Citiraj vranjicka prvotno napisa Vidi poruku
Sirius vidim da se ti u to razumiš, što misliš o tabletama ili kapsulama na bazi ribljeg ulja? Čitala sam da su te stvari na bazi omega kiselina dobre.
Ako su kvalitetne, ne mogu štetiti, a vjerojatno mogu pomoći . Ali ne očekuj čuda.
Individualnom regulacijom prehrane vjerojatno bi moglo doći do boljih rezultata, iako niti to ne pomaže svoj djeci (a nekad je i teško izvodivo ako su preporuke jako restriktivne). Mi osobno to nismo probali, ali razmišljam o tome (iako bih prvo napravila testove na intoleranciju, oni ne idu na uputnicu i prilično su skupi). Osim intolerancije mogu biti u pitanju paraziti ili candida u crijevima, bilo bi dobro i to isljučiti (stolica na analizu na gljivice/razite/bakterije) i vađenje krvi na antitijela na infekciju candidom (kroničnu IGg), mi smo to odradili i nalazi su uredni. M. uzima probiotike redovito i vidim poboljšanja kad ih uzima, ali ako hoćete napraviti testove prije deset dana prije uzimanja krvi budite bez probiotika.
Inaće želja za šećerom i škrobom može upućivati na infekciju candidom, ali to je začarani krug i tijelo ima potrebu za tim , nije dovoljno reći "smanjii kruh". U svakom slučaju kvalitetna ishrana može pomoći, ali M. već godinama odbija masu hrane i najčećše jede sve ovo što nije dobro ili pak štrajka glađu (a i vrlo je mršav) . Tako da slijedeći tjedan opet krećemo kod liječnika napraviti pregled i izvaditi krv za testove, jer mu sigurno fali vitamina i još kojećega.