Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 267

Tema: Hrvatska - prijatelj djece

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

flopica, nemoj se živcirati. Istina je negdje između. Ima onih kojima paše da ne rade jer su se uvalili u neku socijalnu beneficiju, a ima i puno onih koji traže posao i zaista ga ne mogu naći. Mislim da i jednih i drugih ima previše da bi mogli kao država biti prijatelj djece ili bilo koga drugoga i da je taj broj u međusobnoj vezi. Jer treba sva ta davanja platiti iz proračuna (lažne doplatke - a ima i toga, lažna bolovanja, povlaštene mirovine i sl.), a ništa se ne može dobiti, a da se nekome drugome ne uzme, pa je tako kod nas cijena rada opterećena do te mjere (kao i broj raznih naknada koje se plaćaju) da nas investitori zaobilaze, plaće se isplaćuju na ruke radi manjeg poreza i sl. Mi smo jedna skupa država koja će sama sebe pojesti ako se uskoro nešto radikalno ne promijeni.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

upravo kako zubićka kaže.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Osobno ne znam niti jednu takvu majku (osobno, ne sa foruma).
    Znam ih koje su ostale doma, ali zbog isteka ugovora na određeno, niti jednu koja je to napravila jer je to željela ili si mogla priuštiti.
    A oni kažu svaka druga. Ne vjerujem.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ni ja ne poznajem ni jednu

baš su me šokirali ti podaci

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Znam ih koje su ostale doma, ali zbog isteka ugovora na određeno, niti jednu koja je to napravila jer je to željela ili si mogla priuštiti.
    Da, i meni je to sumnjivo. Vjerujem da je ogroman broj onih kojima nije produžen ugovor ili nisu mogle dobiti jaslice pa su uzele neplaćeno dok ne dobiju mjesto. Možda u taj postotak ulaze i one koje imaju Njegu zbog zdravstvenog stanja djeteta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

prigovor

opet ajmo po radnicima. nedavno sam čitala jedan tekst koji kaže da je najveća prepreka ulaganjima u hrvatsku neefikasna državna birokracija. a cijena rada je tek na petom mjestu. i kad kažem neefikasna državna birokracija, ne, ne mislim na one koji vezu u državnim službama. nego prvenstveno na zakonodavstvo. počevši od početka, dok dobiješ ulaznu vizu i radnu dozvolu u hrvatskoj - prođe te volja za rad u istoj, samo taj postupak uključuje toliko kontakata sa službaba, nepostojanje koordinacije između istih i sl.

dalje slijedi postupak registracije tvrtke, koji je u hrvatskoj prilično jednostavan i ne predstavlja nekakvu prepreku ulaganjima, iako bi se i to moglo poboljšati.

e, a onda dolazimo do najvećeg zalogaja - kupnja zemljišta i gradnja. kupnja zemljišta, poteškoće pri utvrđivanju vlasništva nad zemljištem itd ako je to veće zemljište (potrebno za grinfild investicije - dakle, one koje želimo privući, a ne kupnju naših banaka, t-com-a i sl), može potrajati i nekoliko godina! i onda dolazimo do ishodovanja dozvola. s milijardu neusuglašenih propisa itd itd.

kod cijele te zbrke, predstavljati cijenu rada kao prepreku ulaganjima u hrvatsku - nije opravdano. interesantno je da ulagači iz europe nemaju primjedbe na naše radno zakonodavstvo, na povlastice koje imaju radnici u hrvatskoj. imaju ih ulagači iz amerike, iz azije. i, naravno, hrvatski poslodavci.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kasnim, moj post je trebao ići iza krumpi, koja se slaže s ZV

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam to više shvatila kao da je jedan radnik, tj. njegova plaća preopterećena tj. da jedan radnik nije sposoban zaraditi onoliko koliko je državi potrebno da namiri nabrojane-od umirovljenika do svih ostalih.
    sama cijena rada-barem onog intelektualnog-je u RH prilično niska za EU pojmove.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Neznam statistike al ja sam dala otkaz nakon završetka svog porodiljnog da bi bila doma sa svojom tada jednogodišnjom djevojčicom!
    U jaslice je bila primljena, al mi se nije sviđao njihov pristup i način rada, pošto se radilo o bezpelenašu, tako da je i to bio jedan veliki plus da ostanem doma s njom!
    Imala sam prilike i mogla sam si to priuštit i vrlo sam sretna zbog toga!
    sretna sam zbog nje!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i sad mudruješ onima koji ne mogu naći posao i životare

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    i sad mudruješ onima koji ne mogu naći posao i životare
    Dobro da si ti ovo napisala pa ja ne moram, a ne bi bilo ovako jezgrovito.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cvijeto, imaš point u smislu državne birokracije kao prepreke, ali koliko je zakonodavstvo prepreka, duplo toliko je prepreka što se u praksi ne poštuju rokovi jer netko na položaju čeka da ga se podmaže. Moji rođaci iz inozemstva su u jednom manjem dalmatinskom mjestu čekali godinama na upis u zemljišne knjige iako im je dokumentacija bila besprijekorna. I tako su ih zavlačili dok se nisu raspitali (kod mene ofkors ) i skužili da postoji rok u kojem te moraju upisati ako ti je dokumentacija ok i onda tamo digli frku, prijetili inspekcijama i da vidiš... drugi dan upisano i sve 5.

Pod skupim radom mislim na brutto cijenu rada, naravno da ne HR plaće nisu bogzna kakve. Iako i tu ima onih (da, po državnim službama) koji na slobodnom tržištu sa svojim (ne)znanjima i (ne)kompetencijama ne bi mogli uopće naći posao, a kamoli imati fine plaće. A njihov posao u državnoj upravi obično odrađuje njima podređena osoba s manjom plaćom.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam statistike al ja sam dala otkaz nakon završetka svog porodiljnog da bi bila doma sa svojom tada jednogodišnjom djevojčicom!
    U jaslice je bila primljena, al mi se nije sviđao njihov pristup i način rada, pošto se radilo o bezpelenašu, tako da je i to bio jedan veliki plus da ostanem doma s njom!
    Imala sam prilike i mogla sam si to priuštit i vrlo sam sretna zbog toga!
    sretna sam zbog nje!
    bravo za tebe i tvoje dijete. lijepo je imti takvu mogućnost u životu. ali nisi mi odgovorila na moje pitanje?
    ja sam recimo dala dijete u jaslice jer sam morala učiti. i plaćali smo ih s jednom plaćom.preživjeli.
    jer sam se obrazovala za bolje sutra. pa sad sjedim kod kuće, zapravo ne sjedim.
    nego obijam vrata, okrećem telefone, po šestopedeseti put pokušavam se dokopati posla jer odbijam
    prihvatiti da sam 6 godins bacila u vjetar. 6 godina života, 6 godina plaćanja školarina i autobusnih karti
    6 godina podređenosti fakultetu, moja cijela obitelj skupa sa mnom.
    neću pričati o izgubljenim živcima, ustajanju u 5 jer nema busa poslije, a ispit u recimo 4 popodne.
    ne znam možeš li to razumjeti, ali me jako vrijeđa tvoja tvrdnja da smo lijeni i samo kukamo.
    jer ja nisam lijena. ja sam krenula s nikakvih startnih pozicija i postigla puno.
    i još bi postigla puno više samo da mi je dobiti priliku.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ZV slažem se s tobom, naravno da postoje paraziti kojima i jest namjera tako živjeti
    ali utrpati sve nezaposlene u isti koš je u najmanju ruku nekorektno

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da u to ulaze sve koje nisu baš dobile otkaz, dakle na određen način su si mogle ili morale "priuštiti" ostati doma s djecom, odnosno posao i plaćanje dadilja i sl. im je donio računicu u kojoj im se ne isplati raditi. I u statistiku ulazi svaka mama koja je makar u nekom periodu do 8. godine djetetova života učinila tako, ne samo one koje su duže doma. Pa sama si na prethodnoj stranici pisala o susjedi koja u biti ne traži posao jer nema kud s djecom. Eto ti primjera. I sama sam poslije porodiljnog bila u toj situaciji, da mogu raditi samo jako solidno plaćen posao (da bi platila čuvanje i da bi bar nešto ostalo) ili posao od doma (što mi je automatski suzilo izbor u ionako teškim vremenima za zapošljavanje) pa da ostanem doma s malim i da se stisnemo dok ne dobijemo vrtić.

Mislim da ovaj članak baš govori o temi o kojoj pišemo, ne o tome da ima puno "bogatih" koji si mogu priuštiti ostanak doma, to si dugoročno malo tko može priuštiti.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    bravo za tebe i tvoje dijete. lijepo je imti takvu mogućnost u životu. ali nisi mi odgovorila na moje pitanje?
    ja sam recimo dala dijete u jaslice jer sam morala učiti. i plaćali smo ih s jednom plaćom.preživjeli.
    jer sam se obrazovala za bolje sutra. pa sad sjedim kod kuće, zapravo ne sjedim.
    nego obijam vrata, okrećem telefone, po šestopedeseti put pokušavam se dokopati posla jer odbijam
    prihvatiti da sam 6 godins bacila u vjetar. 6 godina života, 6 godina plaćanja školarina i autobusnih karti
    6 godina podređenosti fakultetu, moja cijela obitelj skupa sa mnom.
    neću pričati o izgubljenim živcima, ustajanju u 5 jer nema busa poslije, a ispit u recimo 4 popodne.
    ne znam možeš li to razumjeti, ali me jako vrijeđa tvoja tvrdnja da smo lijeni i samo kukamo.
    jer ja nisam lijena. ja sam krenula s nikakvih startnih pozicija i postigla puno.
    i još bi postigla puno više samo da mi je dobiti priliku.
    Flopica, želim ti puno sreće, i sama sam završavala faks uz dijete i obitelj i razumijem te itekako!
    Doći će vrijeme kad će se to isplatiti, mora

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zubićka

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ne vrijeđam nikog, ni najmanje al velim da je naša nacija vrlo negativna!
    Neznam više dal da vam govorim u rukavicama ili jednostavno i ja odbrusim kao i mnoge ovdje ......
    Nisam tada pričala o svojoj financijskoj situaciji, dal sam imala kredit il ne, kakve škole sam završila ja il mm, te koliko smo se odricali da bi to postigli!!!!!
    Da počnem govorit od čega smo ja i mm počeli dok smo krenuli u zajednički život, mnogi nebi mogli ni zamislit kamoli si predočit tu situaciju!
    Zato nemojte odmah pametovat dok vam netko nešto komentira il veli a vama to ne paše !
    I flopice, ja sam prvo završila školu i dobro se narintala kod svog poslodavca, radila sate i sate prekovremeno koji mi nisu nikad bili plačeni, pješke sam znala ići po snijegu po 8 km da bi na vrijeme stigla na posao, radila pod temperaturom, i neznam kakvim još uvjetima, al nisam se žalila, radila sam!!!!!
    Radim i danas, i mm rinta ko konj po 15 sat dnevno da bi mogli do nekle pristojno živjet!
    zato mi strašno smeta dok netko kuka kako mu je teško, al ljudi treba se radit!
    Možda ne odmah danas u svojoj struci al tko hoće radit uvijek će naći posao!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jel ti ne čuješ ili ne želiš čuti?
    gdje da radim kad nemam gdje.
    što ti tu nije jasno?
    a nemoj da sad ja počnem traktate o svom putu, vjeruj mi pala bi na dupe!

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

zašto bi pala na dupe?
    Što imaš od škole da nemaš gdje radit!?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

znaš što Manuela uopće nije bitno za tebe kakvu ja školu imam
    bitno je da nisu svi ljudi koji ne rade to izabrali
    dapače, moj primjer je dokaz da i oni koji nikad to ne bi za sebe odabrali
    prisiljeni su biti kod kuće
    i tu sva priča prestaje
    ako ja nakon pošteno odrađenog školovanja nemam mogućnost izbora
    i nemam mogućnost ići na posao i primati plaću
    tada ne možemo govoriti o prijateljskoj politici spram djece

i to je bit ove teme.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ti očito nikad nisi imala problema s nalaženjem posla pa zato tako pričaš. Nisam ni ja, ali jako dobro znam po nekim prijateljicama, imaju VSS, a ne mogu naći bilo kakav posao, a kamoli u struci.
    I kakav ti je to stav, ne smijemo se žaliti, bitno je da radimo?! I ako te poslodavac izrabljuje, ne plaća prekovremene, svako malo mijenja radno vrijeme....ma nema veze, koliko ima nezaposlenih danas, glavno da se radi!

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Mnogi draga moja nakod odrađene škole ne rade u struci!
    Ne radim ni ja, al kad bi čekala , vjerujem da bi se načekala tako da uvijek ima posla, samo je pitanje da li ti prihvačaš taj posao!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Možda ne odmah danas u svojoj struci al tko hoće radit uvijek će naći posao!
    Ako nemaš što pametno napisati, nemoj ni pisati.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ako nemaš što pametno napisati, nemoj ni pisati.

Zašto????

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

znaš što Manuela uopće nije bitno za tebe kakvu ja školu imam
    bitno je da nisu svi ljudi koji ne rade to izabrali
    dapače, moj primjer je dokaz da i oni koji nikad to ne bi za sebe odabrali
    prisiljeni su biti kod kuće
    i tu sva priča prestaje
    ako ja nakon pošteno odrađenog školovanja nemam mogućnost izbora
    i nemam mogućnost ići na posao i primati plaću
    tada ne možemo govoriti o prijateljskoj politici spram djece

i to je bit ove teme.
    Ovaj post je dokaz da Hrvatska nije prijatelj samoj sebi, a kamoli djeci. Školuje tolike ljude, a bez plana da im ikad ponudi posao, bez mogućnosti da sami sebi stvore posao od ničeg (osim ako nemaju bogate roditelje, pa im oni pomognu), bez podrške ulagačima koji bi školovanje ljude zaposlili.

I ne samo to, oni koji imaju posao sve češće ostaju bez njega. MD zadnjih 12 godina ima privatnu firmu, pred godinu dana imao je troje stalno zaposlenih sa solidnim plaćama, plaćenim dodatnim osiguranjem, regresima i božićnicama. Sad ima samo studenticu da se ima tko javiti na telefon ako on izađe van. Radi ko crnac, od 8 do 18 u uredu, dođe doma, nešto pojede i nastavi raditi do kasno.
    I nije jedini... jako puno malih firmi je u sličnoj ili goroj poziciji. (Ovo je bilo od strane poslodavca... skoro direktno. )
    Jer posla nema! Ne samo na tržištu rada... u svim branšama (osim sportskih kladionica, valjda) je tako.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

samo probajte imati malu firmu, a da nikom niste rođo i prijan i da nemate nenormalnu količinu sreće
    pa kad krene nenaplata, a država ne čeka na namete

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja ne kužim o čemu vi pričate, o bilo kakvom poslu, o poslu u struci, poslovnoj karijeri, o preživljavanju - malo izvlačite golo preživljavanje, malo faklutete i stručne spreme. Mješate lončiće kako je kome zgodno i onda napdnete ženu ko na peškariji. Kad smo u frci i kad je u ptianje krov nad glavom i hrana na stolu radi se što god peru se štenge, crnči kako god, ako računica nadilazi nužno za život mnoge žene imaju visoko na listi prioriteta skrb za malu djecu do tri godine, boležljive, osjetljive itd. TO je za osudu? Zašto
    Iz navedenog članka: "To je znatno iznad udjela zaposlenih žena koji bismo očekivali. Bez obzira na navedene argumente, teško nam je povjerovati da su tolike žene prestale raditi svojom odlukom. Prema našim iskustvima, u ovakvim ekonomskim uvjetima, žene pronalaze najrazličitije načine za skrb o djeci - od prijateljica preko teta i baka - ali napuštanje posla naprosto nije jedan od tih načina. Svakako ćemo se pozabaviti ovim podacima - kaže Jagoda Milidrag Šmid iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske."
    I vi mislite ako se ne radi o golom prežviljavanju da je bilo koja improvizirana opcija (uključno s pretrpanim i neadkvatnim jaslicama) bolja nego da se mama brine za svoje dijete i da je ako to odluči parazit i ljenčina i što ste sve nabrojale? Ma sramota.
    Posljednje uređivanje od pikula : 23.08.2011. at 12:03

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

samo probajte imati malu firmu, a da nikom niste rođo i prijan i da nemate nenormalnu količinu sreće
    pa kad krene nenaplata, a država ne čeka na namete
    E da, namete nisam ni spomenula... a jedan "smisleniji" od drugog !
    O neplaćanjima da ne pričamo...
    Posljednje uređivanje od Mojca : 23.08.2011. at 12:04

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    MD zadnjih 12 godina ima privatnu firmu, pred godinu dana imao je troje stalno zaposlenih sa solidnim plaćama, plaćenim dodatnim osiguranjem, regresima i božićnicama. Sad ima samo studenticu da se ima tko javiti na telefon ako on izađe van. Radi ko crnac, od 8 do 18 u uredu, dođe doma, nešto pojede i nastavi raditi do kasno.
    I nije jedini... jako puno malih firmi je u sličnoj ili goroj poziciji. (Ovo je bilo od strane poslodavca... skoro direktno.

S ovim se slažem!
    al kad bi danas išao na burzu rada koliko bi mu se ljudi javilo da hoće radit?
    50?
    10?
    1?
    ni jedan?
    budimo iskreni!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pikula, to uopće nije tema, ja riječi parazit i lijenčina upućene kućanicama ne vidim, ali stalno se vraćamo na isto...

onom kome je bespelenaštvo razlog za ostajanje doma, teško da može shvatiti flopičine brige? ili može? Svakako SE FLOPICU nazvalo lijenčinom koja nije sposobna pronaći posao, zar ne?!

i da, ja smatram da nije normalno da toliko posto žena ostaje doma nakon poroda-ali reko, to nije tema.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 23.08.2011. at 12:06

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

S ovim se slažem!
    50?
    10?
    1?
    ni jedan?
    budimo iskreni!
    Javilo bi se na stotine.
    Ako bi bili adekvatno plaćeni.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I sad majke male djece su resurs koji će pokrenuti gospodarstvo?! Spasimo hrvatsku iz rodilišta na radnu akciju! Imam ideju - zašto se ne bi most do Pelješca izgradio radnom akcijom majki dojilja, što manja beba to veća značka! Jupi!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj, manuela, za radno mjesto čistačice u riječkoj bolnici se javilo 400 osoba. između ostalih i oni koji nisu imali nikakve šanse. naime, imali su VSS.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Javilo bi se na stotine.
    Ako bi bili adekvatno plaćeni.
    Nebi stotine, vjerujte mi, jer znam iz iskustva
    MOŽDA 1!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne kužim o čemu vi pričate, o bilo kakvom poslu, o poslu u struci, poslovnoj karijeri, o preživljavanju - malo izvlačite golo preživljavanje, malo faklutete i stručne spreme. Mješate lončiće kako je kome zgodno i onda napdnete ženu ko na peškariji. Kad smo u frci i kad je u ptianje krov nad glavom i hrana na stolu radi se što god peru se štenge, crnči kako god, ako računica nadilazi nužno za život mnoge žene imaju visoko na listi prioriteta skrb za malu djecu do tri godine, boležljive, osjetljive itd. TO je za osudu? Zašto
    Iz navedenog članka: "To je znatno iznad udjela zaposlenih žena koji bismo očekivali. Bez obzira na navedene argumente, teško nam je povjerovati da su tolike žene prestale raditi svojom odlukom. Prema našim iskustvima, u ovakvim ekonomskim uvjetima, žene pronalaze najrazličitije načine za skrb o djeci - od prijateljica preko teta i baka - ali napuštanje posla naprosto nije jedan od tih načina. Svakako ćemo se pozabaviti ovim podacima - kaže Jagoda Milidrag Šmid iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske."
    I vi mislite ako se ne radi o golom prežviljavanju da je bilo koja improvizirana opcija (uključno s pretrpanim i neadkvatnim jaslicama) bolja nego da se mama brine za svoje dijete i da je ako to odluči parazit i ljenčina i što ste sve nabrojale? Ma sramota.
    a ti si naporna do bola sa svojim čuvanjem djece pravom majkom, koja ne radi
    da bi se posvetila djeci
    druge mame su hladne proračunate kuje
    kojima je cilj prošetati skupo odijelo i još skuplje cipele
    ne rade da bi preživjele
    ma može te sram biti

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

neki ljudi ne žele raditi što im se nudi, neki biraju ali većina uopće nema priliku otići na razgovor za posao.

moja jedna prijateljica ima kafić s dečkom, i jedan i drugi rade tamo, bljuje joj se od toga, imaju i dvije cure koje su im ispomoć (naravno kad ih mogu platiti), nitko od njih četvero ne rade u struci.

stoga daj manuela ne s.ri!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne trebaš u obranu kućanica, jer ih nitko nije napao.

Radi se o činjenici da se u RH potiče nerad (i,da, uopće se ne odnosi na majke, kućanice, babe, nikoga konkretno), budući da se velikom broju ljudi ne isplati raditi. A takvi (od lažnih umirovljenika, do onih na lažnim bolovanjima...do xyz) uopće nisu problem, da žive u Austriji radili bi ko kobilice.
    Problem je država kojoj odgovaraju glasači s previše nezasluženih prava, kojoj se raspada privreda, al ju briga, koja se potkrada, koju je pokralo 200 bogatih obitelji, u kojoj svatko radi barem ponešto mimo zakona, ili traži rupe u zakonu.
    a zašto-jer može.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

S ovim se slažem!
    50?
    10?
    1?
    ni jedan?
    budimo iskreni!
    Evo, imam ja doma, jednu ženu od 55 godina i muškarca od 59. Ona SSS, on VŠS. Baš me zanima tko bi njih zaposlio.
    Nije Hrvatska prijatelj nikoga osim onih u foteljama.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

S ovim se slažem!
    50?
    10?
    1?
    ni jedan?
    budimo iskreni!
    U trenutku dok nije bila kriza, kad je zadnji put oglasio slobodno radno mjesto javilo ih se jako puno. Ne sjećam se broja, ali bio je velik. Da to sad učini, broj bi bio mnogostruko veći, sigurna sam.
    Ja sam na svom poslu imala prilike vijdeti broj molbi sa VSS koje stižu za totalno banalna radna mjesta. Nije istina da se ljudi ne trude.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a ti si naporna do bola sa svojim čuvanjem djece pravom majkom, koja ne radi
    da bi se posvetila djeci
    druge mame su hladne proračunate kuje
    kojima je cilj prošetati skupo odijelo i još skuplje cipele
    ne rade da bi preživjele
    ma može te sram biti
    Kaj je tebi? Jesam ja tebi osbono išta napisala? Pišpem svoje mišljenje općenito, a ako se ti ne slažeš lijepo napiši, a nemoj meni podmetatiti svoj ogorčeni cinizam.
    Ja nisam tema koliko god ti to željela čuti.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ti ne da mi nisi napeta u životu sa svojim stavovima koje tako lijepo provlačiš kroz svaki post
    suptilno napadački i podcjenjivački spram mama koje se usude imati posao i karijeru nego mi nisi zanimljiva uopće
    rado ću te preskočiti

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

JEL VI VIDITE KOLIKO STE VI NEGATIVNE?
    JEL VIDITE KOLIKO STE RUŽNIH RIJEČI IZGOVORILE ?
    Lijepo je PIkula rekla:Kad smo u frci i kad je u ptianje krov nad glavom i hrana na stolu radi se što god ,peru se štenge, crnči kako god, ako računica nadilazi nužno za život mnoge žene imaju visoko na listi prioriteta skrb za malu djecu do tri godine, boležljive, osjetljive itd.
    zato se malo zapitajte i razmislite o čemu govorite kad je riječ o poslu!!!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jedine ružne riječi na ovoj temi su one da su Hrvati neradnici i ljenčine i neće se prihvatiti posla-izgovorene od onih koji ne rade-jer ne moraju. Uopće nije važan razlog i način kako je netko došao do toga-ali je malo previše naglašavanja superiornosti onih koji su odabrali brinut od trogodišnjacima i toga da su tuđa djeca utrpana u pretrpane i neadekvatne jaslice.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma nema razloga za uzrujavanje, ako se netko ne može razgovarati bez osobnog vrijeđanja nek preskoči, dapače

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jedine ružne riječi na ovoj temi su one da su Hrvati neradnici i ljenčine i neće se prihvatiti posla-izgovorene od onih koji ne rade-jer ne moraju. Uopće nije važan razlog i način kako je netko došao do toga-ali je malo previše naglašavanja superiornosti onih koji su odabrali brinut od trogodišnjacima i toga da su tuđa djeca utrpana u pretrpane i neadekvatne jaslice.
    Kako se može svašta izkompilirat kad te veseli. Zgodno.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    I sad majke male djece su resurs koji će pokrenuti gospodarstvo?! Spasimo hrvatsku iz rodilišta na radnu akciju! Imam ideju - zašto se ne bi most do Pelješca izgradio radnom akcijom majki dojilja, što manja beba to veća značka! Jupi!
    Stvar je u tome što se u onaom članku ne radi o ženama koje su svojom voljom ostale doma. Manuela je izuzetak (ja bih ostala radi bespelenašenja možda jednu godinu kad bih mogla, ali eto ne mogu, imam kredit). Većina tih žena vjerojatno je slučaj žene koju sam upoznala, ima dvoje djece, kaže da joj je plaća možda tisuću kuna veća od onog što bi platila za jaslice i vrtić. Radi inače u trgovini. Pretpostavljam da živi s roditeljima ili svekrvom pa ne mora dizati kredit. A ni ne može ga dignuti. U takvoj situaciji sasvim je logično da ćeš ostati doma. I stegnuti remen.

A ti pišeš kao da je to stanje kakvo bi trebalo podržavati, ako sam dobro razumjela.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa o tome ja pokušavam nešto reći, to su ljudi kojima se ne isplati raditi, jer su im tada samo veći troškovi
    a to država potiče, što je apsolutno neprihvatljivo i pogubno za državu
    druga je stvar kad muž odrađuje za oboje (ili roditelji, nekretnine, bilošta)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma ne, nego sam reagirala na to da se te mame male djece uzima pod povećalo kao neradnike i teret budžeta, kad čak i da jesu ostale doma svojom voljom, a 90 posto nisu nego zbog totalno nepovoljnih uvjeta rada uz koje je nemoguće imati to dijete zbog kojeg joj treba ta plaća (o čemu smo detaljno piali svi), hoću reći da to nije segment društva koji treba prvo proganjati i tjerati mak na konac. Pa i da jesu koja svojevoljno doma i hrane svoju djecu svojeručno uzgojenim/ mljevenim kukuruzom one su sigurno korisnije za društvo od gomile sive ekonomije koje graniči s krimnalom koja se temeljito tolerira u našoj državi. A to što netko čita postove isključivo kroz svoje nočale i što ga prvocira sam spomen toga, a tu ja niš ne mogu.
    Nastavil sam na pomikaki
    Naravno da to trebs riješiti normalno a ne podržati to stanje,ali pljuvanje po tim ženama je nepravedno
    Posljednje uređivanje od pikula : 23.08.2011. at 12:49

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •