jel netko pravio ledeni vjetar u kalupu za tortu?zanimaju me omjeri za biskvit i kremu?ili imate recept za tortu sličnog sastava??dakle kora od bjelanjaka, žuta krema i puno voća-lagana i sočna torta za ljetnje dana mi treba
jel netko pravio ledeni vjetar u kalupu za tortu?zanimaju me omjeri za biskvit i kremu?ili imate recept za tortu sličnog sastava??dakle kora od bjelanjaka, žuta krema i puno voća-lagana i sočna torta za ljetnje dana mi treba
LEDENA TORTA
Tijesto: 5 tučenih bjelanjaka
5 žlica brašna
5 žlica šećera
1/2 praška za pecivo
Kad se ispeče, napraviti rupe s vilicom i preliti sa skuhanim sirupom od 1,5 šalica vode sa 1,5 šalica šećera.
Krema: stući 5 žutanjaka, 5 žlica šećera, 5 žlica Gustina i malo mlijeka.
Uliti u 1L zakuhanog mlijeka i kuhati 2-3 min.
Kremu preliti preko biskvita i kad se ohladi, na vrh staviti dva tučena slatka vrhnja.
koji ti imaš recept? sa 9 jaja?
ja sam za okrugli ledeni vjetar samo prepolovila pa pekla dva puta kore...promjer je 26 cm
znači, isti recept...
za samo 2 kata jel...
Ja sam radila isto u kalupu fi 26. Klasični recept sam podijelila na tri dijela i pekla tri kore svaku posebno.
nesto slicno: http://www.coolinarika.com/recept/733159/
hvala, tri kore po sat i pol jer imam samo jedan okrugli kalup. dakle ništa od toga, peći ću normalni ledeni ili prošireni tj jednu koru ću samo na pola presjeći i još jednu ispeći u manjoj tepsiji tako da bude sve skupa jedna i pol mjera..
ja sam tako znala raditi s istom mjerom, nisam povecavala sastojke.
a kalup ti zapravo ne treba, stavis saum u vrecicu i naneses ga papir za pecenje u obliku kruznice, mozes si ju i nacrtati. iako, slazem se, previse posla. a i grijanja usred ljeta...
cure, upomoć! Jednu koru smo već pojeli sa žlicom. Ne mogu odvojiti koru od papira za pečenje. Molim vas savjet? Gdje sam fulala?
Ja namazem tepsiju maslacem pa na to zalijepim masni papir. Uvijek se dobro odlijepi i ne mucim se sa zadrzavanjem oblika jer mi tako masni papir bude totalno zalijepljen za tepsiju. I u sito stavim malo secera u prahu i prosijem preko papira. Tek toliko da se lakse odvaja.
Eeee. Vrlo sam olako krenula u pečenje ledenog vjetra. Hvala ti - sljedeći puta ću pametnije![]()
Nabacaj sastojke na koru i jedite zlicom.
Ja sam krenula sa rolatom i prvi put sam radila u premaloj tepsiji pa je kora ispala tako debela da se nije dalo zarolati. Samo sam sastojke nabacala na koru i jeli smo zlicom. Steta baciti![]()
Tako nekako i budemoMa samo sam ljena ponovno raditi novi kolač, a trebam za sutra. Nema veze idem na neki isporbani recept. Ledni vjetar bu malo pričekal.
Ja recimk za sve te kore od bjelanjka namastim tepsiju da mi se papir bolje zalijepi osobito rubovi pa namastim papir i pobrasnim malo da.se uhvati tanki sloj na masnocu..s lakocom odlijepim koru od papira