-
Ja mislim da je nama u Hrvatskoj itekako dobro samo što ćemo toga biti svjesni tek kada neke stvari izgubimo. Ne znam za sve zemlje naše Europe, ali znam da u dosta njih porodiljni traje samo po 3 mjeseca, a nakon toga možeš ili nastaviti raditi ili otkaz. Vrtić je recimo u Italiji ako se ne varam po 400-500eura, u Švicarskoj također nije jeftin (sada se ne sjećam koliko točno, ali predpostavljam oko 500franaka). O zdravstvu da i ne pričam. Kod nas je sve uvijek dostupno i ajmo reći "besplatno", dakle ne moraš na licu mjesta iskeširati. Uspoređivala sam recimo švicarski model i naš model i zaključila da njima nije apsolutno ništa bolje nego nama. Osim što u njihovim bolnicama imaš ljepše krevete, možda je osoblje generalno pristupačnije u ponašanju (kod nas postoje pojedinci liječnici koji su jako drski). Kod nas je problem s tim dugačkim listama čekanja rekla bih najveći problem, ali zdravstvo nam je još odlično kako je nekima vani. Kad ti se dijete razboli sve ti je pokriveno, ne moraš lipe dati, uglavnom uvijek imaju pravo prvenstva itd.
Slovenija je morala napraviti pronatalitetnu politiku pa su zato uveli te mjere, ali nemojmo se zavaravati pa gledati samo one kojima je bolje. Pogledajte i druge zemlje pa će te zaključiti da nije sve kod nas tako crno. Još nam je i super kako bi zapravo moglo biti. Ima još puno stvari u kojima smo bolji od ostatka Europe, no otom-potom. Treba gledati što se može popraviti i daleko od toga da je sve savršeno, naprotiv, ali Hrvatska je u dosta stvari ipak prijatelj djece.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma