Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: ledeni vjetar u okruglom kalupu

  1. #1
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno ledeni vjetar u okruglom kalupu

    jel netko pravio ledeni vjetar u kalupu za tortu?zanimaju me omjeri za biskvit i kremu?ili imate recept za tortu sličnog sastava??dakle kora od bjelanjaka, žuta krema i puno voća-lagana i sočna torta za ljetnje dana mi treba

  2. #2
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    LEDENA TORTA

    Tijesto: 5 tučenih bjelanjaka
    5 žlica brašna
    5 žlica šećera
    1/2 praška za pecivo

    Kad se ispeče, napraviti rupe s vilicom i preliti sa skuhanim sirupom od 1,5 šalica vode sa 1,5 šalica šećera.

    Krema: stući 5 žutanjaka, 5 žlica šećera, 5 žlica Gustina i malo mlijeka.
    Uliti u 1L zakuhanog mlijeka i kuhati 2-3 min.

    Kremu preliti preko biskvita i kad se ohladi, na vrh staviti dva tučena slatka vrhnja.

  3. #3
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    koji ti imaš recept? sa 9 jaja?
    ja sam za okrugli ledeni vjetar samo prepolovila pa pekla dva puta kore...promjer je 26 cm

    znači, isti recept...

    za samo 2 kata jel...

  4. #4
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    I ja sam radila isto ko blackberry, kalup 26cm.

  5. #5
    tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Iza...
    Postovi
    906

    Početno

    Ja sam radila isto u kalupu fi 26. Klasični recept sam podijelila na tri dijela i pekla tri kore svaku posebno.

  6. #6

  7. #7
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    hvala, tri kore po sat i pol jer imam samo jedan okrugli kalup. dakle ništa od toga, peći ću normalni ledeni ili prošireni tj jednu koru ću samo na pola presjeći i još jednu ispeći u manjoj tepsiji tako da bude sve skupa jedna i pol mjera..

  8. #8
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    ja sam tako znala raditi s istom mjerom, nisam povecavala sastojke.
    a kalup ti zapravo ne treba, stavis saum u vrecicu i naneses ga papir za pecenje u obliku kruznice, mozes si ju i nacrtati. iako, slazem se, previse posla. a i grijanja usred ljeta...

  9. #9
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    cure, upomoć! Jednu koru smo već pojeli sa žlicom. Ne mogu odvojiti koru od papira za pečenje. Molim vas savjet? Gdje sam fulala?

  10. #10
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Ja namazem tepsiju maslacem pa na to zalijepim masni papir. Uvijek se dobro odlijepi i ne mucim se sa zadrzavanjem oblika jer mi tako masni papir bude totalno zalijepljen za tepsiju. I u sito stavim malo secera u prahu i prosijem preko papira. Tek toliko da se lakse odvaja.

  11. #11
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Eeee. Vrlo sam olako krenula u pečenje ledenog vjetra. Hvala ti - sljedeći puta ću pametnije

  12. #12
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Nabacaj sastojke na koru i jedite zlicom.

    Ja sam krenula sa rolatom i prvi put sam radila u premaloj tepsiji pa je kora ispala tako debela da se nije dalo zarolati. Samo sam sastojke nabacala na koru i jeli smo zlicom. Steta baciti

  13. #13
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Tako nekako i budemo Ma samo sam ljena ponovno raditi novi kolač, a trebam za sutra. Nema veze idem na neki isporbani recept. Ledni vjetar bu malo pričekal.

  14. #14
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    Ja recimk za sve te kore od bjelanjka namastim tepsiju da mi se papir bolje zalijepi osobito rubovi pa namastim papir i pobrasnim malo da.se uhvati tanki sloj na masnocu..s lakocom odlijepim koru od papira

  15. #15
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    istra
    Postovi
    1,259

    Početno

    Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    cure, upomoć! Jednu koru smo već pojeli sa žlicom. Ne mogu odvojiti koru od papira za pečenje. Molim vas savjet? Gdje sam fulala?
    a koliko si je sušila? jesi li je pustila još u plehu?
    baš si kontam što bi moglo biti...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •