-
Aj da ne otvaram novu temu, valjda će se naći neko da prokomentariše.
Slučajno nađoh ovdje interesantan članak koji se zove "Refleks sisanja ugrizom" ili tako nekako.
Možda umišljam ali odmah sam primjetila da mi je bebi nekako čudno sisao, previše su mu bila stisnuta usta. Džaba što je čitava oreola bila u ustima on je sisao stisnutim ustima kako kliještima. Nije grizao bradavice ali ih je bukvalno spljoštio čini mi se da ni mlijeko nije moglo da izlazi kako treba. Boljelo je kao vrag.
Dakle nije sisao otvorenim ustima i da mu radi donja usna sa prebačenim jezikom kao moje prvo dijete, već bi stisnuo čeljust koliko je god mogao i sisao kratkim potezima. Ja nisam obraćala pažnju, mislila sam svaka beba je drugačija pa i drugačije sisa. Izvlačio je nešto mlijeka.
Na rođenju je bio opušten, šakice su odmah bile raširene. Sa dva mjeseca ih je stisnuo i dobio dijagnozu hipertonusa.
Da li se još neko susretao sa ovakvim načinom sisanja? Je li moguće da je imao taj refleks ili zaista svaka beba drugačije sisa? Da li baš svaka beba mora da sisa otvorenih usta i prebačenog jezičića?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma