-
Meni je jedini zakon na ljetovanju da se ništa ne mora. Sve ide ležerno, kako nam u tom trenutku paše i kako se dogovorimo. Pritisak zbog odlaska na plažu ne podnosim - srećom imam istomišljenike u obitelji. Ranoranioci iz obitelji odu se okupati čim se probude, a spavalice ostaju u miru spavati. Poslije se može otići na neku kavicu ili sladoled, izlet ili šetnju, pa pojesti nešto skuhano na brzinu ili otići jesti van. Na plažu se obično ide poslijepodne, ali ni to se ne mora.
Sinak vrijedi za desetoricu; uvijek je bio na turbo pogon i nije se smjelo ni sekunde oka skinuti s njega. Zato smo do njegove četvrte godine ljetovali u Lumbardi i vodili ga na Pržinu na kojoj se zbilja teško može nešto loše dogoditi. Kupali smo se s njim, jer nikad nije htio leptiriće ili smo ga stavili u mali napuhani čamčić, u majici i s kapicom, gurali ga između sebe i plivali. Kad je navršio pet godina moglo se već ići i na zahtjevnije plaže, ali smo ga uvijek pazili, jer i dalje nije nosio leptiriće, a nije još znao plivati. Poslije kad je došla i cura, također na turbo pogon, bilo je slično - morali smo ih paziti, ali je i nama bilo OK. Nastojala sam uvijek pomiriti njihovo poimanje odmora s mojim - njihovo - igra u moru i na plaži; moje - čitanje u hladu. Kako koje godine, ali uspijevala sam i to. Uvijek su išli rano spavati, pa sam čitala makar navečer, na terasi. Prošle godine, kad su bili 9 i 10 prvi put sam čitala i na plaži, jer su postali dobri plivači i pouzdani su, u smislu da se neće nikamo otputiti a da se ne jave. Ove godine je bilo još bolje: plaža na 20 sekundi od kuće, vrlo sigurna i ugodna za djecu. Išli smo s njima kad smo htjeli, ali smo ih puštali i same na plažu i u park. Ponekad smo ih odvukli na izlet na odredište koje je nas zanimalo, a zauzvrat smo par puta istrpjeli i iskeširali za luna-park. Pročitala sam masu knjiga - bio je to moj savršeni odmor.
Moja djeca spadaju u jako nemirne i zahtjevne, ali ipak uvijek sam uspijevala ostaviti makar malo prostora za sebe i svoje želje i potrebe. Nisam jako zahtjevna jer niti ne očekujem da s djecom mogu živjeti kao kad ih nisam imala niti to želim. Ali, za te svoje male zahtjeviće tražim razumijevanje. Jedna mama je napisala da djeci kaže da je i ona na odmoru: tako isto i ja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma