Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Hipnoza djeteta?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Hipnoza djeteta?

Prošli tjedan mi je teta čuvala dijete (curica, 22 mjeseca). Po običaju, nikako da zaspe za popodnevni odmor. Odjednom, slučajno, pokuca ona na uzglavlje kreveta: Kuc, kuc, tko to ide? A mala se istog trena baci na krevet na trbuh, umiri se i zaspe !! I sad, mislim si slučajnost. Odem ja isprobati tu foru za uspavljivanje navečer i funkcionira. Plače, cvili, na nogama je, ja pokucam, a ona se baci na krevet, umiri, šuti, neko vrijeme još gleda (bitno da sam ja tamo) i zaspe. E sad, to ne može biti slučajnost. Prvo što mi pada na pamet je da su ih nekako istrenirali u vrtiću, nije imala gdje drugdje to naučiti...

Prvo pitanje je kako su to napravili? Da li su ih uplašili(ne izgleda mi uplašeno ali tko zna)? Da li je u redu od mene da koristim to kao uspavljivanje - imam osjećaj kao da se ponašam prema njoj kao prema istreniranom cucku? Kako da postupim u vrtiću? Sad njenih teta nema, na godišnjem su, ali bar za jesen? Nisam sigurna da li mi se to sviđa ili ne...s jedne strane je uspavljivanje prestalo biti problem a s druge strane kako su to napravili?! Sve mi izgleda kao da su je hipnotizirali koliko god čudno to zvučalo....

Savjeti, preporuke? Sad se trudim uspavati je na druge načine, ali koristim i "metodu kucanja" u najgorim situacijama. Kaj bi vi napravili? Totalno sam zbunjena...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno, meni se cini da je dijete isprepadano. Sudim po tome kako se moji ponasaju kad se uplase od neceg (npr. iznenadne buke izvana dok ih uspavljujem).
    I vise mi se cini da ju je tvoja teta isprepadala, nego sto zelim vjerovati da su to tete u vrticu kao metodu smirivanja koristile.

I ne, ne bih to koristila kao metodu ni u najgorim situacijama i sigurno bi tjerala mak na konac dok ne bi saznala tko je smislio ovu metodu. I onda bi smisljala nacine kako objasniti djetetu da se nema cega bojati.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hm, da. I meni je prva pomisao bila da su je s nečim prestravili. Ali ona mi ne izgleda preplašeno, čak mi se nasmije. U svakom slučaju ću to istjerati, ali nekako osjećam da nije strah u pitanju.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je ovo i istovremeno tužno...
    pokušaj saznati što se dogodilo, probaj razgovarati s njom ako ide...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kuc, kuc, tko to ide? Zvuči mi kao da je netko dijete dobro zaplašio, da će ju netko (babaroga, krampus, policija,...) uzeti ili nešto slično, ako se brzo ne smiri. Ne znam, ne zvuči mi prihvatljivo.
    Ako dijete priča, pokušala bih to izvuči iz nje jednostavnim pitanjem u stilu: tko dolazi ako nismo mirni, ili tako nešto.
    Ako ne bih od nje doznala, pitala bih direktno tetu.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pali i samo kuc kuc. Moja teta nije imala ništa s tim, to sam 100% sigurna. Znam kako mi dijete izgleda kad se boji tako da ne bi rekla da je to to. Druga stvar je da se moja mala ne boji puno stvari, ništa njoj ne znači "netko će te uzeti i odvesti od mame", misli da će je odvesti van u šetnju pa je happy. Ne razumije da postoji mogućnost da me nikad neće vidjeti jer je to nešto što ne može zamisliti - mama ode pa se vrati. Kaj nije taj strah od krampusa i babaroge/policije rezerviran za malo stariju djecu? A ona je jako sretno dijete, ako su je i s nečim zaplašili, to ne pokazuje po danu. Po danu kuc kuc ništa ne znači, probala sam, samo me čudno gleda.

U svakom slučaju ću razgovarati i s psihologom u vrtiću i s tetama, a možda i s drugim mamama iz grupe da vidim da li je kod njih ista stvar.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ne bih odmah mame, psihologa,... pitala bih možda usput tetu u vrtiću, kao imam neku "šaljivu" zgodu koju sam primjetila,... baš me iznenadilo, pa kako vam je to uspjelo,... bla, bla, bla,... Neka ti oda tajnu.

Onda procijeniš da li se radi o nekoj gluposti, ili ozbiljnoj situaciji, ako je ozbiljno, odmah upozoriš tetu i tek tada bih poduzimala veče korake.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

daj, molim te, ispitaj to, je li to neki trajni recept ili samo prolazna fora na koju ti mala već prekosutra neće reagirati. priznajem da mi je i čudno i smiješno istovremeno to s - kuc, kuc,
    pa koliki roditelji muku muče s uspavaljivanjem,
    kako to da još nema bestselera zvanog - kuc, kuc za laku noć!?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam 100% sigurna samo u stvari kojima sam bila prisutna i duhom i tijelom.
    A cak i tada, sigurna sam, vise ljudi bi razlicito interpretiralo iste dogadjaje.
    Ne tvrdim da je tvoja teta (iako mislim da je), ali odakle je bas potrefila kucanje po krevetu koje su mozda tete u vrticu koristile za umirivanje djece.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja ne bih rekla da se dijete boji, da se boji bacilo bi se na krevet sa strahom u ocima.
    Prije bih rekla da se radi o asocijaciji na nesto i ona je to prihvatila kao znak da je vrijeme da se ide spavati.
    Mozda se radi o nekoj slikovnici koju su tete u vrticu djeci citale kada je bilo vrijeme za spavanje.

Ima nekih pjesmica koje podsjecaju na situaciju, npr. Kuca Pero

Kuca, kuca Pero premda već je noć,
    daj mi jedno pero, sad ću pisat poć.
    Svijeća mi ne gori, ugasla mi peć,
    vrata mi otvori, čuj bar jednu riječ.
    Kuca, kuca Pero, sve dok mjesec sja,
    daj mi jedno pero, pisat rad bi ja.
    Nemoj kvarit oči, sutra bit će dan,
    sad u mirnoj noći, svatko sniva san.
    IZVOR

Ima i slikovnica koja se zove Kuc-kuc! Tko je? od Howie Vicki.

Ono sto hocu reci, ne treba odmah skakati kao da je ovo nesto lose.
    Da dijete pokazuje strah ja bih prevrnula nebo i zemlju dok ne saznam sto se desilo, ali ovako kada je dijete pokupilo asocijaciju
    i dobro ju primjenjuje tj. dobrovoljno i bez straha ja bih bila zahvalna na tome (ali bih naravno iz znatizelje ispitala odakle je dosla)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš neobično... moguće je i da je to dio nekog rituala u vrtiću koji ne uključuje zastrašivanje (ako je tako podjeli s nama kad doznaš )
    I inače su djeca navikla u vrtiću brže poslušati a kod kuće su navikli na dodatnu pažnju. Ali svakako bi trebalo malo ispitati, moguće da je barem neki blaži oblik zastrašivanja prisutan. Npr: teta pokuca i kaže - brzo se svi sakrijte u krevetiće i spavajte, inače će doći... (babaroga, krampus, bilo tko)
    Djeca na to mogu reagirati i različito, neka će to više shvatiti kao igru a neka mogu navući bespotrebne strahove. Možda neka i ne razumiju u čemu je riječ ali oponašaju ostale u grupi.

Citiraj Wookie prvotno napisa Vidi poruku
    U svakom slučaju ću razgovarati i s psihologom u vrtiću i s tetama, a možda i s drugim mamama iz grupe da vidim da li je kod njih ista stvar.
    I ja bih ovako.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja potpisujem Marsupilami
    možda pjesmica ide "kuc-kuc, tko je? ide vila spavalica, donijet će ti lijepe snove..."
    isto tako bih svejedno pokušala saznati otkud je sve krenulo

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja potpisujem pomikaki

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj, da je ovo palilo kod mog starijeg koji se teško popodne uspavljivao, digla bih spomenik onome tko je uvježbao dijete za tako nešto.... Meni to izgleda kao refleks, a ne kao strah. Uživaj, draga, to je prava blagodat....

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ako se dijete ne boji onda ne bi nista poduzimala nego uzivala u blagodati laganog uspavljivanja (ovo je iz perpektive nekog tko mora skakat na trepavicama da bi dijete zaspalo...)
    uzivaj

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, da je ovo palilo kod mog starijeg koji se teško popodne uspavljivao, digla bih spomenik onome tko je uvježbao dijete za tako nešto.... Meni to izgleda kao refleks, a ne kao strah. Uživaj, draga, to je prava blagodat....
    eh, da sam ja znala prije godinu-dvije za to kuc, kuc, i da je to ovako lijepo funcioniralo ko ovdje, nitko sretniji od mene.

baš lijepa pjesmica za laku noć, ona koju navodi marsulipani

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se! Ionako to ne traje vječno, dijete zaboravi... Ako se ne doima uplašenom, ne vidim u čemu je problem... Misliš da je neka od teta u vrtiću majstor masovne hipnoze?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

wookie, svakako se javi kad saznaš u čemu je fora
    i nama bi nekakav kuc kuc dobro došao

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

potpisujem pomikaki i marsulipani, najvjerojatnije se radi o bezazlenoj asocijaciji, ovo za hipnozu mi je smješno da budem iskrena a da je zastrašivanje sa babarogama i sl. u pitanju dijete bi propitkivalo o tome da je toliko prestrašeno.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne mogu da se znatizeljna ja ne javim. I, je otkrivena tajna zvana "kuc - kuc"?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jel ovo neka prikrivena reklama? Već stojimo u redu. Štajedaje, daj, šta košta da košta...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •