Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: UriScan trakice za kontrolu urina

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno UriScan trakice za kontrolu urina

Malena nam ima ponavljajuće urinarne infekcije koje prekasno prepoznamo jer jedini simptom (prije totalne kulminacije) bude jači miris mokraće za koji uvijek nagađamo je li zbog vrućina, nepijenja tekućine ili infekcije.

Surfajući sam naišla na UriSCAN trakice

http://www.chemoquip.com/ajaxfiles/uriscan1.php

koje mogu služiti za indikaciju infekcije.

Čini mi se da bi to nama moglo biti spasonosno!!! Ima li netko iskustva s tim trakicama? (konkretno me zanimaju ove obuhvatnije pod 10 ili 11 )
    Je li lako očitavati vrijednosti (da nisu slične nijanse između referentne i povišene vrijednosti)

Ima li to kod nas za kupiti? Po kojoj cijeni? Čini mi se da sam preračunala da se izvana može naručiti s poštarinom za 270kn.
    Posljednje uređivanje od Inda_os : 12.08.2011. at 11:13

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi već godinama koristimo trakice sedmično, mjesečno ili dnevno kad je u virozi....po potrebi

ja sam uzimala kakve kad stignem i nađem....sa 10 parametara, ponekad lažno pokazuju leukocite ako ima vaginalnog crvanila ili tragove krvi- hemoglobin u toku dana (valjda od hrane bogate željezom)

ali su mi super za indikaciju kad treba da uradimo pravi pregled urina na mikroskop

ja sam ih plaćala oko 10-15 eura

pozz

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja uzimam već 3 godine za maloga trakice CHOICELINE 10 urinanalysis .Prozvodi ih Roche ima ih 100 u kutiji i dodju oko 160-170 kn ovisi od ljekarne do ljekarne.Moraju se naručiti jer ih ne drže manje ljekarne.Nama su najbitniji proteini i mogu reći da nisam primjetila da lažno prikazuju niti jedan parametar.Samo treba paziti da se dobro skladište i da se kutija dobro zatvori

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ima li neka od tih trakica indikaciju pH?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ima, skoro svaka
    Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li neka od tih trakica indikaciju pH?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kako tumačiti paramtere? ne kužim iz ovog

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nasla sam ovu slikicu
    na kutijici usporedis svoje rezultate s ovim bojama, ispod bi trebale biti napisane vrijednosti

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj meliss@ prvotno napisa Vidi poruku
    ima, skoro svaka
    Hvala, bacit ću pogled.
    Naime, laboratorijske trakice za pH su obično nabriane na veći raspon pH i nešto su kompliciranije za očitati. Ove moraju imati suženi raspon. Do sada me odbijala cijena.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

raspon je od 5-8,5

cijena je fantastična, jer dođe 100 komada trakica, to nam je jedna od najjeftinijih investicija u ćerkino zdravlje

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kam prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uzimam već 3 godine za maloga trakice CHOICELINE 10 urinanalysis .Prozvodi ih Roche ima ih 100 u kutiji i dodju oko 160-170 kn ovisi od ljekarne do ljekarne.Moraju se naručiti jer ih ne drže manje ljekarne.Nama su najbitniji proteini i mogu reći da nisam primjetila da lažno prikazuju niti jedan parametar.Samo treba paziti da se dobro skladište i da se kutija dobro zatvori
    ovo mi je otkriće jer kad god bi pitala za to samo su mi rekli da imaju one testove za trudnoću

mojoj često urin bude ok kad je već poštenski bolesna ali par dana prije jako smrdi i na površini se skuplja kao neka masnoća...no što i ako urin ukaže na buduću virozu, to je onda i tako već nemoguće zaustaviti ili.....?

postoje li trakice za neke druge testove iz urina kao npr. oni za urinokulturu?

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo na kraju kupili ove
    http://www.ebay.co.uk/itm/3102560747...84.m1439.l2648

Zadovoljni smo, lako se očitavaju i dale su isti rezultat kao i u labaratoriju.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

samo za urin,ne za urinokulturu??

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne bih rekla da postoje trakice za urinokulturu. To se radi potpuno drugačije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •