-
alergija na kravlje mlijeko - kako ispitati doma (prije doc)
javila mi se mama kojoj beba dosta place i grci se, ne samo popodne.
njen doc je rekao da ne postoji alergija kod bebe na kravlje mlijeko koje mama pojede
dakle, kako ona moze ustanoviti doma jel da ide dalje na pretrage ili ne:
nekoliko dana ne jede mlijecne proizvode.
koliko dana?
niti jogurte niti sireve?
nakon koliko bi se trebala vidjeti promjena?
(trazila sam po babu, pa ili sam nesnalazljiva ili stvarno tamo nema)
-
-
ma znam to sto pise tamo, ali me zanimalo malo odredjenije: koliko dugo treba od prestanka uzimanja kravljeg mlijeka da majka vise nema u svojem mlijeku te bjelancevine.
i sjetila sam se odgovora na drugo pitanje: koji proizvodi, znam (iz trece ruke) jednu mamu koja nije smjela ni petit beurre kekse jer je u njima bilo mlijeka.
-
ne znam ti sad naci odakle mi to, ali bar tri tjedna treba da se te bjelancevine izbace iz majcinog organizma, a onda valjda i jos tri da one zadnje izadju iz bebinog. ja bi to tako izracunala. no to je jako dug period. makar vjerujem da nece u cijelom periodu biti jednaka reacija, ona bi morala poceti jenjavati nakon nekog vremena.
-
uh joj
-
Ako je jača alergija, već nakon par dana bi se trebale vidjeti promjene, odnosno povlačenje alergije, ali neka zaista izbaci baš sve mliječno.
-
Osoblje foruma
-
cula sam maloprije od frendice cija frendica ( :D ) ima bebu jako alergicnu na kravlje mlijeko da je beba imala jaki osip. mazali su je svim i svcim i tek su akon nekog vremena skuzili da je alergija na kravlje mlijeko.
i da, stvarno nije smjela niti petit beurre kekse. mali bi se odmah osuo. a kaze ova prva frendica da nisu panicari i ne daju ono sto stvarno ne smije, povremeno probavaju neke namirnice.
i sjecam se da joj je bilo jako tesko kad je s godinu dana te bebe ostala trudna s drugom, a netko joj je rekao d amora u trudnoci prestati dojiti. pa mi je bilo bas zao sto sam tek kasnije saznala za to i nitko joj nije rekao da ne mora prestati s dojenjem.
emily, prosli smo ostale stvari, samo sam ovo pitala jer nisam znala
-
-
mislim da je minimalno 2-3 tjedna, ak se ne varam Valčica bi mogla znati točan podatak
Leon je imao grčeve do 6 mj., sa 9 mj. izreagirao je na mliječnu kašicu i kravlji sir, apstinirali smo od mlijeka do punih 18 mj, sad je sve ok...imam to grozno iskustvo i 99% sam sigurna da su grčevi bili reakcija na mlijeko i mliječne proizvode koje sam konzumirala dok sam dojila, ali to tada nisam znala
-
irena, jel imao ikakav osip?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma