Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: kostobolja jeremija

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kostobolja jeremija

Trebam savjet kako se rijesiti kostobolje koja me napala bez ikakvog razloga, prvo sam mislila jucer i prekjucer da je od loseg spavanja, tj. madraca, ali danas me ruka boli toliko da me je ta bol cijelu obuzela. ovih dana je bilo samo u laktu, a sad me boli i samo ako maknem prstima, a bol ide sve do kljucne kosti. niti sam pala ni ikako tu ruku ovih dana ozlijedila, kaze mi mama da boli od juzine i od tries godina starog loma. Sto radite u takvim situacijama, evo lezim i trazim polozaj u kojem ne boli, ali ne ide mi, a boli toliko da mi se povraca. I koje tablete su za te reumatske boli najbolje, a da su sitne i glatke? Kakvi oblozi. kreme, imate li neku prabaku okolo? Inace mi je prag boli jako visok, ali od ovog mi sumi u usima. u pola dana sam Hausu sve oprostila.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

možda da probaš sa nekim gelom tipa Deep Relief ili bilo koji gel na bazi levomentola...
    od tableta, hm... ibuprofen.... voltaren teško sjeda na želudac....
    znam kak ti je jer i ja imam već par dana takve čudne bolove u lijevoj ruci i onda po noći samo tražim položaj i hladno mjesto na plahti da ispružim ruku.... i da, i ja samu sebe "tješim" da je to posljedica mojih prometnih....

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a jesi jeremija!
    i to na godišnjem!?

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    oblozi od pirea?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mislim, jedva zamakla u najbolje godine i odmah boluje

ruka nije natečena, crvena, promjenila, opseg?

ako nemaš ništa od antireumatika, a nećeš kod dr. da ti napiše recept, bez recepta jedino možeš dobiti neofen forte
    to je ibuprofen od 400 mg, ako nisi alergična i nemaš čir na želucu/dvanaestniku, pij ga barem 3x1, a možeš i 4x1
    ako to nije dosta možeš kombinirati za paracetamolom 3x 1 gram
    maži deep relief ili nešto slično
    ako uz to nije ništa bolje, ili primjetiš neke promjene u izgledu ruke odmah kod dr

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    oblozi od pirea?
    pa nije pire, nego kuhani krumpir....
    valjda izvlači upalu....
    moja baka zamata zglobove u listove kupusa....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Upala živca?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://vino.hr/product_info.php?products_id=1029
    nisam lijevom rukom casu drzala, ne moze biti od toga

sad mi se cini da ne moze biti nista drugo nego sam se negdje udarila, a ne sjecam se :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slažem se sa Strobery. I meni ovo miriši na nekakvu neuralgiju i dobro mi je poznato, nažalost... Hoće to od propuha, pogotovo ako je čovjek tome sklon (ja jesam). Može biti i naznaka nekih reumatičnih bolova, pogotovo ako se bol seli (boli u laktu, a za nekoliko tjedana odseli se na rame).

Prije nekih 2 mjeseca me uhvatilo (lijevi lakat) od klime u autu i držalo me tjednima. Sad sam na godišnjem, pa mi je malo bolje jer se više krećem i nisam tako ukočena.

Ovo mi pomaže: mirovanje, toplina (dugi rukavi i oni gel-jastučići koji se griju u vodi i stavljaju na bolno mjesto), pasivna gimnastika (masaža samo između tetiva i npr. istezanje prstiju ili masaža ispod lopatice ako boli lakat, ne mičem i ne masiram bolno mjesto nego okolo, prema osjećaju). ko je baš jako neizdrživo, kradem djeci dalsy sirup sa ibuprofenom. Jednom sam ukrala i mužu voltaren i bilo mi je bolje, ali bol se vratila kad je djelovanje lijeka popustilo. Pomaže mi i polarni gel ili deep relief, ali kratkotrajno.

Ovo me smeta: propuh, hladnoća, dugo sjedenje u jednom položaju, tipkanje, miš i neki položaji vratne kralježnice.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.08.2011. at 22:14

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zakašnjeli poklon za rođendan
    i posljedica netrčanja

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se sa Strobery. I meni ovo miriši na nekakvu neuralgiju
    Koga su vuci klali ...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni se to događa pod redovno a glavni uzroci su propuh, klima i dugotrajno sjedenje pred kompom.
    ibuprofen spašava glavu, olakšanje je trenutno. zatim puno mi pomaže plivanje, a sve ostalo jako malo ili na jako kratki period.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ako ti je bol od reume ili stara povreda ruke mazio GAVEZ kremom(crna krema)a ako je upala misica ili se neki zivac uklijestio opet gavez ali zuto-zelena krema mirise na mentol....ovo je jako dobro krema i meni uvijek pomaze a posto covjek kad boli proba sve sto mu dodje pod ruku onda probaj i ovo ako nece pomoc nece ni skodit...ja ti zelim da se sto prije rijesis bola.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja mama spas nađe u voltaren kremi, ketonalima i maršićevoj masti. Ponekad polar ice gel - ali kaže da ju koža iritira nakon par dana mazanja.
    I ja ti želim da se što prije rješiš bola

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo jeremije natrag s dobrim vijestima
    izgleda da sam se ipak udarila u nesto (ili nesto u mene, pretpostavljam da sam se morala u moru udarit, ako nisam skuzila) jer me boli jos uvijek, ali ne jako,
    tek toliko da smeta kako micem rukom ili kad uprem prstom u jednu tocku s vanjske strane lakta

tako da sam mirna, nisu me jos zadesili artritisi, neuralgije i sl

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad kad se grozna bol vratila, postavila sam si dijagnozu - teniski lakat, KAKO VAM TO NIJE PALO NA PAMET PRIJE???

kako si pomoci u takvim situacijama?
    vidim neke vjezbe na netu, ali za vjezbanje trebam izabrati neki drugi trenutak, a ne ovaj kad grizem sve oko sebe od muke
    slala sam mm po voltaren, tamo mu teta preporucila neku knjigu o povezanosti tijela i duse, nju prestalo boljet kad je procitala

ova bol mene cini tako zivcanom, najolje bi me bilo negdje zatvoriti. u kusine. da ne ozlijedim sebe i druge.
    opet ponavljam, jadni ljudi koji to trebaju svakodnevno trpiti

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

čekaj, jesi ti uopće išla kod dr ili samo googlaš?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam isla kod doktora, fizioterapeutkinja mi je rekla da je to to

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ako trebaš, posudim ti tens
    nije neka profi ludnica ali ti ga fizioterapeutkinja može namjestit i reć kako da ga koristiš da ti pomogne
    ako hoćeš donesem ti ga sutra. nov je, neraspakiran
    meni još ne treba

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    slala sam mm po voltaren, tamo mu teta preporucila neku knjigu o povezanosti tijela i duse, nju prestalo boljet kad je procitala
    da ju je prestalo boliti kad je procitala

bit ce da si je ona bol umislila, pa sad kad se povezala nestala je, tj. kanalizirana je u vezi duse i tijela.

ivarica iskreno mi je zao sto te boli, jer znam kakav ti je tempo zadnje vrijeme.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam prije (pri prvoj aktualnosti) citala ovaj topic, al sad sam krenula od pocetka i bas citam i kontam si - ko da si zakonitog slusam... teniski lakat...

vidim da je i tebi prosvitlilo...

nemam te cime utjesit, nazalost....

jedino sto mm-u zna pomoc je nekakav ovdasnji sprej od eukaliptusa koji je toliko visenamjenski da ga mi doma jednostavno zovemo - sprej za namjestaj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •