-
antibebi pilule i spotting
Ne znam gdje da postavim pitanje u vezi ovog pa sam otvorila novu temu, dakle uzimam pilule između postupaka i jučer vidim da mi je krenuo spotting (imam još 5 pilula do kraja blistera), osjetim tu i tamo boluckanje u jajnicima, a pošto nisam pila te pilule 10 godina a i tad samo nakratko zanimaju me vaša iskustva jeli to normalno ili da se obratim ginekologu u ponedjeljak?
-
Ja bih rekla da je to skroz normalno. Mozda to cak pise i u uputama za pilule? Ako ne svugdje ces naci da prva tri mjeseca koristenja pilula moze doci do tzv. probojnog krvarenje, odnosno spottinga. U Mariborskom protokolu npr. takodjer predvidjaju tu mogucnost pa kazu da se u tom slucaju piju po dvije pilule. Obzirom da je tebi ostalo jos svega 5 pilula do kraja ovog cilula, po meni mozes nastaviti normalno po jednu.
Usput, koje pilule koristis?
-
Ok onda se ne budem zabrinjavala, piše cijeli niz nuspojava od bezopasnih do onih manje bezopasnih pa pitam dal je to nešto uobičajeno i bezopasno ili nije...pijem yaz nisam baš bila za njih ali mi je te dr. propisao
-
To je normalno u prvih par mjeseci uzimanja, ne brini, samo nastavi uobicajeno.
-
Sjecam se da sam davno imala spotting cijeli prvi mjesec kad sam uzimala pilule, tako da je to normalno.
-
Osoblje foruma
Imala sam i ja cijeli mjesec, do te mjere da mi je tesko bilo prepoznati kad je, zapravo, dosla mensturacija. Trajalo je samo taj prvi ciklus.
-
Hvala cure sad ste me utješile
-
Ja sam pila kontraceptive samo kao pripremu za dugi protokol
Prošle godine sam startovala 5 dc i nisam imala ama baš nikakve simptome, ni spotting ni druge stvari, a ove godine sam krenula 7 dc i imala spotting prvih pet-šest dana. Nakon 21dan mi je stigla M, brljava ali M sa svim propratnim simptomima- blagi bolni grčevi, češće stolice, itd. A nisam prekidala tabletice već nastavila po šemi bez prekida. Inače, iste tabletice sam koristila, Mikroginon. Izgleda da nema pravila
-
E tako su i meni blagi grčevi i sad se spoting pojačava, a šta ako meni to krvarenje sad pogoršava stanje sa endometriozom jer to je i jedini razlog zašto ih uzimam?
-
meni je taj spotting trajao 3 mjeseca, nakon toga je ginić zaključio da mi je preniska doza hormona i dao mi druge pilule. ja sam ih pila zbog kontracepcije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma