Moja draga često čita ovaj forum, a ja sada u ovu kasnu uru imam par pitanja i želju da podijelim moje iskustvo na porodu.

Nemam sad baš volje opisivati sve detalje jer mi se oči već sklapaju, pa ovako:
1. vodenjak pukao oko 4 ujutro
2. točno na dan termina
3. nema trudova
4. došli u rodilište oko 5, otvorena samo 3-3.5cm
5. spojena na drip
6. sad je 11h, od dolaska prošlo 6 sati i spojena epiduralna
7. bolovi jaki ali izdržljivi, oko 13 bolovi dosta ublaženi
8. oko 14h bolovi sve jači, povečavaju koncetraciju anestetika(ne znam je li to pravi termin) u epiduralnoj
9. oko 15h ustanovljena joj je temperatura 37.9, dobiva penbritin
10. oko 16h bolovi postaju neizdržljivi, ponovno pojačavaju dozu epiduralne ali bez nekog uspjeha, anestetičarka (sve pohvale njoj) zaključuje da ne može više pomoći s dodatnim doziranjem epiduralne i da su mojoj ženi trudovi pre učestali (skoro svakih 10 sekundi) i da je problem u prevelikom doziranju dripa, pa šalje sestru po doktora, i on tada smanjuje doziranje dripa
11. draga mi se nakon toga malo smiruje, ali ne zadugo jer ponovno počinju bolovi - sve jači, a "tek" je 18h a ona otvorena samo 6cm
12. molimo da je riješe bolova - da je pošalju na carski - doktor neće
13. ovdje preskačem daljnje opise bolova i svih ostalih muka
14. SADA JE 23h otkad smo došli u bolnicu prošlo je 18 a od kad je počela primati epiduralnu prošlo je 12 sati
15. nakon nekih 20 minuta tiskanja beba ne može vani i naravno tada doktor zaključuje da mora na carski jer je beba velika a otvor zdjelice mali

E sad, po mom mišljenju koliko se ona ispatila jednako (mislim i teže) je kao da je rodila prirodnim putem a onda je još dopao carski i dugi oporavak.

Pitanja:
da li je doktor mogao i trebao taj carski inicirat znatno prije?
da li je on mogao vidjet da beba neće kroz zdjelicu znatno prije 23h?
kada mi je ženi ustanovljenja visoka temperatura, nije li već tada to bila dovoljna indikacija da nešto nije uredu, da ne govorim da se jako sporo otvarala?

Negdje oko 23.20 su išli na carski, a nakon 20-25min. po mene je došla sestra odvela me kod naše pre prekrasne bebice, naravno kad sam je vidio - ima ona pjesma "Oči pune suza" :D
malena je stvarno izgledala odlično - ja sam očekivao puno manju i izmučeniju bebu - a ona PUNIH 3.950kg

Što se tiče onog testa (čini mi se APGAR) mala ima čistu 10-tku, ali loša vijest je da je rođena s povišenom temperaturom - prenjela se s mame.
Tu me zanimaju vaša iskustva - jer sada je beba ostala na promatranju i prima antibiotike, prije par sati sam saznao da više nema povišenu temp. ali i dalje prima lijekove radi sprečavanja moguće infekcije.

Moja draga je sad OK, danas smo se prilično napričali preko mob., nije se još ustala i vidjela bebicu, ali sam joj barem poslao slike.
Mislim da će sutra moći na noge i otići do bebaća.

Pozdrav od novopećenog tate

p.s. zaboravio sam reći da joj(nam) je ovo prvo dijete, a malo smo prošli 30