Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2214

Tema: Krše li žene rađanjem kod kuće prava djece?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jel' ovo anketa?
    Ako je, moj odgovor je: "Da. Krše."

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    jel' ovo anketa?
    Koje se konkretno pravo dijteta krši? Možeš molim te link na zakon?
    Zanimljivo je da se odvajanje zdravog novorođečeta od majke ne smatra kršenje dječjih prava.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    jel' ovo anketa?
    koja? ja ne znam HR zakonodavstvo ali po medjunarodnom pravu ljudskih prava ne krse..

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    koja? ja ne znam HR zakonodavstvo ali po medjunarodnom pravu ljudskih prava ne krse..
    http://www.unicef.hr/upload/file/300..._20djeteta.pdf

članak 24.
    1. Državne stranke priznaju djetetu pravo na uživanje najviše moguće razine zdravlja i
    na olakšice glede ozdravljenja i oporavka. Države stranke će nastojati osigurati da
    nijednom djetetu ne bude uskraćeno njegovo pravo pristupa zdravstvenim službama.
    2. Države stranke će se zalagati za puno ostvarenje toga prava i osobito poduzimati
    odgovarajuće mjere:
    a) za smanjenje smrtnosti novorođenčadi i djece;
    b) za pružanja potrebne zdravstvene pomoći i zdravstvene njege svakom djetetu, s
    težištem na jačanju primarne zdravstvene zaštite;
    c) za suzbijanje bolesti i neishranjenosti u okvirima primarne zdravstvene zaštite
    primjenom, inter alia, lako dostupne tehnologije te osiguranjem odgovarajuće hranjive
    prehrane i pročišćene pitke vode, imajući na umu opasnosti i rizike od zagađenosti
    okoliša;
    d) za osiguranje prenatalne i postnatalne zdravstvene zaštite majki;
    e) za pružanje obavijesti, obrazovanja i potpore u korištenju temeljnih spoznaja o
    dječjem zdravlju i prehrani, prednostima dojenja, osobnoj higijeni i čistoći okoliša te
    sprječavanju nezgoda, svim slojevima zajednice, osobito roditeljima i djeci;
    f) za razvoj preventivne zdravstvene zaštite, savjetovališta za roditelje te obrazovanja
    i službi za planiranje obitelji.
    3. Države stranke će poduzeti djelotvorne i odgovarajuće mjere za suzbijanje
    tradicionalnih postupaka koji štete zdravlju djece.

4. Države stranke se obvezuju da će promicati i podržavati međunarodnu suradnju u
    cilju postizanja punog ostvarenja prava priznatih u

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo je takva utopija!

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mujice ja tu konvenciju kao i ICESCR i EUSocial Charter jakoo dobro znam a znam im i pripadajuce general comments koji ugrubo receno objasnjavaju sto je sustinsko znacnje odredbe: "Državne stranke priznaju djetetu pravo na uživanje najviše moguće razine zdravlja"
    konkretno ovim porodom nje ugrozneo uzivanje najvece moguce razine zdravlja kod djeteta

...ali za to trebamo krenuti od pocetka: ovo sto si ti kopirao su OBAVEZE DRZAVE ...a to znaci da drzava ne smije uskratiti pristup nikome i treba osigurati pristup sluzbama i dovoljan broj i RAZNOLIKOST usluga/sluzbi .....u ovom slucaju drzava nije osigurala tj nije zakonski regulirala kucni porod a nije ga ni zabranila -time majka nije prekrsila domace zakonodavstvo, ali osnovna stvar je da majka kao takva ne moze krsiti ljduska prava- po definiciji drzave krse ljudska pravau ovom slucaju majka nije uskratila djetetu nista a drzava jeste majci i djetetu svasta: uskratila im je mogucnost izbora- kucni ili bolnicki porod, mogucnost informiranog izbora etc. povrijedila im je pravo na privatni i obiteljski zivot, drzava nije postivala ni najbolji interes djeteta jer ga je odvojila od majke....

prenatlana i postnatalna skrb se ne odnosi samo na onu usko vezanu za radjaonu i boravak u bolnici nakon poroda jer je u mnogim slucajevima taj boravak nepotreban – CRC (Convention on the Rights of the Child) to tretira po pitanju obrazovanja
    pružanja potrebne zdravstvene pomoći i zdravstvene njege svakom djetetu- koliko sam shvatila ovom djeteu nije bila ni potreba a kamoli da mu je uskracena njega ispravi me ako grijesim
    Države stranke će poduzeti djelotvorne i odgovarajuće mjere za suzbijanje
    tradicionalnih postupaka koji štete zdravlju djece-
    hmm tebi je kucni porod tradicnalni postupak koji steti zdravlju djeteta???? Neeee mujice ova tocka clanka 24 se odnosi na genitalno sakacenje djece i slicne prakse ( i u cilju suzbijanja istih je uvrstena u CRC) a ne na kucni porod jer time bi drzave potpisnice CRC-a koje imaju regulirane kucne porode bile u gadnom sosu po pitanju postivanja svojih obaveza iz CRC-a ali nisu ( bile kada sam ja zadnji put „provjeravala“)
    Ako zelis kad osposobim svoj komp posaljem ti General Commnets pa prouci tematiku...

ovo je bilo brzinski i nefokusirano sa moje strane jer sma u velikom poslu a nisam mogal pustiti da ne porkomentiram

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma ja uopće ne vjerujem ovo da su mama i beba bile razdvojene dva dana, zašto bi bile razdvojene? Gdje je bila jedna, a gdje druga? Možda dva sata, iako bi i to bilo nepotrebno. Također za vaginalni pregled ne mislim da bi gin 'rovario' po njoj dva dana nakon poroda, nego samo 'bacio oko'

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja uopće ne vjerujem ovo da su mama i beba bile razdvojene dva dana, zašto bi bile razdvojene? Gdje je bila jedna, a gdje druga? Možda dva sata, iako bi i to bilo nepotrebno. Također za vaginalni pregled ne mislim da bi gin 'rovario' po njoj dva dana nakon poroda, nego samo 'bacio oko'
    Kako se to bacanjem oka vaginalno utvrđuje povećana maternica. ja bih rekla prije guranjem prsta?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    Kako bacio oko? Ne, najprije bi joj gurnuli ono zeljezo da rasire a onda ceprkali... I kasnije jos sondu od vaginalnog ultrazvuka.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako bacio oko? Ne, najprije bi joj gurnuli ono zeljezo da rasire a onda ceprkali... I kasnije jos sondu od vaginalnog ultrazvuka.
    Ne, ne bi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •