-
izdajanje u bolnici
Trebam pomoć za svoju frendicu koja je u bolnici i nemože nikako postaviti ovo pitanje,a pošto ja nisam dovoljno kompetentna,ali pobornica dojenja ,molm vas da nam hitno pomognete.Rodila je 18.01.2006.,malička je dobila žuticu pa još moraju ostati.Pošto u V. bolnici bebe prvo nahrane a onda tek donesu mamama,malička ponekad uopče neće ništa povući.Ja sam joj rekla da se obavezno masira i izdaja sa izdajalicom jer grudi su joj ko kamen,pa da nebi imala problema.Izvjesna sestra u bolnici joj je rekla da na izdajalicu mora u roku od 10 min izdojiti 100ml iz svake dojke?!!!!
Da li je to moguče?
I još su joj bradavice uvučene,pa sam joj rekla za niplette od (kršitelj koda)a,ako netko ima i oko toga savjet,bile bi vam zahvalne neizmjerno.
Molim vas za što hitnije odgovore jer mi je novopečena majčica u frci,a pošto ste meni neizmjerno pomogle,molim vas da pomognemo i njoj.Hvala
KIAN,21.10.2005.
-
možda bi bilo najbolje da nazoveš na Rodin sos telefon pa da ti tamo kažu je cure rade i tak pa možda nisu na netu.Broj je 091-22-77-220
-
Kao sto Romina rece, najbolje bi bilo da nazove SOS telefon danas i da sve svoje dileme rijesi direktno sa savjetnicom.
U medjuvremenu par sitnica:
- ukoliko beba ne doji, svakako bi se morala izdajati (obje dojke) - kolicina izdojenog mlijeka NE mora biti 100 ml
- beba koja ima zuticu se mora buditi za hranjenje - one znaju biti prepospane da bi same trazile jesti
-
rok je po povratku iz rodilišta zbog jakih ragada 10 dana bio na adaptiranom, a ja sam u međuvremenu izdajala da održim mlijeko (ručno, jer izdajalica nije dolazila u obzir). i izdajala sam kap po kap, po cijele dane, i to nikada (u cijelom danu) nije bilo više od 50-60ml! nakon toga, rok se normalno vratio na prsa - prvo kombinirano, a kad smo se uhodali i produkcija mlijeka povećala - isključivo prsa!
nego, imam (imala sam) ogromne grudi po porodu i uvučene bradavice koje su zbog velikoga naleta mlijeka postale još uvučenije i nije bilo šanse da mali primi i vuče. koristila sam šeširiće (nažalost, zbog njih su i nastale ragade), ali čim ta početna napetost zbog previše mlijeka prođe, grudi će splasnut i beba će lakše uhvatiti, a zatim i sama izvući bradavicu... moje su sad 1cm duge
!
a kad se samo sjetim da u rodilištu nisam mogla spavati od bolova u prsima koliko su nabrekle... i da sam još sva nikakva od carskog po noći išla u kupaonu polijevati ih vručom vodom da malo popusti...
sam nek ona masira i cijedi (ali ručno, ne izdajalicom) i sve će doć na svoje
...
p.s. nego, a da proba inzistirati na tome da joj donose malečku na podoj (pa ak ništa ne uspije povuć nek ju onda nahrane adaptiranim)?
-
sto se izdajanja u bolnici tice (ali SD): za djEcu koja imaju zuticu samo smo se izdajale nas tri koje smo inzistirale na tome. u odredjeno vrijeme kad su nas zvali na izdajanje samo dva puta dnevno (nije trabalo izdojiti na svakoj po 100ml, pa to nisam nikad ni mogla a dojim jos uvijek). no morala sam se jos dodatno izdajati
RODILJE KOJE SU SUTILE - DJECA SU IM BILA HRANJENA SAMO ADAPTIRANIM.
a sigurno su i nasima davali dodatno. nije bilo ni govora o tome da ni dotaknem svojeg luku a kamoli da ga podojim za vrijeme trajanja zutice. jooj, kako je to grozan feeling bio...
velike puse podrske tvojoj prijateljici.
-
mi smo isto imali žuticu na Svetom Duhu i nisu mi dali da joj dam svoje mlijeko, a gnjavila sam pedijatricu više puta, ona je bila vrlo neljubazna i govorila da to ne može zbog tehničih uvjeta, tako da sam morala bacati mlijeko koje sam u sobi izdojila(katastrofa užas osjećaj), ja sam probala rukama i nije mi dobro išlo, pa su mi donjeli u bolnicu posuđenu električnu izdajalicu(previše sam škrta da bi je kupila) i s njom je bilo ok, ali sam izdajala oko 50 ml, tako samo da malo popusti pritisak i da ne budu grudi ko kamen.
od kad smo došli kući samo dojimo i sve je ok
-
Osoblje foruma
thora,evo i tebe .Kako je tvoj malac i grčevi?Što se tiče žutice u bolnici i mi smo je imali.Klinci su pod UV lampama cijeli dan,i još im daju adaptirano te nisu zainteresirani za dojenje.Ja sam brojala sate kad će mu vrijednosti bilirubina početi padati da odemo kući i da uhodamo dojenje.
-
da, to su i meni poslije rekli kad sam ih pitala zasto tako malo mama izdaja za djecu s zuticom i zasto mi izdajamo samo jednom-dva puta dnevno.
imaju samo dvije-tri izdajalice navodno i izdajale smo u hodniku odjela na kojem su bebe. pa kad bi nas bilo puno valjda ih je strah da ne 'zaprljamo' taj odjel.a ni sestara nema puno da nas 'cuvaju' ako dodjemo u vecem broju.
da, pedijatrica (s crvenom kratkom kosom) je bila jako neljubazan kad sam ju pitala za detaljnije stanje mog luke. jako sam se rasplakala mm-u pa je on digo frki, pa je dosla i sjela polraj mene i donijela Lukin karton i objasnjavala mi kako je i utjesila me.
inace nisam osoba koja dize frku, no tad me prao baby blues valjda pa mi je doslo 'spontano'. a na dojenje sam brijala kao da je pitanje zivota i smrti.
da je pitanje samo broja izdajalica, vjerujem da bi puno zena doniralo izdajalice bolnicma, kad vec zbog sterilizacije ne daju da koristimo svoje. no pitanje je i prostora i osoblja. i pitanje je dobre volje.
ps. ja sam svoje izdojeno mlijeko popila 8) , na sto sejedno zena sa trecim djtetom zacudila 'evo, trece dijete a ja nikad nisam probala svoje mlijeko.' meni je bilo fino!
-
Meni su u Petrovoj Evu donosili sa sunčanja čim je pokazala da je gladna i onda ju vraćali na sunčanje. Doduše bebe su ionako gotovo stalno bile s nama, sa žuticom i bez nje.
-
Sirius imaš pp.Rekla sam frendici da obavezno nazove rodin telefon. Kaže da je dobila neke kapi kojima je ubrzala protok mlijeka i da malička vuče ko luda, sva sreća.Nadam se da će uskoro doma pa da se ustale jer će objema biti lakše.Puno hvala svim curam kaj su se javile sa savjetima.
KIAN,21.10.2005.
-
Ja sam se isto izdajala jer Lea nikako nije prihvaćala cicu (stalno je spavala zbog lagane žutice, cice pretvrde....)
Nitko mi nije rekao za izdajalicu, sama sam se sjetila, donio mi mm i tako smo krenule. Izdajala sam svaka 3 sata, najviše sveukupno 50 -70 ml. Pedijatrica je bila zadovoljna, rekla je da nema veze koliko uspijem izdojiti, neka se samo trudim. I onda preokret....izdojila bijednih 30 ml, Lei nije bilo dosta, stavila je na cicu i od tada do danas su nerazdvojne!
Inače, izdajale smo se sve tri u sobi, sestre su nam donosile tabletice za sterilizaciju.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma