Citiraj kvulas prvotno napisa
evo da se i ja pridruzim sa svoim iskustvom; ja sam bila na dripu punih 6 h bez iti jedenog jedinog truda , prikopcali su me jer mi je voda pukla ujutro u 8 i do 16h popodne nije bilo moih trudova, dakle nakon 6 h dripa skinuli me i krenuli moji trudovi . Od prvog truda do bebaca 4 h a sami trudovi meni nisu bili nista strasno dapace.
Kako znaš da nisi imala trudove od 8 do 16h. Ispada da se za to vrijeme nisi otvorila niti 1 cm, a da si se svih 10 cm otovorila za 4 h nakon što su ti dali drip i nakon što si počela osjećati trudove. A to mi izgleda čudno. Ja sam u drugom porodu bez dripa imala potpuno bezbolne trudove, koje skoro da i nisam osjećala a otvorili su me do 8cm. Samo zadnjih 1,5 sat sam osjećala bolnije trudove. Komentari su bili kako nemam trudove, da nisu efektni, da nisu pravilni i da se u najmanju ruku neću poroditi uz takve bezvezne trudove, ako ne pristanem na drip. A ja rodila bebača od 4,5kg, bez dripa i sa mojim divnim, bezveznim, neefektnim trudovima.

Za taj ctg sam negdje čitala da nije mjerodavan stroj koji točno mjeri intenzitet trudova, a uostalom i neravnomjerni, bezbolni trudovi otvaraju i rade svoj posao, samo treba nešto više vremena.