Prošli tjedan mi je teta čuvala dijete (curica, 22 mjeseca). Po običaju, nikako da zaspe za popodnevni odmor. Odjednom, slučajno, pokuca ona na uzglavlje kreveta: Kuc, kuc, tko to ide? A mala se istog trena baci na krevet na trbuh, umiri se i zaspe!! I sad, mislim si slučajnost. Odem ja isprobati tu foru za uspavljivanje navečer i funkcionira. Plače, cvili, na nogama je, ja pokucam, a ona se baci na krevet, umiri, šuti, neko vrijeme još gleda (bitno da sam ja tamo) i zaspe. E sad, to ne može biti slučajnost. Prvo što mi pada na pamet je da su ih nekako istrenirali u vrtiću, nije imala gdje drugdje to naučiti...
Prvo pitanje je kako su to napravili? Da li su ih uplašili(ne izgleda mi uplašeno ali tko zna)? Da li je u redu od mene da koristim to kao uspavljivanje - imam osjećaj kao da se ponašam prema njoj kao prema istreniranom cucku? Kako da postupim u vrtiću? Sad njenih teta nema, na godišnjem su, ali bar za jesen? Nisam sigurna da li mi se to sviđa ili ne...s jedne strane je uspavljivanje prestalo biti problem a s druge strane kako su to napravili?! Sve mi izgleda kao da su je hipnotizirali koliko god čudno to zvučalo....
Savjeti, preporuke? Sad se trudim uspavati je na druge načine, ali koristim i "metodu kucanja" u najgorim situacijama. Kaj bi vi napravili? Totalno sam zbunjena...