a na sisi je stalno htio biti. Sjećam se da mi je pričala da bi je muž kad bi se vratio s posla našao u istom položaju u kojem ih je ostavio kad je krenuo. Jednostavno se od sise nije odljepljivao prvih mjesec-dva. Kasnije je krenulo 'normalnije'. Sad je to velik, zdrav dvogodišnjak. Drži se i slobodno se još pojadaj kad ti bude teško.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Koksy, moje dojenje nikad nije išlo s lakoćom (katastrofa u rodilištu, relaktacija nakon 1.mj. života, grozne upale i zastoji do 3.mj., pedijatrovo miniranje, nikad osjećaj letdowna, nikad curenje...) stalan osjećaj večernje praznine i nervoze bebe. Preko dana zadovoljna, kako prolazi popodne sve nervoznija i "gladnija". Dugo se nismo mogli riješiti od relaktacije zaostale (jedine) večernje bočice dok nismo na deset dana završile u Zaraznoj gdje su davali besplatan smještaj samo za skroz dojene bebe. I sve je prošlo super. U tih se 10 dana navikla na večernju prazninu .

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da ste bile u pravu i da je stvarno bio skok u razvoju jer je danas vec bolje. Cak sam Svenu uspjela i rucak skuhat, siroce zivi od cega god stignem pripremit u 10 minuta. A i MM danas dolazi pa ce bit malo lakse. Al jucer i prekjucer...uff...stvarno mi je bilo grozno, place on, placem ja, smirujem njega a znam da je bitnije da smirim sebe, govorim si da nije gladam jer logicki ne moze biti nakon toliko podoja ali znate i same kolko je tesko slusat kad vlastito dijete neutjesno place... Tesko mi je tude slusat a kamoli moje...
    I moram reci da je marama zakon! Nemam pojma kak sam zivjela bez nje dok je Sven bio mali. Dorian se tako lijepo smiri u njoj, jedino mu je bitno da hodam okolo.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Super da se smirilo stanje! Bilo bi dobro, kad tako često doji da mu jednu cicu daješ unutar neka dva sata, da ne mijenjaš stalno jednu pa drugu. Biti će toga svega još, ali sve su to čari dojenja.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bojim se da su ipak gljivice, probudila sam se jutros a bradavice crvene, tokom noci su me boljele kod svakog podoja posebno na pocetku. Cak me i peku malo. Nisu ravnomjerno crvene nego kao flekice i bole me. Nisu ostecene samo crvene. Bojim se da je to od tog silnog curenja mlijeka nocu koje ni ne osjetim pa spavam tako mokra. Sad kod zadnjeg podoja sam primjetila bjelkasti sjaj u unutarnjen dijelu bebinih usana. Jel to to? Kome da se javim? Pedijatru ili svom lijecniku?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Malac ima na jeziku naslage kao da je popio bijelu kavu. Znaci to je to? Mislim da je to jos u zacetku jer sad dok je jeo nije se nista bunio, fino je pojeo i mirno zaspao. Zvala sam pedijatricu, srecom bas je Svenova danas dezurna pa je u ljekarnu poslala recept za Rojazol na Svenovo ime posto malac jos nigdje nije prijavljen.
    Ja ne znam kako da luftam dojke sto vise kad to stalno curi, trudim se sto manje koristiti jastucice ali stvarno ne mogu stalno biti bez njih.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja ne znam kako da luftam dojke sto vise kad to stalno curi, trudim se sto manje koristiti jastucice ali stvarno ne mogu stalno biti bez njih.

Možda bi bilo bolje umjesto jastučića da stavljaš one malene krpice-gaze, pa ih mijenjati kad se smoče!? To je ipak čisti pamuk.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

aksi u mogućnosti obuci koju staru majcu,ibudi u njoj bez grudnjaka i sličnih pomagala,pa kaj scuri- scuri

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koksy, nemam savjet za gljvice, nismo ih imali, ali moram ti reći da mi te je tako divno čitati, sve mi je došlo da bih odmah bebicu i dojenje opet! Zvučite super, još je maleni pa dok se malo uhodate Ja sam se tek s tri, četri mjeseca onako baš dobro osjećala s ritmom dojenja

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zvuči kao soor, ali i moja patronažna je to mislila kada je helena bila beba (imala je naslaga na jeziku, dosta tvrdokorne, NO ja nisam imala niš na cicama), mazali joj sa daktarinom (slično kao rojazol) no nakon 10 dana mazanja - nikakavo poboljšanje pa sam otišla pedijatrici koja je rekla da su to naslage mlijeka a ne gljivice - mazala dijete bezveze... Stalno joj je bilo tako bijelo jer je non stop cicala...daj nek ti netko to Dorianu pogleda - možda vaša patronažna (ak nije kao moja smotana), za svaki slučaj!?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Zvuči kao soor, ali i moja patronažna je to mislila kada je helena bila beba (imala je naslaga na jeziku, dosta tvrdokorne, NO ja nisam imala niš na cicama), mazali joj sa daktarinom (slično kao rojazol) no nakon 10 dana mazanja - nikakavo poboljšanje pa sam otišla pedijatrici koja je rekla da su to naslage mlijeka a ne gljivice - mazala dijete bezveze... Stalno joj je bilo tako bijelo jer je non stop cicala...daj nek ti netko to Dorianu pogleda - možda vaša patronažna (ak nije kao moja smotana), za svaki slučaj!?
    Moram priznat da ni ja sad vise nisam sigurna. Ujutro su naslage bas bile vidljive, nakon podoja ih vise nije bilo. Kad je proslo malo vise vremena izmedu podoja, recimo pola sata-sat onda se opet vidjelo. Meni se ovo na bradavicama isto tak povlaci pa opet bukne nakon podoja, jos uvijek me bole, boli me i na pocetku podoja, bas je neka neugodna bol, kao da pece istovremeno. Malac se ne buni nesto previse, sise normalno, mozda je dvaput nesto negodovao. Zvat cu sutra susjedu koja je pedijatrijska sestra pa nek pogleda da ne mazem bezveze. Cijeli dan luftam cice, brine me noc. Proslu sam isto spavala bez jastucica i morala sam se dic ponoci i ic presvuc majicu i stavit rucnik na krevet da ne spavam na mokrom jer to je bas poplava.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Taj soor bi trebao dosta smetati, tak da se nadam da nije...sretno, ide ti super ženo! A i te poplave će prestati!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •