E da, i trudim se - ako je ikako moguće - izbjegavati kuhanje i odlaske u velike nabavke, to je ono što mi najviše smeta na "odmoru". Dok je A. bio mlađi, kuhala sam, sad više ne (uostalom, on ionako najradije jede pizzu).
E da, i trudim se - ako je ikako moguće - izbjegavati kuhanje i odlaske u velike nabavke, to je ono što mi najviše smeta na "odmoru". Dok je A. bio mlađi, kuhala sam, sad više ne (uostalom, on ionako najradije jede pizzu).
I ja sam se ove godine riješila veeeelikog dijela kuhanja, posve slučajno... U apartmanu je bio električni roštilj na terasi i mm je preuzeo kuhaču u potpunosti - uz ćevape (samo jedna velika porcija) na njemu su se našle ribe od kojih smo neke čak i ulovili, palenta, patlidžani itd, pa se moje kuhanje svelo na rezanje paradajza i luka + eventualno juhu (radi mene, ne radi djece)... Nikad mi nije bilo bolje.
Epilog: kad smo se vratili u Zg, ja sam odjurila i kupila sličan roštilj i za doma. Ja trljam ruke, a mm cvate jer mu je to gušt. Godinama sam se pitala kako muža motivirati da participira u pripremi hrane, a sad se našlo rješenje. Volio je on to i prije, ali s ugljenom je to bilo komplicirano i nedovoljno često. Eto, našlo se rješenje (i ta stvar se čisti brzo i lagano). Ugodno s korisnim! Sad se i doma mogu iživljavati sa salatama, a mm će dobiti vlastitu pregaču.