Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 211

Tema: Premorena od ljetovanja....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možeš to reći onima starijima od 5; ovi mlađi teško da to mogu pojmiti.

I, želim znati gdje je ta plaža 20 sekundi od kuće

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

odmor ovisi uvelike o tome ideš li jedan tj. u kojem hoćeš iskoristiti svaki trenutak što samo po sebi nabija određeni stres jer već u startu imaš osjećaj da MORAŠ biti na kupanju ujutro i popodne. ako imaš recimo svoju viksu na moru ili roditelje pa ostaješ koliko hoćeš, naravno da si u startu oslobođen očekivanja da se iskupaš i odmoriš.
    jer znaš da ćeš to i tako uspjeti u 3-4 tjedna.
    zatim bitna sitnica, dob djece. s većima je to druga priča, ja s jednom na plaži sama stignem baš sve. i duge rute plivanja, koje sam jedva dočekala nakon 7 godina .
    do lani nije bilo šanse da se malo dalje otputim. em sam ja u strahu od utapanja, em dijete presigurno u sebe a ni plivti nije znala pošteno.
    pa kad je manje dijete, ne možeš bez kantica, loptica, lopatica i dr. pi...darija. a mene to ubija u pojam, to teglenje pol kuće i dvorišta.
    ove godine, ručnik, boca vode i vrećica voća, živjela jednostavnost!

a što se tiče roditelja koji ne mogu izorganizirati kupanje, što reći osim da nas ima ovakvih i onakvih, različiti smo i hvala Bogu na tome!
    imam jednu dragu prijateljicu, uspješnu jako u svojoj branši, autoritet među kolegama i pametna i briljantna ali veli ona meni u povjerenju da ne može shvatiti kako ja mogu kuhati ručak s djetetom u jednoj a kuhačom u drugoj ruci. da ona jednostavno ne može taman da joj život ovisi o tome . i žena sasvim ozbiljna. što hoću reći?
    da nisu svi za sve i nije to ništa za neko veliko isčuđavanje, neki ljudi su organizirani i spretni u hendlanju djece
    neki u nečem drugom, neki u svemu a pojedini u ničemu...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš to reći onima starijima od 5; ovi mlađi teško da to mogu pojmiti.

Da, naravno.

Pag - plaža Prosika.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni daj vlastiti apartman ili viksu i da vidiš kako ću ponovno zavoljeti ljetivanja. Ispod mjesec dana ne bih bila dolje. Nekako bih izmislila godišnji ako treba.
    Uopće se ne vidi da patim za vlastitim apartmanom.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da ne bilo zabune, ja ne ljetujem mjesec dana niti u svojoj kući/apartmanu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prosika? To je gradska paška plaža?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I u mojoj vali je plaža na izlazu iz dvorišta, i ima četvero iznajmljivača. Jedan je dalje, na minutu od plaže.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo je, iz zraka.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nama ovo ljetovanje bilo totalna noćna mora.
    od odmora ni o.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    E da, i trudim se - ako je ikako moguće - izbjegavati kuhanje i odlaske u velike nabavke, to je ono što mi najviše smeta na "odmoru". Dok je A. bio mlađi, kuhala sam, sad više ne (uostalom, on ionako najradije jede pizzu).
    I ja sam se ove godine riješila veeeelikog dijela kuhanja, posve slučajno... U apartmanu je bio električni roštilj na terasi i mm je preuzeo kuhaču u potpunosti - uz ćevape (samo jedna velika porcija) na njemu su se našle ribe od kojih smo neke čak i ulovili , palenta, patlidžani itd, pa se moje kuhanje svelo na rezanje paradajza i luka + eventualno juhu (radi mene, ne radi djece)... Nikad mi nije bilo bolje.

Epilog: kad smo se vratili u Zg, ja sam odjurila i kupila sličan roštilj i za doma. Ja trljam ruke, a mm cvate jer mu je to gušt. Godinama sam se pitala kako muža motivirati da participira u pripremi hrane, a sad se našlo rješenje. Volio je on to i prije, ali s ugljenom je to bilo komplicirano i nedovoljno često. Eto, našlo se rješenje (i ta stvar se čisti brzo i lagano). Ugodno s korisnim ! Sad se i doma mogu iživljavati sa salatama, a mm će dobiti vlastitu pregaču.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Evo je, iz zraka.
    mrzim te!
    ja sam u stinivu uvijek dolazila s mora i spavala na moru, kuća trebala nije...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    nama ovo ljetovanje bilo totalna noćna mora.
    od odmora ni o.
    pa ti imaš novorođenče, pobogu
    ja ne znam, što vaša djeca od 4-5 godina ne vole plivati ili što, pokušavam zamislit situaciju u kojoj ne mogu čitati s jednim djetetom, mužem i mamom (npr.)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To ti je situacija u kojoj si nesposoban reći djetetu 'i mama je na odmoru', ja bih rekla da je u tome stvar (kod mene definitivno je)

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni ove godine bilo predobro: Vir kuca bez struje s dvoje klinaca- petogodisnjakinjom koja je taman proplivala i malisanom od 16 mjeseci...
    Djeca bila prezadovoljna Mama postoji samo za njih

Kuhanje: variva s malo mesa
    Spemanje: minimalno
    Odjeca: pojela ju velika crna vreca (koja se prala u Zg)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Prosika? To je gradska paška plaža?
    Da. Za divno čudo, čista i vrlo ugodna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Drago mi je čuti, nisam se tamo kupala sigurno 20 godina, a nekad to zaista nije bila čista plaža, znači da su je uredili.

(Inače, na Pagu su plaže uglavnom takve - pješčane i sa postepenim ulazom u more, i bez hlada. Meni se to ne sviđa, ali za djecu je dobro, jedino što su velike gužve pa je opet nemoguće ostaviti dijete bez nadzora)

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Evo je, iz zraka.
    prekrasno!!
    mi smo zadnje 4 godine, do ove kad smo bili na Braču, ljetovali u uvali Solotuša kod Bogomolja
    to je odmor i ljetovanje
    nije mi ni ove godine bilo tlaka, ali nije to to što ja želim od ljetovanja i go
    ja želim da sa svoje terase siđem i okupam se u moru i sad opet tražim nešto takvo

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    pa ti imaš novorođenče, pobogu
    ali u našim knjigama piše da novorođenče spava po 20h dnevno
    Posljednje uređivanje od bucka : 30.08.2011. at 11:02

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je čuti, nisam se tamo kupala sigurno 20 godina, a nekad to zaista nije bila čista plaža, znači da su je uredili.

(Inače, na Pagu su plaže uglavnom takve - pješčane i sa postepenim ulazom u more, i bez hlada. Meni se to ne sviđa, ali za djecu je dobro, jedino što su velike gužve pa je opet nemoguće ostaviti dijete bez nadzora)
    Ova nije pješčana nego šljunčana (vrlo sitni obluci), s postupnim ulazom u more, ali ne preplitka i ima u izobilju hlada. Veću djecu se može ostaviti same na plaži.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bila mjesec dana na moru. Svaki dan idemo i ujutro i poslijepodne s klincima na plažu jer mi je tamo s njima lakše, oboje obožavaju more i ne izlaze iz njega, ne treba ih niš posebno zabavljati. Meni je presing boravak u stanu jer kada su velike vrucine djeca malo mogu biti vani a ova mala trazi aktivno bavljenje cijelo vrijeme (crtice ne gleda ). Slijedeca dva tjedna na Pagu je stvarno bio odmor za dusu i tijelo a cak je i muz svaki dan kuhao

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mrzim te!
    ja sam u stinivu uvijek dolazila s mora i spavala na moru, kuća trebala nije...
    Nemoj me mrzit, ja sam svaki dan skrušeno zahvalna što me, ničim zaslužnu, dopao takav luksuz (nije samo moje, nego i moje obitelji).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bit će, ako Bog da, opet jednom para i za jedrenje
    pa ćemo ti mahati
    ili otići zajedno na ribu u restoran do kojega moraš kroz more

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E, sad mi se već čini da ti pišeš o Veloj Stinivi, isto na Hvaru. Za tu kažu da je još ljepša. Ali i ova naša je raj.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Home vertex, ova zvone vala je za pet.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tvoja vala

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bome.
    Nisam nepismena, nego me komp zeza.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

seni

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod mene Apri, s prozora skočiš u more
    Dogovorimo se iduće ljeto pa slobodno dođi na odmor

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se ove godine prvi put zapravo odmorila na godišnjem - umjesto kod roditelja otišla sam sama s djecom u all inclusive resort.
    Ok, moji su već veliki, 5 i 9 godina, i s njima se sve lako dogovorim. Uživali su, ja sam uživala, stigla sam dvije knjige pročitati, nisam kuhala ni spremala a ni suđe prala, samo smo se kupali, šetali i odmarali.
    Mnogi moji prijatelji i poznanici nisu mogli vjerovati da idem sama s njih dvoje u drugu državu, na drugi kontinent i da se namjeravam odmoriti ali stvarno jesam. Meni su klinci zaista pravo društvo kad negdje idemo, osjećam se kao da idem s ekipom negdje i baš baš uživamo zajedno.
    Dočekala sam i to.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni je na moru super, nisam bar sama s njima po cijele dane nego je i mm.
    a i bar se na plaži lijepo zabavljaju u pijesku i plićaku, pa vrijeme brže prođe. nije da se odmorim, ali se niti ne umorim više nego kad sam doma.
    jedino me živcira pranje suđa, doma imam suđericu, a na godišnjem se uvijek naperem suđa za cijelu godinu.
    a svake godine bar jednom dnevno otplivam sama, uvijek se nekak izorganiziramo.
    i ne vučemo nikakve pretjerane stvari na plažu, sve stane u jednu torbu i na kišobran kolica.
    joj, ja bi opet na moreeeee

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Barbi, ja te kuzim skroz. Ja sam prije par godina skuzila da mogu ici s klincima jedino u all inclusive resort, za sto trenutno nemam love ili neki aranzman tipa kamp, gdje se zivi ležećki. Nikakvi apartmani ni hoteli. Ili sve ili ništa.
    Ja bih najradije u kamp, ali nemam svu kampersku opremu, tj. nemam dovoljno veliki sator pa nas to malo ometa.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Barbi, ja te kuzim skroz. Ja sam prije par godina skuzila da mogu ici s klincima jedino u all inclusive resort, za sto trenutno nemam love ili neki aranzman tipa kamp, gdje se zivi ležećki. Nikakvi apartmani ni hoteli. Ili sve ili ništa.
    Ja bih najradije u kamp, ali nemam svu kampersku opremu, tj. nemam dovoljno veliki sator pa nas to malo ometa.
    pričekaj zimu, kad budu stvarno jeftini šatori.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije to problem, nego dimenzije. Jos nisam kod nas nasla sator za 8-10 ljudi, a da ne kosta ko svetorpetrakajgana. Ovi manji stvarno budu povoljni, mozda da uzmeno dva manja, hmmm..

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dva manja, nego šta! Ja bih sigurno tako.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marta, krevete na kat ovako> http://www.ebay.com.au/itm/CAMPING-B...item4cf9b52c84 pa na prostoru za dvoje smjestis cetvero

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pregenijalno!
    kakva sve oprema za kamp postoji, svaki puta se raspametim.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, ovi su super jer se mogu rastaviti i koristiti svaki posebno. mi imamo dva seta (obviously ) i posteno velik sator (u kojem bi, i bez kreveta na kat, moglo spavat 10ak ljudi)...

mene umori hrana. ne toliko sama priprema i raspremanje (mm sudjeluje u dobrom dijelu pripreme jer obozava rostiljanje, klinci peru sudje), nego planiranje i nabava... ubi me u pojam. trebala bi na neki kratki tecaj

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i naš šator je dosta velik, za nuždu može spavati 8 ljudi. šestero glatko. ali spava nas troje
    od opreme imamo najnužnije, sve vrlo kvalitetno i pomno birano, posebno šator.
    jednom. jednom kada kupim veeeliki auto, pokupovat ću si sve pi*aboce od opreme koje si želim

pretpostavljam da je prehrana kompliciranija kada je obitelj brojnija, zbog uzrasta djece ili njihovih želja?
    osobno mi nije nešto komplicirano smisliti jelovnik, čak i po 4 dana unaprijed. čak jednostavnije nego doma jer sam samo na to usredotočena: u se, na se..

mm svako jutro ide na placu, donosi ribu, povrće, kruh, mlijeko i voće samo za taj dan. eventualno malo viška.
    ja kuham, suđe peremo naizmjence.
    eh, kako je brzo prošlo...

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kako dobro razumijem naslov ove teme..
    ja sam bila s klincima na ljetovanju, samohrana sam mama.
    dakle, sve je podređeno njima: rano se bude jer su uzbuđeni ići na plažu, pa dok ih sve namažem, pa pazim na plaži, pa ručak, a da ne govorim o nošenju stvari iz dućana..
    ja sam bila premorena ali djeca zadovoljna. narast će oni.. brže no što mislimo (bar se nadam )

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh, adiomare, al mi ne bi ljetovali na betonu i asfaltu

mi bi (citaj to kao "mm") najradije kampirao u bushu. a onda moras pripremit hranu i ponijet sve sa sobom. oni kampovi koji su nam po lokaciji zanimljivi cesto nemaju strujne prikljucke, pa sve to komplicira prehranu...

mozda je samo problem u tome sto sam ja vrlo friska kampirusa, jos mogu svoja kampiranja nabrojat na jednu ruku mozda bih, kontrolfrikusa sto jesam, trebala te dijelove pripreme i organizacije samo prepustit onome koji ima par desetljeca iskustva vise od mene...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    , trebala te dijelove pripreme i organizacije samo prepustit onome koji ima par desetljeca iskustva vise od mene...
    e, zato bih se ja prikrpala Adio Mare
    o
    ve godine smo, na putu do plaže, svakodnevno prolazili 4 puta korz medulinski kamp
    dakle, kako ti ljudi uživaju, baš sam im zavidjela
    ali, morala bih pored sbe eimati iskusne kampere jerbo mi ni klin zabiti u zemlju ne znamo

da se razumijemo, ja sam fina guxica, ja bih radije imala onaj veeeeliki van sa svom opremom...
    ali bih, uz dobro društvo, preživjela i šatore
    i, mislim da bi takva vrsta ljetovanja mogla biti bez ikakvoga stresa
    osim u trenucima kada bi trebalo otići u zajednički wc
    to vjerojatno ne bih preživjela

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kakav beton i asfalt?! nemoj vrijeđat!
    šalim se
    guglala sam bush camp i imam što vidjeti. sigurna sam da ima svojih draži

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i, mislim da bi takva vrsta ljetovanja mogla biti bez ikakvoga stresa
    osim u trenucima kada bi trebalo otići u zajednički wc
    to vjerojatno ne bih preživjela
    kampiranje ne poznaje stres, tu si u pravu - bar u mom slučaju.
    već mi je ale rekla da ne bi preživjela zajednički wc. je, vjerujem da nekome to može biti veliki problem.
    a uvijek možeš nositi svoj kemijski wc.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovakav imamo mi

http://upload.ecvv.com/upload/Produc...9431732174.jpg plus jos jedan ovaj prednji mrezasti nastavak...

mene jos uvijek izmori to pakiranje i raspakiravanje. nosimo puno stvari, mm cesto kaze - ma ubaci, sta smeta, nek imamo. a ja bi rado reducirala masu toga... a onda kad dodjemo, bude mi zao ako nismo ponijeli... zelena sam jos...

sad kad smo se definirali, sad cemo pocet ulagat u pravu opremu, vec imamo dosta toga, al ima jos dosta stvari koje nam trebaju...

i uvijek mi je smijesno kako ljudi komentiraju da je kampiranje za "siromasne"... a kad zbrojis koliko kosta sva oprema koja ti treba, i to bez nekih ekstravagancija, altroche all inclusiv na tenerifima

isto kao kad kazu da su "bajkeri" najgori turisti - oni koji dodju na motoru s par majica i dva para hlaca za presvuc, a sve ostalo moraju platit - ti su losi...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ne bih preživjela, ako bi puhnuo vjetar.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

isto kao što su biciklisti neka tamo sirotinja koja nema auto, kamperi isto nemaju za hotel, oni s kajakom nemaju za poštenu barku a kad tamo, onaj tko zna, kuži da su bicikli vrijednosti prosječne honde.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svake godine dio godisnjeg odvojim za kampiranje, to mi je jedini pravi odmor
    ne mislim da je to izbor za svakog, nikako, ali ja doslovno osjecam kako se moje tijelo puni :duracel: kad lezim na zemlji, a izmedju mene i neba nista
    vazno mi je pritom, ako je ikako moguce, da smo sami u kampu

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovi su dobri, cvrsti i visoki, mozes hodat unutra. mi, doduse, ne koristimo sve ove anexe koji postoje, mozda da se negdje usidrimo na mjesec dana, ali za jedan/dva tjedna, previse je posla...

ovako izgleda s druge strane> http://img.diytrade.com/cdimg/393727...nt_trailer.jpg

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivka, ovdje ne bi dugo trazila :D

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    i uvijek mi je smijesno kako ljudi komentiraju da je kampiranje za "siromasne"... a kad zbrojis koliko kosta sva oprema koja ti treba, i to bez nekih ekstravagancija, altroche all inclusiv na tenerifima
    mislim da vise nitko to ne komentira
    pa u robinzonskom kampu (samo ti, trava i zvijezde) nocenje ti dodje vise nego u apartmanu metar od mora

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •