-
da, ako sam se ja na drugom porodu uz takve "neregularne" trudove otvorila za 24h na 10cm, i cijelo vrijeme sam se smijala i razgovarala, a na prvom sam se za 6h otvorila 9cm uz neljudske bolove, a kada me je primalja došla pogledati jer se nisam više mogla kontorilrati i vrištala sam, rekla je da to nije ništa, da su trudovi normalni i uopće nisu jaki (cijelo vrijeme su mislili da sam drugorotka i tako su me i tretirali, a pisalo je da mi je prvi porod) - ne znam u čemu je onda čar i poanta toga brzog poroda i primjene dripa u cilju jačih trudova i bržeg otvaranja.
Na drugom porodu također nisu znali puno toga, između ostalog da je beba velika 4,5 kg, imam osjećaj da nisu čak znali da je veća od 4kg, jer su me ostavili samu u sobi, vjerujući valjda da će proći još cijela vječnost da se porodim bez dripa. Bili su potpuno izneneđeni kada je izgon krenuo, toliko da niti jedan lijčnik nije bio sa mnom, a primalje su dotrčale iz druge prostorije.
No, ne mislim da bih bilo što bolje prošla u varijanti da su mi na porodu bili liječnici, ustvari mislim da je splet okolnosti bio takav da je ispalo najbolje kako je moglo.
Ali silno zamjeram da su mi htjeli dati drip, usprkos nedostatku svih informacija, kada bih isto tako bila većinom sama u sobi (da se razumijemo, ne žudim ja za društvom bilo kakvih stranaca na porodu), i sigurna sam da bih se SILNO NAPATILA UZ TAKO VELIKU BEBU I DRIP.
A nakon 2 poroda sada znam - da su drip i epiziotomija nešto na što jako loše reagiram i nepoželjni su u istoj prostoriji u kojoj sam ja. A prokidanje vodenjaka smatram dobrim načinom za početak patnje (na kraju drugog poroda sam dozvolila prokidanje vodenjaka na kraju poroda, ali tih 1,5 sat nakon prokidanja trudovi su bili duplo bolniji). No nije bilo strašno i dalo se proživjeti jer je bilo samo 1,5 sat i nije bilo dripa kao faktora koji sve potencira na n-tu.
Samo molim da uzmete u obzir da je ovo moje iskustvo, i ne znači da svi jednako reagiramo ili da ne postoje situacije u kojima treba individualno ocijeniti da li su moji omiljeni zahvati možda ostali kao zadnja alternativa za rješavanja nekog problema; ali svakako mislim "DA TREBA PROCIJENITI UZ UČESTVOVANJE RODILJE U ODLUCI", a ne kao da je rodilja objekt bez bez sposobnosti misli i govora za vršenje nečijih radnji, i da treba prije treba pokušati sve ostale raspoložive načine.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma