Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: prestali smo - a ja radim gluposti

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno prestali smo - a ja radim gluposti

Prije 2 tjedna smo prestali cicati - dakle, dojila sam skoro do 2 godine. Što se tiče mog djeteta, sve je prošlo relativno u redu, nije bilo problema.
    Ali ja sad imam problem. Doslovno sam nenormalna. Osjećam da mi se nešto dešava i jednostavno si ne mogu pomoći. Npr. sinoć sam se posvađala s MM-om, oko ničeg. On se uopće nije htio svađati i tema nije bila za svađu ali ja nisam mogla stati. To je samo jedan od primjera gdje se ponašam potpuno drugačije nego inače.
    Jesu li to možda neke hormonalne promjene uslijed prestanka dojenja (to bi me utješilo, jer inače ispada da sam poludila)?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga roza, normalno je...
    evo citat s teksta s naseg portala:

Za vrijeme odvikavanja, koliko god da je prestanak dojenja željen i mama odlučna u tome, mama se može osjećati depresivno i tužno. Takvo stanje nije neobično jer je djelomično posljedica hormonalnih promjena. Kratkotrajno je, ali je važno da mama bude i na to pripremljena.
    cestitam ti na uspjesnom i dugom dojenju a ovo ce proci, drzi se

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene je slično.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ej Roza imam pitanje; kak si uspjela? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamamišić prvotno napisa
    ej Roza imam pitanje; kak si uspjela? :?
    upravo sam te i ja ovo htjela pitati, bas me zanimaju detalji. a sto se tice ostaloga sto posto su ti hormoni...

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako sam uspjela? Pa recimo da je moje dijete odlučilo samo a ja sam malo pomogla. Probala sam prestati već nekoliko puta, ali reakcija druge strane je bila hm, u najmanju ruku vrišteća (mama daj cicu!!!)
    Prije nego što smo prestali, dojila sam je radnim danom kad bi došla s posla (ja bi gledala Bračne vode a dijete bi cicalo) i vikendom prije dnevnog spavanja i po željama.
    I tog dana kad smo prestali smo bili kod mojih, puno uzbuđenja, dijete se igralo, popodne zaspalo bez cice. A navečer već dugo ne dajem cicu, već se mazimo i onda se ugnjezdi na moju ruku i zaspi (obavezno mora biti kontakt koža na koža, ne vrijedi ako imam duge rukave).
    Drugi dan smo otišli na skijanje, tamo je sve bilo drugačije, puno novih stvari. Ja i MM smo se rasporedili tako da sam ja skijala popodne dok mala spava, tj. on je uspavljivao malu. I tako smo nekako prestali pričati o cicanju, nisam nudila, a kad je tražila brzo smo je zainteresirali s nečim drugim. I prestali smo.
    Iako moram reći da bi se ja i sad rado vratila dojenju jer mi je to fenomenalno. Ako ne znate, ja se ponovo spremam na potpomognutu oplodnju pa sam zato prestala - ne mogu ići u postupak dok mi je prolaktin visok (dok dojim).
    I još jedna nuspojava svega toga: izgubila sam 2 kile u mjesec dana, jer više uopće nisam gladna. Prije sam pokušavala smanjiti količinu hrane, ali nikako.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo da kažem da nije Roza uspjela skinuti kile zato što je prestala dojiti, već što je promijenila način prehrane.
    Ja sam se nakon prestanka - udebljala 4kg.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma slažem se s tobom, sad se hranimo drugačije i imam manji broj obroka. Ali to pokušavam napraviti već jako dugo, ali sam prije, dok sam dojila imala napade gladi. Sad ih nema...ne znam je li u pitanju prestanak dojenja ili nešto drugo. Ja sam inače jela 5 obroka dnevno (doručak ujutro, ručak u firmi u 12 h, ručak doma u 17h, večera u 19:30 i još jedna večera prije spavanje). Sad jedem dva puta dnevno, a za doručak samo voće.
    A možda je stvar u mom psihičkom stanju, jer stvarno u jednom periodu, odmah nakon što sam prestala dojiti, nisam mogla prepoznati sebe. Pucala sam od nervoze, loše spavala, kao luda pospremala po kući itd.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam prestala u 23 mjesecu silom prilika, htjela sam dojiti još, prestati poslije 2. rođendana
    mučio me želudac, dobilla sam heliobakteriju i koktel lijekova
    ujutro sam je podojila i nisam bila spremna za takav prekid
    nisam imala niti oproštajku
    gđica je kroz to sve super prošla
    a ja - ja sam tulila ko kišna godina, bježala sam u sobu da me ne vidi :/
    ali ljubav i dalje postoji, ona ih lijepo pomazi, nekada im da pusu

najbolja izjava braceku kojeg čekamo je bila da ga voli više od ciceka

prava ljubav

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I ja prestajem. Već dva dana nije tražila. Ja sam užasno depresivna. A da li se to sad može upaliti? Mislim za sada ništa ne osjećam ali moram priznati da mi je naglo došlo pa se nisam informirala.
    Jel moram nešto posebno raditi, izdojiti ili će to sad samo nestati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

blondie, moras izdojiti samo malo i samo ako osjecas pritisak.

i bolje izdojiti vise puta po malo malo, nego jednom previse.

sto se osjecaja tice, jako razumijem. meni je sad tesko jer sam u fazi prestajanja, i malac se nece previse maziti a da ne trazi cicu, pa mu se ni ne nudim na mazenje puno, da ne bi trazio. i bas mi to fali. ali mm je upoznat s nuspojavama pa nadoknadjuje

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam prestala dojiti 22.02. jer sam pošla na put i kad sam se vratila nismo više cicili. Kad bi Niki tražio, zaigrala bih ga nečim i to je to jer je i on bio spreman. Baš sam sad probala i još uvijek ima mlijeka, ali nemam pritisak u grudima. Kad ste već spomenule apetit, moj se zaista smanjio.
    Predivno mi je što je Niki zadovoljan i sada se mazimo i bez cikenja.
    U stvari prije sam bila ljubomorna kako se sa svima lijepo igra a kod mene dolazi samo po ciku, sad se super igramo i mazimo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •