Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2214

Tema: Krše li žene rađanjem kod kuće prava djece?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jens prvotno napisa Vidi poruku
    S obzirom da me ovaj topic vec danima frustrira,osjecam potrebu za da nesto dodam.

1. Pacijent ima pravo u bilo kojem trenu odbiti bilo kakvu intervenciju na svom tijelu. Ne postoji klauzula o zivotnoj opasnosti.
    Ovo nije istina.

Čl. 16. st. 1. Zakona o zaštiti prava pacijenata lijepo kaže:
    Pacijent ima pravo prihvatiti ili odbiti pojedini dijagnostički, odnosno terapijski postupak, osim u slučaju neodgodive medicinske intervencije čije bi nepoduzimanje ugrozilo život i zdravlje pacijenta ili izazvalo trajna oštećenja njegovoga zdravlja.
    A prema čl. 27, st. 1. zakona, nema čak niti pravo napustiti bolnicu ako mu to ugrožava život ili sigurnost drugih osoba (misli li se pri tome možda na sigurnost novorođenčeta??????)
    Pacijent ima pravo samovoljno napustiti stacionarnu zdravstvenu ustanovu, osim u slučajevima propisanim posebnim zakonom, u slučajevima kada bi to štetilo njegovome zdravlju i zdravlju ili sigurnosti drugih osoba.
    Baš mi je drago da vam se svima taj zakon tako sviđa
    Posljednje uređivanje od mujica : 30.08.2011. at 14:27

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku

Ovo nije istina.

Čl. 16. st. 1. Zakona o zaštiti prava pacijenata lijepo kaže:

A prema čl. 27, st. 1. zakona, nema čak niti pravo napustiti bolnicu ako mu to ugrožava život ili sigurnost drugih osoba (misli li se pri tome možda na sigurnost novorođenčeta??????)

zanimljivo, zakon pobija samog sebe.
    ja sam nekako uvjerena više da se to odnosi na zarazne bolesti (trebala bih proveriti taj dio sa posebnim slučajevima).

Jer da je tome tako , tada ne bih zapravo uopće mogla odbiti dava puta hospitalizaciju djeteta, koju sam odbila i uredno potpisala.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

Jer da je tome tako , tada ne bih zapravo uopće mogla odbiti dava puta hospitalizaciju djeteta, koju sam odbila i uredno potpisala.
    Mogla si odbiti hospitalizaciju jer su vjerojatno procijenili da taj tvoj postupak nije protivan čl.27, stavak 1 zakona, tj da ne ugrožava život ni sigurnost.Zar ne?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mogla si odbiti hospitalizaciju jer su vjerojatno procijenili da taj tvoj postupak nije protivan čl.27, stavak 1 zakona, tj da ne ugrožava život ni sigurnost.Zar ne?
    Što to znaći, ako je članak nedorečen , svaki doktor bi mogao reći da ugrožavam život kad dijete sa opstruktivnim bronhitisom vodim kući, kad mi je već predložena hospitalizacija?
    Ali možda sam ja malo čudna , ja pristajem na hospitalizaciju dijteta isključivo onda kad mu je potreban bolnički tretman koji ne može dobiti ambulantno ( operacija, kateterizacija, kisik ili intravenozni antibiotik (koji nema dobru alternativu i i.m. ili oralnom) . Ipak to sam ja, da se neki doktor zainati tada bi možda i mogao tumačiti članak na svoj način , a ne na moj, zar ne?
    Isto tako kad mog umirućeg oca sa metastazama na plućima nisu htjeli pustiti van iz bolnice bez aparata za kisik, i još nam nisu vjerovali da smo ga nabavili, pa je osoba koja nam je osigurala morala doći i davati izjave da ga posuđuje. Moj otac je umro tjedan dana nakon toga. Plakao je ko malo dijete jer je u toj bolnici satima dozivao sestru i trpio strašne bolove jer mu nisu mogli/znali/htjeli osigurati redovitu i dovoljnu terapiju protiv bolova. Ja bih rado da je briga u bolnicama optimalna za sve, ali sigurno ne živim u uvjerenju da je tako (dok vidi drugačije primjere), i dok god mogu i kad god mogu, nitko iz moje obitelji neće niti dana provesti u bolnici više nego što treba.
    Posljednje uređivanje od sirius : 30.08.2011. at 15:16

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku

Da, i meni je jako drago.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove