mujice...ne vodiš bebu pedijatru da napiše da si ti majka tom djetetu. nije to svrha. već pregled sam po sebi. u matičnom uredu ne bi ni trebali tražiti tu potvrdu, jer tako ne stoji u zakonu. pedijatar može napisati samo da je ta majka izjavila da je rodila, pregledati je li beba ok...i ne mora ništa više. a u matici za upis bitrebali biti potebni samo svjedoci, koji će posvjedočiti da je ta majka rodila. ALI, ako netko posumnja...onda je očigledno sve dozvoljeno.
Hej, nećeš me valjda vrijeđati?Iako-tvoji prijašnji postovi su ravno vrijeđanju!
Osvrnula sam se na tvoje izazivanje svih majki na ovom forumu:
" Pa što onda?
Tko je ikada dokazao da je to štetno za dijete ili majku?
Jesi li ti poremećena jer su te bili odvojili od majke nakon poroda?
Ili tvoje dijete?
Ili blackberry? Ili ja? Ili moja djeca?
Malo se previše dramatizira oko toga. "
Kažem ti lijepo da nisi majka, ne možeš biti majka i da ne pričaš nešta kad ne znaš...Ali ti kako vidim vjeruješ samo i isključivo u medicinski dokazane činjenice koje tebi pašu, pa tako sumnjam da vjeruješ i u ičije osjećaje...
mnogi očevi su veće majke
ma koliko mi šutjeli o tome
Tko je uopće išta o tome rekao?! Shvaćaš li ti da komentari koji pišu kao da je normalno da žena kojoj je umrlo dijete ide ukrasti tuđe dijete, pogađa žene kojima ne treba više boli nego što su je doživjele?! Shvaćaš li da se ne može iščuđavati i nazivati dramatiziranjem odvajanje 2 dana starog djeteta od majke koju tuku hormoni, kad samo žene koje su to doživjele znaju kako im je bilo. Naravno, neke žene ne pogađa ništa...ali to je već druga tema. Ja ovdje uostalom ne pričam o drugim ženama, nego o sebi!
Shvaćaš li ti da ja to nisam napisao kao da je nešto normalno?
Već kao jednu ektremnu, ali realnu mogućnost?
Shvaćaš li ti kako se osjećaju majke kojima su ukradena djeca?
Sve su naše majke "tukli hormoni" (moderno opravanje za sve i sva), pa im ništa nije bilo zbog razdvajanja. Ne znam zašto su današnje rodilje toliko osjetljivije na hormone.
Kako znaš kako su se naše majke osjećale u bolnicama? Ja eto znam samo da moja majka ne voli vidjeti bolnicu i u šiiiiiiiiroookom luku je izbjegava...valjda ne bez ikakvog razloga. Isto tako znam 2 žene koje su na psihijatriji ležale sa dijagnozom da su nakon poroda izgubile razum. Možda su i one samo previše dramile zbog hormona. Hormoni nakon poroda su normalna stvar otkad je svijeta i vijeka, samo tko je prije uopće znao kako definirati to stanje žene nakon poroda?
A što te to uvrijedilo kad sam te nazvala mudonjom (skupa sa svojim mužem)? Jel jesi il nisi? Ja mislila da je to muški ponos, a ne uvreda.
Kad smo kod lošeg utjecaja odvajanja-misliš li da dobro utječe na dijete da plače dok god ne osjeti blizinu majke? Jer i takve djece ima-moje je jedno od te djece. Misliš li da je na mene dobro utjecalo kad sam stajala iza leđa dviju sestara u dječjoj sobi od kojih je jedna sestra drugoj govorila za moje dijete: "Ovo ti je mali divljak!". I ništa- dijete je dobilo dudu da bi šutilo pa je nakon toga izgubilo i tehniku sisanja...ali nije dokazano ni da nesisanje šteti djetetu i majci.
Moja mama nije imala nikakve traume u rodilištu, barem ne takve da bi ostavile posljedice.
Ja sam uvijek smatrao da je mudonja uvreda. U onom smislu kako ja tumačim tu riječ, nisam mudonja. Ako si mi htjela dati kompliment, ispričavam se što sam napisao da si kokoš.
Ne mislim da ima neke dodatne koristi za dijete ako plaće zbog toga što je odvojeno od majke. niti smatram da je to dobro.
Samo smatram da nije niti tako traumatično i pogubno kao što neki ovdje smatraju.
Iz čista mira nikada neću vrijeđati. Ali neću niti dozvoliti da me netko tko uopće ne razumije što pišem naziva mudonjom, a da ne uzvratim istom mjerom.
I ne trebam biti majka da bih znao da nema apsolutno nikakvih dokaza da razdvajanje majke od novorođenčeta u rodilištima ima štetnih posljedica na majku ni na (što je kudikamo važnije) na dijete.
Uopće nije bitno ima li ili nema dokaza, ako ja želim da mi odmah sad donesu moje dijete s kojim je sve uredu, onda ima da ga donesu i točka. Jel tako teško shvatiti da majka želi svoje dijete uza sebe taj tren, a ne tek sutra u 6, 7 ili kad već?
Tvoja žena nije dramila. Super, njoj je tako odgovaralo. Ali nekima ne odgovara, to je tako teško shvatljivo?!
i ne trebaš biti majka...ali da jesi ne bi ti trebali apsolutno nikakvi dokazi. ja niti želim da mi ti npr znanstveno dokažeš da je moje dijete čisto ok jer nije bilo samnom prvu noć. kako bi ti to uspio? kako mi možeš objasniti da je tek rođenoj bebi koja je do tog trena bila dijelom svoje majke...sasvim ok u nekom nepoznatom okruženju...samo...bez poznatog mirisa...bez poznato glasa...kako bi ti meni uspio dokazati da je to ok?
meni nikako. tebi neka je. zato bi i trebale moći birati uvjete u kojima ćemo rađati, jer nije sve svima ok i ne ostavlja sve iste posljedice na svakoga.