-
Izdajanje i pohrana mlijeka!
Imam pitanje vezane uz čuvanje mlijeka, naime, ranije se vraćam na posao i želim se izdajati, ali me interesira koliko dugo mjeseci izdojeno mlijeko može biti u zamrzivaču(ledu), a koliko dana u frižderu?
-
Preporučljivo je do 3 mjeseca na ledu, 24-30 sati u frižideru
-
-
-
da ne otvaram novu temu, planiram skupljati mljeko kada krenem na posao, pisem skupljati, a ne izdajati. jer, imam prejaki ld jos uvijek, kada doji od jedne, uvijek ide od druge i onda mogu sa tom drugom napuniti casicu za nekoliko trenutaka. do sada sam imala tetru na dojku na koju maleni ne doji. dali mogu tako skupljati mljeko ili moram izdajati? i dali mogu od nekoliko dojenja u jednoj posudi ili za svako "izdajanje" nova posuda?
-
Ne vidim razloga zašto bi trebala izdajati.
Što se posuda tiče, bitno je da ne miješaš mlijeko različitih temperatura. Tako da ono friško sakupljeno možeš u toj bočici ohladiti i tako pridodati onom već ohlađenom.
-
U čemu je najbolje čuvati izdojeno mlijeko? Čitala sam da je najbolje u staklu, pa sam mislila u onim malim teglicama od marmelade. Jeli dovoljno te teglice samo prokuhati ili?
-
ja sam čuvala u posudicama baš za to (ne smije se reklamirati), ali nema smisla plaćati toliko jer su skupe, kasno sam shvatila da isto mogu poslužiti one sterilne za mokraću iz ljekarne
Posljednje uređivanje od vidra : 16.09.2011. at 10:19
-
Da! Vidiš to mi nije palo na pamet. Iako nisam fan plastike, ali barem ih ne treba prokuhavati.
-
a jel se one onda mogu upotrebljavati više puta?
-
-
ja ne mislim izdajat više nikad u životu ( nadam se da bar tak bude). U moje vrijemeizdajanja,sam to radila i spremala u flašicu od iste izdajalice ( za dan) ,a smrzavala u običnoj vrećki s datumom i količinom,pa stavljala u još jednu vrećicu ( gdi su bile stare srmrzotine)
Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.09.2011. at 06:19
-
Meni se ne čine ok te sterilne za mokraću.
Plastika, kakva je to plastika kad nam ne valja niti ona od Jane više.
A ova sterilna sigurno nije namjenjena da se nešto pije iz nje. 
Eto, meni osobno se tako čini.
-
mame koje imaju bebe u inkubatoru, donose izdojeno mlijeko na odjel intenzivne baš u tim flašicama za mokraću sterilnim, to je u biti čašica za urinokulturu. Tako da ako može tamo može i za po doma.
-
Vjerujem da nije idealno rjesenje. Da sam konstantno i iskljucivo izdajala vjerojatno bi koristila staklene. Ovako za ovih desetak puta kad sam trebala izdojiti- posluzile su plasticne.
-
A što kad te plastične staviš u toplu vodu da zagriješ mlijeko? Zar to nije štetno?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma