Ionako se može dogoditi da te nitko ne sluša i da nikoga nije briga.I mozda je cak kukavicki ali ponekad si razmisljam da kad dodem u rodiliste da mi je najbolje sutit i poslusno prihvatit sve sta oni naume jer ce mi bilo kakav pokusaj borbe za svoja prava samo nastetit jer cu se osjecat jadno sta me nitko ne slusa i sta nikog nije briga,
Mama Juanita, možeš li nam prevesti onaj tvoj citat s početka koji govori o oxytocinu, ako sam ja to dobro skužila kaže da nisu isti trudovi, i da nema osjećaja sreće.
To sam ja baš htjela napomenuti: prvi porod uz drip, nešto prestražno, patnja, bol, nisam mogla kontorlirati niti svoje tijelo a mozak jedva, beba se rodila potpuno ljubičasta, a komentar na kraju je bio "eto kako ste se fino porodili za samo 6 sati". Rasplakala sam se nakon toga, beba je imala hematom na glevi, slomljenu ključnu kost, i nisu mi ju donijeli 5 sati poslije proda. a kada se rodila ja nisam mogla otvoriti oči da ju vidim, što od rastrganosti tijela što psihe.
Drugi porod je trajao oko 23 sata, predivno ispunjavajuće iskusto, prirodni trudovi su bili nešto bolno ali izdržljivo, a prava bol je trajala samo 1,5 sat, no dala se prodisati i osjećala sam da bih mogla izdržati još boli. I cijelo to vrijeme sam imala osjećaj blaženstva i sreće, za razliku od poroda pod dripom kada je taj osjećaj nestao čim su mi dali dip.
Mamam Juanita, molim te daj mi ono detaljnije prevedi, jako me interesira taj osjećaj sreće, i htjela bih znati da li drip ima veze sa onom ljubičastom bojom bebe.
Iz iskustva znam, da odbijanje dripa obično za sobom povlači jako napetu situaciju, i podrazumijeva borbu. Ali uz onaj osjećaj blaženstva, cijela ta broba mi je bila smiješna i nije me uzrujavala. Mislila sam tko vas šljivi, nikada više mi nećete uvaliti drip, osim možda na kraju poroda ako sam već otvorena skoro do kraja, a nikako da se završi. Na početku poroda kao indukciju više nikada ne bih dozvolila drip, jer ako je mekonij ili nešto slično i uz drip isto porod može trajati pola dana. Negdje sam čula, da ako se trudovi vežu jedan na drugi, beba u tim trenucima ostaje bez kisika, pa onda stvarno može i povući taj mekonij, iako možda ne bi (ovo je neprovjereno).

Odgovori s citatom