Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: bolovanje nakon kiretaže

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno bolovanje nakon kiretaže

Kiretaža
    Pitanje koliko dana se dobije bolovanja nakon kiretaže.
    Plod se prestao razvijati i prijateljica mora na kiretažu.Trudnoća završila s 11tj. Normalno je radila, nije bila na komplikacijama.
    I da li dobiva svoju punu plaću na tom bolovanju/odnosno onoliko koliko firma daje za bolovanje? i tko otvara to bolovanje,ginekolog ili opća na preporuku ginekologa?
    koja je šifra ako netko zna.
    Hvala

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

punu plaću ne dobiva, to je obično bolovanje. dobiva 70% osnovice od plaće , s tim da joj prva 42 dana bolovanja isplaćuje poslodavac a hzzo mu onda refundira tj.vraća. koliko će bolovanja dobiti ne znam, ovisi koliko će joj dati doktorica opće prakse... mislim da ginić piše preporuku a opća praksa otvara bolovanje. znam cure koje su dobile 2 tjedna bolovanja zbog kiretaže. eto nadam se da sam pomogla!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u prinicipu koliko je tjedana bila trudnoća toliko je dana bolovanja
    primarni ginekolog piše potvrdu sa dijagnozom i preporukom za bolovanje, a bolovanje otvara obiteljski
    ako je potrebno duže bolovanje od propisanog pravilnikom, radi krvarenja, bolova.... to isto piše ginekolog, a na osnovu njegovog nalaza obiteljski piše uputnicu za liječničko povjerenstvo koje odobrava daljne bolovanje

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala vam cure!
    Puno ste mi pomogle, ma ona ne planira biti duže od tjedan dana ako se nešto ne zakomplicira.Samo ju je zanimalo da li ima pravo bar na tjedan dana.
    A ovo sam se krivo izrazila puna plaća-mislim da kod nje u firmi dobivaju 90%, glavno da nije cifra kao da si na komplikacijama.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Spontani pobacaj ti se racuna kao komplikacije u trudnoci tako da ce i dobit naknadu od HZZO-a za tih tjedan dana koje bude na bolovanju,ja sam imala spontani u 2o tt ,bila na bolovanju mjesec i pol i sve mi se vodilo kao komplikacije na teret HZZO-a.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

baš mi je žao

ma da ? bez obzira kaj ona uopće nije bila na komplikacijama prije?
    Posljednje uređivanje od freya7 : 12.08.2011. at 11:50

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da, jer sve sta se tice trudnoce i pobacaja oni pisu sifru komplikacija.

sankris avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Imala sam kiretazu u 10.mj.2010. (missed ab). Bolovanje otvara dr. opce prakse, a maksimalno trajanja je 14 dana. Naknada iznosi 100% place i obracunava ju i isplacuje HZZO ali ne moze iznositi vise od 4.257,28 kuna. Sifra je O08 mislim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •