Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 211

Tema: Premorena od ljetovanja....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    tko o čemu, ana.m o seksu!
    Nisam znala ka drugo da stavim kad ni ne ronim, niti pecam!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    zaaaaakon!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A da ti je MM koji kad se jednom ne ode na plažu uvrijeđeno kaže: Dobro, onda možemo i u Zagreb! (55 dana je bio na moru ove godine!)
    Ja bi mu odma rekla da slobodno ide doma. Prije nego bi rečenicu završio. Vas pressing umori, a ne ljetovanje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se zezam, meni je to smiješno, a da i nije ne bih mu rekla da ide doma jer ako je on 55 dana na moru onda mi je i dijete toliko dana na moru.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je jedini zakon na ljetovanju da se ništa ne mora. Sve ide ležerno, kako nam u tom trenutku paše i kako se dogovorimo. Pritisak zbog odlaska na plažu ne podnosim - srećom imam istomišljenike u obitelji. Ranoranioci iz obitelji odu se okupati čim se probude, a spavalice ostaju u miru spavati. Poslije se može otići na neku kavicu ili sladoled, izlet ili šetnju, pa pojesti nešto skuhano na brzinu ili otići jesti van. Na plažu se obično ide poslijepodne, ali ni to se ne mora.

Sinak vrijedi za desetoricu; uvijek je bio na turbo pogon i nije se smjelo ni sekunde oka skinuti s njega. Zato smo do njegove četvrte godine ljetovali u Lumbardi i vodili ga na Pržinu na kojoj se zbilja teško može nešto loše dogoditi. Kupali smo se s njim, jer nikad nije htio leptiriće ili smo ga stavili u mali napuhani čamčić, u majici i s kapicom, gurali ga između sebe i plivali. Kad je navršio pet godina moglo se već ići i na zahtjevnije plaže, ali smo ga uvijek pazili, jer i dalje nije nosio leptiriće, a nije još znao plivati. Poslije kad je došla i cura, također na turbo pogon, bilo je slično - morali smo ih paziti, ali je i nama bilo OK. Nastojala sam uvijek pomiriti njihovo poimanje odmora s mojim - njihovo - igra u moru i na plaži; moje - čitanje u hladu. Kako koje godine, ali uspijevala sam i to. Uvijek su išli rano spavati, pa sam čitala makar navečer, na terasi. Prošle godine, kad su bili 9 i 10 prvi put sam čitala i na plaži, jer su postali dobri plivači i pouzdani su, u smislu da se neće nikamo otputiti a da se ne jave. Ove godine je bilo još bolje: plaža na 20 sekundi od kuće, vrlo sigurna i ugodna za djecu. Išli smo s njima kad smo htjeli, ali smo ih puštali i same na plažu i u park. Ponekad smo ih odvukli na izlet na odredište koje je nas zanimalo, a zauzvrat smo par puta istrpjeli i iskeširali za luna-park. Pročitala sam masu knjiga - bio je to moj savršeni odmor.

Moja djeca spadaju u jako nemirne i zahtjevne, ali ipak uvijek sam uspijevala ostaviti makar malo prostora za sebe i svoje želje i potrebe. Nisam jako zahtjevna jer niti ne očekujem da s djecom mogu živjeti kao kad ih nisam imala niti to želim. Ali, za te svoje male zahtjeviće tražim razumijevanje. Jedna mama je napisala da djeci kaže da je i ona na odmoru: tako isto i ja.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

odmor ovisi uvelike o tome ideš li jedan tj. u kojem hoćeš iskoristiti svaki trenutak što samo po sebi nabija određeni stres jer već u startu imaš osjećaj da MORAŠ biti na kupanju ujutro i popodne. ako imaš recimo svoju viksu na moru ili roditelje pa ostaješ koliko hoćeš, naravno da si u startu oslobođen očekivanja da se iskupaš i odmoriš.
    jer znaš da ćeš to i tako uspjeti u 3-4 tjedna.
    zatim bitna sitnica, dob djece. s većima je to druga priča, ja s jednom na plaži sama stignem baš sve. i duge rute plivanja, koje sam jedva dočekala nakon 7 godina .
    do lani nije bilo šanse da se malo dalje otputim. em sam ja u strahu od utapanja, em dijete presigurno u sebe a ni plivti nije znala pošteno.
    pa kad je manje dijete, ne možeš bez kantica, loptica, lopatica i dr. pi...darija. a mene to ubija u pojam, to teglenje pol kuće i dvorišta.
    ove godine, ručnik, boca vode i vrećica voća, živjela jednostavnost!

a što se tiče roditelja koji ne mogu izorganizirati kupanje, što reći osim da nas ima ovakvih i onakvih, različiti smo i hvala Bogu na tome!
    imam jednu dragu prijateljicu, uspješnu jako u svojoj branši, autoritet među kolegama i pametna i briljantna ali veli ona meni u povjerenju da ne može shvatiti kako ja mogu kuhati ručak s djetetom u jednoj a kuhačom u drugoj ruci. da ona jednostavno ne može taman da joj život ovisi o tome . i žena sasvim ozbiljna. što hoću reći?
    da nisu svi za sve i nije to ništa za neko veliko isčuđavanje, neki ljudi su organizirani i spretni u hendlanju djece
    neki u nečem drugom, neki u svemu a pojedini u ničemu...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možeš to reći onima starijima od 5; ovi mlađi teško da to mogu pojmiti.

I, želim znati gdje je ta plaža 20 sekundi od kuće

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Možeš to reći onima starijima od 5; ovi mlađi teško da to mogu pojmiti.

Da, naravno.

Pag - plaža Prosika.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod mene Apri, s prozora skočiš u more
    Dogovorimo se iduće ljeto pa slobodno dođi na odmor

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se ove godine prvi put zapravo odmorila na godišnjem - umjesto kod roditelja otišla sam sama s djecom u all inclusive resort.
    Ok, moji su već veliki, 5 i 9 godina, i s njima se sve lako dogovorim. Uživali su, ja sam uživala, stigla sam dvije knjige pročitati, nisam kuhala ni spremala a ni suđe prala, samo smo se kupali, šetali i odmarali.
    Mnogi moji prijatelji i poznanici nisu mogli vjerovati da idem sama s njih dvoje u drugu državu, na drugi kontinent i da se namjeravam odmoriti ali stvarno jesam. Meni su klinci zaista pravo društvo kad negdje idemo, osjećam se kao da idem s ekipom negdje i baš baš uživamo zajedno.
    Dočekala sam i to.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ne bi koristila plinsku svjetiljku
    trosi kartusu (opet, novac, okolis), a i opasna je kraj toliko djece
    led solarne ili koje se navijaju i pune su sad jako povoljne, djecji rodjendan - svjetiljka
    Posljednje uređivanje od ivarica : 31.08.2011. at 17:19

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu vec izmisliti sebi neki drugi posao dok se pakiramo
    iako, u pravu si, kad se kampira na divlje, spremanje satora je puno veca frka od postavljanja

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni daj vlastiti apartman ili viksu i da vidiš kako ću ponovno zavoljeti ljetivanja. Ispod mjesec dana ne bih bila dolje. Nekako bih izmislila godišnji ako treba.
    Uopće se ne vidi da patim za vlastitim apartmanom.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da ne bilo zabune, ja ne ljetujem mjesec dana niti u svojoj kući/apartmanu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svake godine dio godisnjeg odvojim za kampiranje, to mi je jedini pravi odmor
    ne mislim da je to izbor za svakog, nikako, ali ja doslovno osjecam kako se moje tijelo puni :duracel: kad lezim na zemlji, a izmedju mene i neba nista
    vazno mi je pritom, ako je ikako moguce, da smo sami u kampu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prosika? To je gradska paška plaža?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo je, iz zraka.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Evo je, iz zraka.
    mrzim te!
    ja sam u stinivu uvijek dolazila s mora i spavala na moru, kuća trebala nije...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mrzim te!
    ja sam u stinivu uvijek dolazila s mora i spavala na moru, kuća trebala nije...
    Nemoj me mrzit, ja sam svaki dan skrušeno zahvalna što me, ničim zaslužnu, dopao takav luksuz (nije samo moje, nego i moje obitelji).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam listu za kampiranje, nju svake godine isprintam i prekrizim ono sto necemo nositi
    kamperska kuhinja je uvijek spremna, slozena u jednoj velikoj plasticnoj kutiji i samo se spusta u auto
    tako da nam je pakiranje prilicno jednostavno

ovih dana kupit cemo krovnu kutiju i nosace za bicikle za zada (bicikli su isli gore, pa je moglo ili jedno ili drugo), tako da dogodine ocekujem da ce nam sve biti jos i lakse i jednostavnije

jos samo da je nac lokacije, ove o kojima litala govori

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Evo je, iz zraka.
    prekrasno!!
    mi smo zadnje 4 godine, do ove kad smo bili na Braču, ljetovali u uvali Solotuša kod Bogomolja
    to je odmor i ljetovanje
    nije mi ni ove godine bilo tlaka, ali nije to to što ja želim od ljetovanja i go
    ja želim da sa svoje terase siđem i okupam se u moru i sad opet tražim nešto takvo

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prosika? To je gradska paška plaža?
    Da. Za divno čudo, čista i vrlo ugodna.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I u mojoj vali je plaža na izlazu iz dvorišta, i ima četvero iznajmljivača. Jedan je dalje, na minutu od plaže.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To ti je situacija u kojoj si nesposoban reći djetetu 'i mama je na odmoru', ja bih rekla da je u tome stvar (kod mene definitivno je)

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni ove godine bilo predobro: Vir kuca bez struje s dvoje klinaca- petogodisnjakinjom koja je taman proplivala i malisanom od 16 mjeseci...
    Djeca bila prezadovoljna Mama postoji samo za njih

Kuhanje: variva s malo mesa
    Spemanje: minimalno
    Odjeca: pojela ju velika crna vreca (koja se prala u Zg)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Drago mi je čuti, nisam se tamo kupala sigurno 20 godina, a nekad to zaista nije bila čista plaža, znači da su je uredili.

(Inače, na Pagu su plaže uglavnom takve - pješčane i sa postepenim ulazom u more, i bez hlada. Meni se to ne sviđa, ali za djecu je dobro, jedino što su velike gužve pa je opet nemoguće ostaviti dijete bez nadzora)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Drago mi je čuti, nisam se tamo kupala sigurno 20 godina, a nekad to zaista nije bila čista plaža, znači da su je uredili.

(Inače, na Pagu su plaže uglavnom takve - pješčane i sa postepenim ulazom u more, i bez hlada. Meni se to ne sviđa, ali za djecu je dobro, jedino što su velike gužve pa je opet nemoguće ostaviti dijete bez nadzora)
    Ova nije pješčana nego šljunčana (vrlo sitni obluci), s postupnim ulazom u more, ali ne preplitka i ima u izobilju hlada. Veću djecu se može ostaviti same na plaži.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo sa sudjem uvijek 1:1, ko god da ga pere
    pa to je prilika za meditaciju
    jos ako ga u potoku peres (a nitko ne ocekuje da je cisto, jer ne koristite detergent)

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bila mjesec dana na moru. Svaki dan idemo i ujutro i poslijepodne s klincima na plažu jer mi je tamo s njima lakše, oboje obožavaju more i ne izlaze iz njega, ne treba ih niš posebno zabavljati. Meni je presing boravak u stanu jer kada su velike vrucine djeca malo mogu biti vani a ova mala trazi aktivno bavljenje cijelo vrijeme (crtice ne gleda ). Slijedeca dva tjedna na Pagu je stvarno bio odmor za dusu i tijelo a cak je i muz svaki dan kuhao

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bit će, ako Bog da, opet jednom para i za jedrenje
    pa ćemo ti mahati
    ili otići zajedno na ribu u restoran do kojega moraš kroz more

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E, sad mi se već čini da ti pišeš o Veloj Stinivi, isto na Hvaru. Za tu kažu da je još ljepša. Ali i ova naša je raj.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Home vertex, ova zvone vala je za pet.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bome.
    Nisam nepismena, nego me komp zeza.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tvoja vala

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

seni

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobri lonci tj pravi lonci za kampiranje su ti srz kamperske kuhinjske opreme
    ulaze jedan u drugi pa zauzimaju malo mjesa, namjestaju se jedan na drugi da se lakse kuha/grije, imaju tanko dno pa se hrana brzo kuha i plin ne trosi, u lonce jednostavno moras uloziti ako ides autom na kampiranje i ako - kuhas

frizider ne nosimo jer ga nemamo gdje drzati niti gdje puniti (nikad ne uzimamo struju u kampu, a automobil parkiramo dalje)
    nadjemo mjesto gdje nema mrava i tamo okacimo mrezu s hranom, a onu koju mozemo drzimo u vodi

stolice i stol nemamo
    ne da nosimo nego uopce nemamo, jer uvijek u kampovima imas nacina za sjesti i jesti, makar na kamen ili na dekicu

kupili smo plinsku bocu od tri litre, na nju se stavi kolo. ona je super jer je stabilna i ne znam kako velik lonac bio, nece se prevrnuti
    i sigurno ce izdrzati cijelo kampiranje, ne trebas se bojati da ce se potrositi
    kartuse su bacanje novaca
    ok je imati jednu, za npr skuhati kavu dok se nesto drugo krcka

vazno je i napraviti listu jela koja ces kuhati

ali, kako sam rekla - lonci i posudje, preporucam bas ono za kampiranje, ne seflu kojoj je puko dio pa ti je za baciti jer je i glomazna i teska i samo ti smeta
    ja sam se opremila svakakvim perverzijama, pa imam i pravi kamperski lonac za kavu i pazi sad - toster

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni je na moru super, nisam bar sama s njima po cijele dane nego je i mm.
    a i bar se na plaži lijepo zabavljaju u pijesku i plićaku, pa vrijeme brže prođe. nije da se odmorim, ali se niti ne umorim više nego kad sam doma.
    jedino me živcira pranje suđa, doma imam suđericu, a na godišnjem se uvijek naperem suđa za cijelu godinu.
    a svake godine bar jednom dnevno otplivam sama, uvijek se nekak izorganiziramo.
    i ne vučemo nikakve pretjerane stvari na plažu, sve stane u jednu torbu i na kišobran kolica.
    joj, ja bi opet na moreeeee

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iglu sport, najbolja adresa za potrositi novce
    http://www.iglusport.hr/katalog_proizvoda.asp?id=132

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    iglu sport, najbolja adresa za potrositi novce
    http://www.iglusport.hr/katalog_proizvoda.asp?id=132
    ivarice, pratim te pozorno
    baš sam ovo ljeto muža nagovarala da krenemo kampirati

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pogledala sam cijene satora - kad me nije kolpalo. Idem trazit po ebayu pa da saljem prijateljici.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kazem ti da muza treba pridobit prvo, onda tek u Robinzone.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hehe, nije bas tolika kugla, ali nas ima ko Rusa.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, mislim da mi treba nesto vako:
    http://www.ebay.de/itm/Salewa-Midway...item2eb71a7cda

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Barbi, ja te kuzim skroz. Ja sam prije par godina skuzila da mogu ici s klincima jedino u all inclusive resort, za sto trenutno nemam love ili neki aranzman tipa kamp, gdje se zivi ležećki. Nikakvi apartmani ni hoteli. Ili sve ili ništa.
    Ja bih najradije u kamp, ali nemam svu kampersku opremu, tj. nemam dovoljno veliki sator pa nas to malo ometa.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Barbi, ja te kuzim skroz. Ja sam prije par godina skuzila da mogu ici s klincima jedino u all inclusive resort, za sto trenutno nemam love ili neki aranzman tipa kamp, gdje se zivi ležećki. Nikakvi apartmani ni hoteli. Ili sve ili ništa.
    Ja bih najradije u kamp, ali nemam svu kampersku opremu, tj. nemam dovoljno veliki sator pa nas to malo ometa.
    pričekaj zimu, kad budu stvarno jeftini šatori.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali sve te kupovine mogu doci kasnije, za pocetak vam je stvarno dovoljan jos samo sator
    tj dva

vidjam ljude koji dolaze s djecom pa slazu dva satora
    ili zato jer ne stanu ili jer ih ne zele vidjeti

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije to problem, nego dimenzije. Jos nisam kod nas nasla sator za 8-10 ljudi, a da ne kosta ko svetorpetrakajgana. Ovi manji stvarno budu povoljni, mozda da uzmeno dva manja, hmmm..

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dva manja, nego šta! Ja bih sigurno tako.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marta, krevete na kat ovako> http://www.ebay.com.au/itm/CAMPING-B...item4cf9b52c84 pa na prostoru za dvoje smjestis cetvero

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •