Hvala Vam na savjetu, ali ne bi mi pomoglo i ne vidim razloga zbog kojeg bih je kontaktirala. Njezino (ili čije god u JL) objašnjenje mi ne treba. Nisam nikad niti imala namjeru u svezi s ovime kontaktirati bilo koju novinarku pa ne ću niti sad. Što se krađe moga teksta tiče, meni je ovaj tužni dio naše priče završen. Onaj tko to čini neka o tome razmišlja i neka sam sebe zove novinarom ili kojim god hoće imenom. Nažalost, kako izgleda, u ovom društvu to mu može proći. Međutim, ja ga sigurno neću zvati (nota bene: kako me nije kontaktirala kad je prekopirala tekst, nije niti da se pokuša ispričati).
Gorčinu ostavlja i posljedica za našu virtualnu zajednicu na ovom forumu. Možda će mnogi "povući ručnu" (uključujući i mene) u razmjeni svojih iskustava i promišljanja, u zebnji hoće li dijelovi njihove intime biti objavljeni na prvoj stranici novina s neprimjerenim naslovom. Svima je jasno da je forum javan, ali je namijenjen interesnoj skupini. Svatko može doći i kontrolirano (hvala Čoks na sjajnom poslu) raspraviti, ali ne i bez pitanja i dozvole otuđivati podatke i obojene u žuto podastirati ih cjelokupnoj javnosti. Zakon mu, nažalost, to ne brani, časti baš i nema, a rasprave koje su mnogim posvajateljima (uključujući i mene) bile jedini izvor informacija, a često i utjeha kolega "logoraša", mogu značajno izgubiti. Ako u JL misle kako su postigli senzibiliziranje javnosti – nisu, jer naslovi dođu i prođu, temu su obradili plitko, a učinili su štetu virtualnoj zajednici na ovom forumu. I time je uloga JL negativna; a rasprava o tome, što se mene tiče – završena.