Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: mrlje na novim pločicama

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno mrlje na novim pločicama

dakle, na mojim novim mukotrpno izabranim i još mukotrpnije plaćenim pločicama imaju nekakve fleke.
    izgledaju kao kad npr. pereš pločicu pa ti krpa nije dobro ocijeđena pa ti ostaju oni "curci" .
    znate na što mislim?
    pločice su jednobojne i mat, i koliko god ja to pokušavala oprati i ižuljati kad ih obrišem i pogledam iz nekog kuta opet se vide ti tragovi.
    ima neko pojma s čim da probam? mislila sam sutra na vatu natopiti octa i svaku tako pokušati istrljati

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam pločice u kupaoni mat boja čokolade i užasne su. Svaka vražja kap se na njima vidi, kad dođeš bos u kupaonu, točno ostaju tragovi stopala, kad perem pod trebala bi ga obrisati i suhom krpom da izgleda dobro, čisto i oprano (što mi se naravno ne da svaki put!). Koma.
    Neznam kako se riješiti tih mrlja o kojima pričaš, samo suosjećam!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja suosjećam jer sam imala jedne takve roze koje se nikad i nikako nisu mogle oprati a da izgledaju čisto. A da ti to nisu ostaci od fuga?

Ja ću se malo ubaciti pa pitati s kojim sredstvom vi čistite pločice? Što god da sam probala, uvijek ostane onaj neki mat sloj i pločice budu sjajne tek ako preko suhih i opranih pločica još jednom prođem suhom krpom. Isti problem sam imala s laminatima ali prijateljica mi je dala odličan savjet koji jednako tako odlično funkcionira-perem ga s vodom u koji sam stavila omekšivač-sjaji se i miriši super a ne ostavlja nikakve tragove kao ostala sredstva. A za pločice još nisam otkrila ništa tako pametno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ustvari flopica, mislim da smo postavile isto pitanje

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pločice morate prat sa jaaako malo deterđenta,bilo kojeg. onda ne bi smile ostajat matirane. i meni se najbolje pokazala vileda močuo krpa ili čak najobičniji ručnik.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nadam se da ih nisi čistila mr. muscolom ili nekim drugim agresivnim sredstvom. Naime, nama je mr. muscolo samo jednom upotrebom unistio plocice u kupaoni, imamo sasvim iste simptome kao sto su ovi gore opisani.

Inace, plocice i kadu, lavabo... je meni najbolje cistiti Arfom i limunskom kiselinom. Arfom ocistim, a limunska kiselina skine kamenac, a da ne unisti nista.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidiš, to s omekšivačem prvi put čujem, morat ću probat.

Što se tiče pločica, ove mat operem s vodom s maaaalo ajaxa i opet s čistom toplom vodom. I ako mi se da, prebrišem suhom krpom. Tad izgledaju ok.
    Kuhinjske su stvarno zahvalne za održavanje, perem s vodom s mrvicu ajaxa i sjaje se super.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

To što opisuješ, meni je tako identično na perilici suđa...otkad smo je kupili! Ništa se ne osjeća pod prstima, a "curci" su tu, koliko god i s čim god ja prala! A nisam smjela prati sa puno sredstava jer su vrata perilice rosvajna. Netko mi je rekao da je to od ljepila (koje je bilo na zaštitnoj foliji). Nemam pojma! Znam samo da sam se žderala prvih dana, a onda digla ruke i odustala od toga! Zato pratim ovu temu da vidim ima li netko rješenje

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    I ja suosjećam jer sam imala jedne takve roze koje se nikad i nikako nisu mogle oprati a da izgledaju čisto. A da ti to nisu ostaci od fuga?

Ja ću se malo ubaciti pa pitati s kojim sredstvom vi čistite pločice? Što god da sam probala, uvijek ostane onaj neki mat sloj i pločice budu sjajne tek ako preko suhih i opranih pločica još jednom prođem suhom krpom. Isti problem sam imala s laminatima ali prijateljica mi je dala odličan savjet koji jednako tako odlično funkcionira-perem ga s vodom u koji sam stavila omekšivač-sjaji se i miriši super a ne ostavlja nikakve tragove kao ostala sredstva. A za pločice još nisam otkrila ništa tako pametno
    Ja sam gledala na Jadrankinim kućnim čarolijama da je upravo ta kombinacija super za pranje tuš kabine- jer bude glatka površina pa se voda ne zadržava i nema curaka. A prije vode i omekšivača opere kabinu sa vodom i alkoholnim octom. Ne vidim zašto te 2 kombinacije ne bi palile i za pločice...uništiti ih 100% ne mogu!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ovo je sve novo novcijano, još nismo ni uselili, sad čistim nakon svih montiranja umivaonika, svjetla blablabla. mislim, oprala sam ih par puta
    nakon što je keramika postavljena, ali onako ugrubo. ovo bi trebao biti onaj završni finiš. i sad me hvata panika da nisu one s nekom greškom
    kad tome dodam da sam ih jedva izabrala i cijenu od 200 kn po kvadratu (što je za mene dosta) muka mi je.

one su neka led boja u komb. s lila i imaju po sebi kao tweed uzorak, i to se ne vidi osim ako gledaš pod određenim kutom. danas ću svaku prebrisati dobro s alkohol. octom pa ću vidjeti....

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jesi sigurna da si dobro očistila mrlje od fuga? Znaš ono kad majstori stavljaju fuge pa brišu preko cijele pločice..

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi sigurna da si dobro očistila mrlje od fuga? Znaš ono kad majstori stavljaju fuge pa brišu preko cijele pločice..
    pa možda i nisam, što sad mogu učiniti ako nisam?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    pa možda i nisam, što sad mogu učiniti ako nisam?
    Nemam pojma, moje već dvije godine stoje tako, koliko se očistilo, očistilo se, nije da mi smeta Kao što si napisala, vidi se samo pod određenim kutem na svjetlu. Ali sigurno ima sredstvo za skidanje fuga, samo se ja nisam potrudila pronaći ga

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ako pločica nije odmah dobro oprana poslije postavljanja i fugiranja, više se neda dovest u prvobitno stanje!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja uspjela očistiti tako zaflekane pločice na poslu ( postavili ih prije dvije god. i nisačim nije išlo dolje - isto je izgledalo da se upila ta fugir masa, već sam bila odustala) i to sa nekom Nano spužvicom. Prodala mi je neka trgovačka putnica za 20 kn, ali poslije sam skužila da i u DM ima paket tih , tri unutra za 15-20 kn. To su neke guste , bijele spužvice koje možeš izrezati, da ti dulje traju , na količinu koja ti treba , pa smočiš i trljaš -super za skaj ,kožu, samo ne visoko polirani namještaj. Pa ti probaj....

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Makili prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uspjela očistiti tako zaflekane pločice na poslu ( postavili ih prije dvije god. i nisačim nije išlo dolje - isto je izgledalo da se upila ta fugir masa, već sam bila odustala) i to sa nekom Nano spužvicom. Prodala mi je neka trgovačka putnica za 20 kn, ali poslije sam skužila da i u DM ima paket tih , tri unutra za 15-20 kn. To su neke guste , bijele spužvice koje možeš izrezati, da ti dulje traju , na količinu koja ti treba , pa smočiš i trljaš -super za skaj ,kožu, samo ne visoko polirani namještaj. Pa ti probaj....
    Makili super imam tu spužvu, trg.putnica uvalila mužu i stoji u ladici dobre dvije godine
    ja zaboravila na nju
    sutra ću isprobati

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Makili super imam tu spužvu, trg.putnica uvalila mužu i stoji u ladici dobre dvije godine
    ja zaboravila na nju
    sutra ću isprobati
    Javi ako uspije, možda i ja svoje očistim

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Imate za kupiti u Ferotermu sredstvo za čišćenje pločica od proizvođača Mapei(inače rade ljepila za pločice). To sredstvo skida sve!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Trina, vrijedi li to i za čišćenje parketa. ja sam svoje poslije postavljanja i svih radova u kući očistila sa parnim čistačem i super su se očistili, ali sada me strah čistiti ih tako stalno (od jednog puta im valjda neće biti ništa)

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja sam malo pogledala svoje novo postavljene pločice i ustanovila da isto izgledaju mutno (ne sve) nakon pranja. Oblio me hladan znoj, ribala svim i svačim i onda kao zadnju opciju sjetila se da bi mogla probati sa bijelom octom. Uzela krpu, natrljala i prebrisala, pločica se očistila (to sam sve radila sinoć u 23 h jer od muke nisam mogla spavati). Dakle, danas počinjem sa ribanjem svih pločica octom.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj borna marko prvotno napisa Vidi poruku
    Trina, vrijedi li to i za čišćenje parketa. ja sam svoje poslije postavljanja i svih radova u kući očistila sa parnim čistačem i super su se očistili, ali sada me strah čistiti ih tako stalno (od jednog puta im valjda neće biti ništa)
    Ja i parkete tako čistim, iako imam i tamni i svijetli i na tamnom ostaje taj sloj o kojem pričam pa mi nije ok. Za svijetli je

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ajd pomozite ako je netko imao muku ko ja.
    Uselili friško u stan. Imam u hodniku gres pločice, mat, nekakva pijesak/ sahara boja.
    I kako god ih operem izgledaju muljavo. Vidi se da su čiste, ali se gledajući pod kutom čine flekave.
    nemam pojma u čemu je stvar.
    Danas sam detaljno na koljenima očetkala sve fuge i pločice nekakvim eko-pasta-abrazivnim sredstvom, ali stanje je nepromijenjeno.
    Što da probam?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni redovito sve skinu baby maramice. Ako naravno glazura nije oštećena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •